Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново в Нисан форума :) - Nissan Terrano 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отново в Нисан форума - Nissan Terrano 2.7 TDI

Благодаря много Любо. Смених горивния филтър с "mahle", изчистих цедката (не питайте как съм я сглобявал с тия шайбички в тая теснотия). Имаше достатъчно боклуци в нея. Пръснах я с ВД40, освабих я в една чашка и напълних пак с вд40, изчаках 30 минути отидох до бензиностанцията (с другата кола) и продухах цедката на компресор. Но директно както си е в болта защото неможах да я отделя от нея, незнам защо така. На стария джип и излизаше без проблем. Тъй като беше ден за джипа, свалих интерколера, изчистих го с меглио и с маркуча. Докато чаках да съхне купих силикона на ВикторРейнз, че не намерих уплътнението (за което питах по горе в темата), намазах сглобих всичко и напавих един тест. Преди това 110 макс. скорост. Сега 150 км/ч ги вдига без проблем.

ПП: Силикона свърши чудесна работа, няма омасляване вече.

Поздрави и пак ви благодаря за бързата реакция.
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Радвам се, че са се оправили нещата по възможно най-безболезнения начин.
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравейте колеги. Тъй като скоро ще сменям зимните гуми с някакви за лятото имам едно съмнение. Ще станат ли 235/75/15 на железна джанта оригинална от терано? Широка е към 19 см. Оригинална 15-ка алуминиева колко е широка, някой има ли представа? Иска ми се 31/10.5 р15 да сложа но ми се струва много тясна джантата.
        Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

На оригинална алуминиева нямаш никакъв проблем да сложиш 31x10.5. Аз съм така. Не помня точно но или е 7, или 7.5 инчова. Мери се ширината между бордовете, в които влиза гумата, вътрешно.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вътрешно е 17 см. което е точно 7 инча, за железна оригинална. Значи да не се притеснявам дали ще стане и дали няма да е събрана много гумата. Мерси спарки.
            Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Здравейте колеги. Преди закупих 1 филтър за едри частици, като на колегата lubashki777 и тръгвам да го слагам, откачам тръвичката която влиза в горивния филтър и започва един теч, пълни 500 мл. бутилка за няколко секунди. Джипа беше топъл и бях минал 50-60 км. Трябва ли да е студен за да махна маркуча или има друг пиниз?
              Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Здравейте. Тъй като искам да поръчам оригинални семеринги за тераното за задния мост, а немога да открия нисански номер, може ли някой да съдейства с намирането на номера?
                Вин-а на тераното е: VSKTVUR20U0418574
                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от D. Bibov Преглед на мнение
                  Здравейте. Тъй като искам да поръчам оригинални семеринги за тераното за задния мост, а немога да открия нисански номер, може ли някой да съдейства с намирането на номера?
                  Вин-а на тераното е: VSKTVUR20U0418574
                  Мога да дам инфо за тези на полуоските-35х55х11,5 Друго което пише на семеринга е433252-0F000 B1RAFHE CFW1 Дано да съм бил полезен.Аз сложих 34х55х10-по-малък вътрешен и по-тясен и работата заспа.Сложи синтетика и протече тъй ли
                  Последно редактирано от milchev74; 16-04-14, 19:28.

Коментар

Не просто си течеше. Мерси за номерата
                    Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
                      Мога да дам инфо за тези на полуоските-35х55х11,5 Друго което пише на семеринга е433252-0F000 B1RAFHE CFW1 Дано да съм бил полезен.Аз сложих 34х55х10-по-малък вътрешен и по-тясен и работата заспа.Сложи синтетика и протече тъй ли
                      Да видим докога. Лошото е че като са извън размера, демек по-стегнати, се случва или да се износят бързо, или да си направят каналче във вала, или и двете. Не е задължително нито едно от трите, естествено, но се случва.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Да видим докога. Лошото е че като са извън размера, демек по-стегнати, се случва или да се износят бързо, или да си направят каналче във вала, или и двете. Не е задължително нито едно от трите, естествено, но се случва.
                        Така си е.По принцип съм сложил качествено.Канали правят изпеканите и втвърдените.Надявам се че няма да се случи така на задния мост.

Коментар

Тъй като одавна не бях писал в темата реших да напиша някой ред.

През това време което не съм писал, по джипа са сменени предни биалетки (оригинални) + тампончетата пак оргинални. Първо бях поръчал вътрешен ляв кормилен накрайник, но или аз или колега ги бяхме объркали и беше дошъл външен, той ме попита дали да го сменим, аз му казах че ще го задаржа и да ми прати вътрешния накрайник. Вече джипа не дърпа, майстора при който ми прави реглажа и ми смени накрайниците подложи от дясната страна незнам къде резана шайба, но както и да е важното е, че не дърпа вече.

От няколко време - 2 - 3 седмици от капачката на радиатора изпуска вода (антифриз). Говоря за металната капачка, има гумено уплътнение вътре, дали може само то да се смени?

От доста време, но не съм се сетил да пиша за този проблем, през преминаване през легнал полицай и слизане едновременно на двете задни гуми нещо тропа на метал, но незнам какво е, а немога и да го открия проблема. Ако мина малко настрани първо да слезе една после другата гума няма проблем. Не са тампони на амортесиорите или подложките на пружините, там са си и са здрави. Не е и тампон между купе-шаси, и те са здрави (говоря за най-задните).

Проблема с неотчитането на горивото си оставя, не съм работил по таблото.
                          Не е от слаб ток, с нов акомултаро съм и проблема си остава.

Смених семерингите на задните полуоски, но нямах оригинални и сложихме някакви китайски по 5 лв. бройката, но или майстора си е оставил ръцете или гумичките за най-големите боклуци след 2 седмици пак беше омаслило. Въпроса е къде да ги сменя (ако някой от Благоевград чете) при читав майстор, а и оригиналните взети след смяна на китайските са с някакав твърд ( сигурно метален ) пръстен, а другите нямаха.

Поздрави!
                          Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Здравей колега, за шума отзад погледни да не ти се мести масления крик. При мен не е оригиналния крик и си тропа точно както ти описваш.

Коментар

Проблема е че го чувам по от дясно а крика е от ляво, но ще пробвам като го майна да видя дали ще тропа.
                              Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

А тампоните на стабилизиращата щанга и задните биалетки как са ? Има логика като минава джипа последователно със задните колела през бабуна да не хлопа понеже стабилизиращата щанга е под напрежение и обира луфта , а когато е наведнъж - стабилизиращата щанга е относително разтоварена и луфта ще се появи като прихлопване За антифриза може би най-добре да се пробва с капачка от нетечащо Терано и ако спре теча - нова цяла капачка , ако не се оправи - значи нещо "надува"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X