Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново в Нисан форума :) - Nissan Terrano 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отново в Нисан форума - Nissan Terrano 2.7 TDI

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
    Спарки, моето е 100 коня и на него ли му греят свещите до 50 градуса?
    Не знам. Ще трябва да провериш. Не съм гледал в подробности електрическите схеми на твоето.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от D. Bibov Преглед на мнение
      http://youtu.be/7ze8El4qoMU

Днес мисля, че запали добре. От понеделник не беше пален.
      Това е перфектно палене. И все пак - изчака вместо 5, само 2 секунди след изгасване на лампата. Не че е фатално де - сам трабва да намериш баланса точно за твоето. Може и ключа да задържаш с половин идея повече на студено.

Свещите може да си провериш като съпротивление, макар че за целта ти трябва хубав мултицет, ама мисля че няма смисъл - пали си перфектно. Нормално е понякога да иска някои и друг оборот в повече - и моя го прави, дори с чисто нови свещи и нищо че компресията му е като от завода. При това го прави както на топло, така и на студено. В общи линии пали понякога "от четвърт", понякога от оборот-два. Най-често пали от "половин" тоест прескача първия цилиндър и пали на втория.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И не на последно място - свещите харчат много ток в първите 2-3 секунди, докато са студени. След това консумацията от 60-80 ампера в началото пада до около 15-20. Така че въпросните секунди чакане след изгасване на лампата със сигурност няма да ви източат акумулатора. Аку пък го сторят, той най-малкото е за зареждане, ако не е за смяна.

Коментар

Спарки, ако допуснем че имам достатъчно добър мултицет, колко милиома се очаква да премеря на откачен конектор и студен двигател? Мога ли да хвана само една изгоряла свещ или тя ще ми се окаже в грешката от измерване?
          С чисто нова varta съм. В сегашните студове си паля от половин до един оборот (който обаче си е с мноооооого голям ток). По припушването и придърпването на мотора имам чуството, че на някой от цилиндрите не се грее нафтата, ама не ми се разкача интеркулера та да ги меря, както се мерят.

Коментар

Трудно се мери дори свещ по свещ, даже и с читав мултицет. Проверка без да махнеш шината може единствено мерейки тока. На съвсем студен двигател тръгва от нещо между 60 и 80 ампера, като спада до към 20 примерно 5-6 секунди след това. Ама за това пък трябват амперклещи за прав ток.

Иначе, съпротивлението на здрава свещ е нещо като 0.5 - 0.9 ома. Ама ако пали от половин-един оборот няма какво да го мислиш. Ако искаш за проба откачи конектора за тока на свещите някоя сутрин и се опитай да палиш без свещи, да видиш каква огромна разлика има. Твърде вероатно е и изобщо да не запали, особено ако е под нулата.

Коментар

Спарки, мерси много за информацията. Няма да пипам по свещите нищо.

Обаче имам едно въпросче. Преди като карах джипа по сняг/лед, усетих някакво тропане отпред от ляво. Като спрях джипа побутнах гумата (предна лява) и тропаше от много леко побутване. Завъртях волана първо наляво, после надясно, огледах дали няма нещо но видимо не видях проблем. Побутнах пак гумата като беше завъртено колелото и нямаше такова тропане/чукане. Изправих гумата успоредно с другите и вече не тропаше. От какво може да се дължи това? Сняг/лед?
              Nissan Terrano 2.7 TDi
              ----------------------------
              Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Кормилни накрайници, най-вероятно.

Тя и мойта тропа от няколко месеца, ама не мога да го хвана какво е. Шарнири и биалети смених, ама не е това.

Коментар

Не е от накрайници 100% сигурен. Сменявани са пред макс. 2 месеца и 2та с оригинални. Биалетките също. Интересното е, че изчезна а го чух само днес това тропане след като се бутах в снега.
                  Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Щом е изчезнало, мисли го едва ако се появи пак. Аз си карам, нищо че тропа. До напролет ще се разтропа достатъчно, за да си проличи от къде е.

Коментар

И аз си монтирах балбулатор... да не остана по-назад

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ImageUploadedByTapatalk1421772321.101162.jpg
Прегледи:1
Размер:242.0 КБ
ID:5636414

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ImageUploadedByTapatalk1421772334.812750.jpg
Прегледи:1
Размер:295.8 КБ
ID:5636415
                      Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Да попитам нещо,че и моя ам стои в гаража вече година-тази дупка на гредата има ли я фабрично или ти я прави.Благодаря предварително.

Коментар

Тази долната точно над стабилизиращата щанга си я има, а горната я направих аз. Предпочетох да няма заварки а всичко да е на болтове.
                          Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

ОКТогава ще заварям-няма да заемам странни пози

Коментар

Аз го пробих за 2 мин. Няма никаква драма. Стори ми св по мек метал от стойката която пробивах на земята на удобно
                              Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Здравейте колеги. Преди 3-4 дни като мих джипа наблягах много с маркуча по затънтени места и дори отпред в коша на двигателя, че беше много кал, та от тогава не ми работят задните габарити. За предните не съм сигурен защото чисто забравих да погледан и сега като пиша тук се сещам за тях. Крушките са здрави. Единия габарит ми е напукан и беше пълен с вода дори крушката беше мокра, но не е изгоряла. Друга също не свети но е суха. Къде да търся проблема. Има ли "маса" само за габаритите? Мигачите и габарита за мъгла си работят.
                                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X