Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с турбо и съединител Nissan Patrol Y60 2.8TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблеми с турбо и съединител Nissan Patrol Y60 2.8TD

стига му се Углеждал на двигателя - карай го
    а за температурата - ти виското сменял ли си?
    Провери го дали работи правилно, щото може и от там да не охлажда хубаво. И още 1 въпрос от второто парно (тва дето е зад подлакътника) духа ли си хубаво топло?
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Духа си идеално, можеш да си сушиш обувките спокойно. Ама на мен изродите са ми го изолирали... Виското не е сменяно, но и не знам как да го проверя. Карам го хич не го мисля толкова...

Коментар

Колега ,не ти ли омръзна да задаваш въпроси?Диагноза по снимка и по телефона трудно се поставя.Колегите от Форума не сме екстрасенси от някой ТВ канал.И преди бях писал,обади се ,докарай го и ако трябва ще се съберем доста хора които ще му видим болките.
        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
        Grand 3.1TD
        0898 620 306 Стоян

Коментар

Нисана е в сервиз за реглаж на преден мост, сваляне на предния кардан, понеже има 1см луфт. Също ми сменят маркуч на спирачките, понеже губи течност от там. Кардана ще се праща в София за отремонтиране. Има ли смисъл да се търсят усилени спирачни маркучи?

Коментар

Квото и да значи усилени

Има смисъл единствено да вземеш такива със стоманена оплетка.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Има смисъл единствено да вземеш такива със стоманена оплетка.
              Такива са сложили. Ново 25 сега: от вчера забелязах един звук от двигателя, който се появява при рязко настъпване на колата над 3000 оборота. Ако е бавно достигане и подминаване на 3000оборота не се чува. Звука представлява все едно перката стържи в дифузьора, обаче се оказа, че не. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1205.jpg
Прегледи:1
Размер:96.3 КБ
ID:5315810 Нахвърляло е доста прясно масло, даже и по казанчето на антифриза, а двигателя беше излъскан преди това. А това е положението отдолу: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1195.jpg
Размер:150.0 КБ
ID:5315811 В понеделник колата се кара за диагностика на турбото. Идеи ваши - рециклиране, ново, от къде, по-голямо ли?

Коментар

Да Ви информирам какво се случва в момента с колата. Казаха, че турбото има нужда от ремонт. Вече е рециклирано в София, тествали са го уж на стенд до 80 000оборота и е перфектно в момента по техните думи. Възникна нов проблем обаче - изпускателните колектори са деформирани нещо и не пасват на главата на двигателя, остават големи дупки на някой от цилиндрите. Видях на гарнитурата как е при паснати как е при непаснати и определено има разлика. В момента се търсят колектори втора употреба. Казаха, че клапана за свръхналягане е изпускал тогава и звука е идвал оттам - след като се събере турбото ще се определи има ли нужда от подмяна с нов клапан. Къде мога да намеря такива читави колектори?
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1z2obv4.jpg
Размер:164.8 КБ
ID:5321033Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9a8qbs.jpg
Размер:158.4 КБ
ID:5321034Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ff2sfs.jpg
Размер:155.4 КБ
ID:5321035

Коментар

Що не го челосате тоя колектор?
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от nikyyyyyy Преглед на мнение
                    ... В момента се търсят колектори втора употреба. ...
                    Като намериш друг, ще почнете да се борите как да го напаснете него към смукателния ..

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Що не го челосате тоя колектор?
                    Ми то зависи колко е деформиран. Че на патрулите това им е стандартна болежка. То турбото като виси на колектора ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Да, казаха, че там им било слабо място. Те са пробвали да го напасват, но има големи дупки на някой от цилиндрите и не става. Защо да се чудим как се напасва, при положение, че всмукателния е добре и няма деформации? Има ли разлика в годините?

Коментар

Първоначално публикуван от nikyyyyyy Преглед на мнение
                        ... Защо да се чудим как се напасва, при положение, че всмукателния е добре и няма деформации? ...
                        Онзи, дето ще го вземеш на старо, е доста вероятно и той да е мръднал нанякъде. Може и по-малко да е, ама зависи накъде.

Аз като смених всмукателния падна доста борба доде натаманим "новия" да не опира в изпускателния.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Да де, но идеята е, че като го взема ще го занеса в сервиза и ако не става, ще го върна

Коментар

Ето това е:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF3165.JPG
Размер:190.2 КБ
ID:5321073Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF3166.JPG
Размер:193.8 КБ
ID:5321074

Коментар

Първоначално публикуван от just_m Преглед на мнение
                              Ето това е:
                              [ATTACH=CONFIG]385946[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]385947[/ATTACH]
                              Това не ми прилича на турбо за Y60 RD28T
                              Samurai Gemax

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
                                Това не ми прилича на турбо за Y60 RD28T
                                За У61 е, не знам дали колекторите ще паснат на У60-ските

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X