Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново в Нисан форума :) - Nissan Terrano 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отново в Нисан форума - Nissan Terrano 2.7 TDI

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
    Възможно е да е умна дюза
    И как по-точно умната дюза ще накара двигателя да харчи масло?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Чел-недочел, как беше - чукча писател, не читател... Пропуснал съм момента с маслото, ниските обороти и белия пушек може и да е от умна дюза. В интерес на истината скоро светна пак умната дюза и вече не ми се разправяше да я давам за рециклиране, та си поръчах чисто нова, с "връзки" До като намеря обаче известно време покарах с неработеща умна дюза - освен прекъсването и белите облаци дим подгаряше и масло, предполагам от неоптималната работа на мотора. Сега вече всичко е ОК и се надявам следващите 100 000 км да не се занимавам с умна дюза.

Коментар

Моя проблем с термометъра за външната температура си остава, даже на моменти не показва дори и -30, а нищо. Само оня ден се оправи за малко и показа 10 градуса, колкото беше и навън. Обаче от доста време имам някакво тропане на пластмаси, не помня да съм писал по този въпрос, в дясно от жабкава ми се струва в ъгъла. Свалям жабката, защото си мисля да не е от нея, но си остава тропането. Веше ми счупено дясния мигач който е в калника и тропкаше, но го залепих, а проблема си остава. Интересното е, че понякога тропа много, а понякога все едно карам друг джип? Повечето пъти като е студено навън но и не само тогава? Не е от окачването, проверено няколко пъти. Единия път даже вдигнах джипа на шасито отпред и го подпрях, гумата да е във въздуха, свалих гумата и под носача сложих крика и поддигах малко носача да "олекне" окачването и пипах и мърдах шсички движещи се части, но не и не, не е от там тропането. Някой ако е имал подобен проблем ако може да сподели Ще пробвам да направя клипче или звукозапис.
        Другия шум е при ниски обороти като се движи колата (освен на първа скорост, там е по високи обороти) около и под 2000 оборота и подам газ все едно ушите ще ми заглъхнат всеки момент. Това е повече като е студено навън и колата като е студена. Възможно ли е от ауспуха да предава вибрации или да търся проблема по тампони на скорости и двигател?

Поздрави!
        Nissan Terrano 2.7 TDi
        ----------------------------
        Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

За пластмасовото тропане виж в подкалника който пази калта да не иде в пантите на вратата,там е пластмаса закрепена с винтове

Коментар

Или най-добре виж темата за ,,странното и неоткриваемо тропане,,

Коментар

Гледал съм я но не откривам нищо. Ще пробвам както каза колегата pifco.
              Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

На мен така тропа вътре от ляво, където е малката духалка и почти съм сигурен какво е - тръбите на възхуховода, защото като преместя да духа на друга позиция се оправя, само че усещам, че филма е интересен там със сваляне на таблото.

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
                  На мен така тропа вътре от ляво, където е малката духалка и почти съм сигурен какво е - тръбите на възхуховода, защото като преместя да духа на друга позиция се оправя, само че усещам, че филма е интересен там със сваляне на таблото.
                  Не е интересен.На моето пък има една вибрация, като от разхлабена пластмаса.Мислех, че съм го решил проблема, но уви...от време на време се появява отново.Та когато дрънчеше най-много ме удари съчмата и за 2 часа съборих таблото на земята.Последва притягане на всички въздуховоди, както и уплътняването на сглобките им след премахване на изгорелия и почти липсващ дунапрен.
                  Последва сглобяване и като за първи път се наложи поради неспазване на някои последователности да разглобявам някои неща повторно, но...сглобката- 2 часа...
                  Та нищо сложно няма...даже и да не си го правил си е 2+2часа.Поне на мен ми отне толкова!
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                    На моето пък има една вибрация, като от разхлабена пластмаса.Мислех, че съм го решил проблема, но уви...от време на време се появява отново.
                    Е за т,ва става въпрос

Коментар

Пластамасата , която испанците са използвали за тераното сигурно е от рециклирани кофички от тяхното кисело мляко събирано от местните клошари през последните 50 години- всичко се троши при допир , тресе се , дрънчи. Имам пакетче със носни кърпички в тераното и като се раздрънчи набутвам една кърпичка на съответно място , така имам резервни когато ми потрябват по спешност . Последно видях , че средната " конзола" ( "махагонова") се е строшила и ще я свалям за археологическа рестраврация .. и така . Иначе от тераното съм доволен ама без пластмасата ... Всичко е въпрос на нагласа и малко Будистка философия ...
                      Последно редактирано от Жеков; 13-04-15, 21:03.

Коментар

Днес свалих калобрана, и притегнах всички винтове, но не мисля, че от там тропа. Някъде от върешната страна мисля е, но немога да намеря къде е. Не е от въздуховодите на парното.
                        Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

На разглабяне вървят нещата, мен ме дразни много нещо да не е в ред, изгоря и осветлението на часовника, та май всичко ще е на куп, искам да уплътня с дунапрен за звукопоглъщане + да оправя както трябва тръбите на въздуховода, ще проверя къде има самозалепваща се дунапренена лента и ще прегледам къде какво има разхлабено.

Коментар

Първоначално публикуван от Жеков Преглед на мнение
                            Пластамасата , която испанците са използвали за тераното сигурно е от рециклирани кофички от тяхното кисело мляко събирано от местните клошари през последните 50 години- всичко се троши при допир , тресе се , дрънчи. Имам пакетче със носни кърпички в тераното и като се раздрънчи набутвам една кърпичка на съответно място , така имам резервни когато ми потрябват по спешност . Последно видях , че средната " конзола" ( "махагонова") се е строшила и ще я свалям за археологическа рестраврация .. и така . Иначе от тераното съм доволен ама без пластмасата ... Всичко е въпрос на нагласа и малко Будистка философия ...
                            Средната конзола се троши, защото докато стигне тераното до теб някой си е спестил фабричната стойка на музиката и тя се държи на пластмасата на централната конзола, сътответно бавно но сигурно я троши, първо долу при болтовете под радиото, а после и горе между дюзите и музиката.

Начин има - моето табло не хлопа никъде. Но като го купих от 4 основни захвата 3 бяха счупени, а централната конзола напукана. Има и тема по въпроса, със снимки. Стъкломат, полиестерна смола, и от тогава не е мръднало. А централната конзола я смених с абсолютно здрава от морга, от терано със стойка каквато трябва. Ама не махагонова - читава трудно се намира. Естествено взех и стойката. След тая операция се бетонира - през каквито и дупки да минавам, шумове няма. Само зимата си дрънчи като е студен мотора, ама това оправия няма - все пак караме трактори.

Крушки на табло се сменят за половин час, буквално. С диодни. И свети така, както не е светело никога. Обикновени крушки в купето са само на единия ключ за стъклото, тая за зареждането и тая за горивото, като последните 2 съвсем нарочно - с диодни не могат да се заместят лесно.

Всичките пластмасарии отпред ги свалям и качвам за норматив, със все ербегове, табла с уреди, ключета и прочие. Навсякъде е с еднакви болтове и няма 2 еднакви букси. Практически няма какво да сбъркаш. Трябва само да гледаш да не забравиш нещо при сглобяването.

ПП: А иначе не очаквайте возило на 10 и повече години да не трака - на такова все още не съм попаднал. Но виж на такива, които освен че тракат нямат и никаква оправия - колкото щеш. Тераното поне се оправя лесно.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
                              Е за т,ва става въпрос
                              Ами един колега в темата за странния шум беше изказал мнение, че самата пластмаса на таблото е на няколко слоя и с времето на определени места се разлепват слоевете един от друг.В следствие на това...следва и гаднато вибриране на пластмаса в определени моменти.Той писа, че си е решил проблема, като навил самонарезки на пластмасата и както се изрази той тогава..."о чудо...тишина".Разбира се, ако трябва да се стига до тази операция, най-малкото трябва да се търси решение с ушиване примерно на някакъв кожен калъф за таблото, за да не го гледаме каква грозотия ще е с тия видии...
                              Проблема е, че за да се направи читав калъф/говорим все едно да се тапицира таблото/от хубава кожа, вложението хич и не е малко, което мен честно казано на този етап ме спира да го ремонтирам по гореописания начин.
                              Все си мисля...дали ако наистина това е проблема, не може отдолу да се подпре с някаква гума, която да го държи под леко напрежение нагоре и да не му позволява да вибрира...
                              На този етап...аз съм го зарязал, а и след притягането на въздуховодите и всичко де що ми се видя съмнително, въпросната вибрация се получава доста по-рядко, та за сега...ще го преживея!
                              Поздрави!
                              NISSAN FOREVER
                              -----------------------------------------------------------------------------
                              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Любо, вибрация или шум? Ако шум, виж в двигателния отсек закрапванията на тръбата на климатика, дето минава над двигателя. Виж и загрепването на кабела между дривателя и купето - всички скобички там трябва да са изрядни и да няма луфтове. Аз 2 години борих шум, който се оказа заради хлабавата скоба, държаща кабела към купето. И се появяваше само зимата на студено.

Относно отлепеното табло - такова чудо до сега не съм видял. Иначе, наистина е от 2 слоя, ама за да се отлепи, не знам какво трябва да е преживяло.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X