С тази камера клипчета за гледане не стават, особено когато фона е много динамичен. В случая листата на околните дървета. Фреймрейта понякога пада дори до 5 кадъра/сек и не е комфортно за гледане. Тази камера е предимно за КАТ, застрахователя и не дай Боже за в съда, където комфорта няма значение. Важни са отделните кадри с всички тагове. Имам и нормална 1080 HD, но много рядко я лепя на челното стъкло, защото не остана много свободно място, а и стъклото не е особено голямо. Колкото до предложението за аватара то аз самия не съм голям фен на подобни свинщини като последната. От време навреме бива, ама не ме кефи особено. Предпочитам движение без път към определена цел. Може цял ден да утрепам за някакви си 400-500 метра от маршрута, но удовлетворението накрая си заслужава. Сегашния аватар е от връх Свещник, като на фона са върховете над Банско и някак си по ми се вързва с представите за офроуд. При тази позиция на снимката ако само 5 метра върна джипа назад ще се спра чак в Сандански Качването и слизането от този връх е само по единия склон и обръщането на посоката най-горе става с около 7-8 маневри. Изкачването е 400 метра и докато катериш пред теб виждаш само небе, а слизането обикновено го правя сам, защото с който и да съм ходил до сега там, всеки категорично е отказвал да се вози надолу. Слизат си пеша. Всъщност има един, но той е по-болен мозък и от мен. Иначе в подножието на върха постоянно има джипки, но обикновено я газовите уредби не са им наред, я спирачките им били слаби, я мотора не стигал, я нещо друго. И това е най-големия кеф. Долу да има "джипки", които да гледат как Jeep-a е горе... па се и връща
Не ,че се заяждам ,но да ти кажа ,че нее голямо героиство ,че повечето хора не могат да се качат ,а ти се качваш .Я си представи ,че първа бавна ти свърши по средата на баира как ще слежеш безопасно надолу ? Не отричам ,че адреналина е в пъти по голямо от карането в калните коловози и удовлетворението после ,че си се справил .
Поздрави
Да бе така е, наистина, ама нали затова се занимаваме с тия работи и все нещо ровичкаме. Когато един път ти свърши първа бавна на някакъв баир да седнеш и да умуваш и като го измислиш да запретнеш ръкави и следващия път да не ти свършва Аз май за втори път ще си призная, че ме кефи повече умуването и решаването на проблемите, отколкото карането. Зорлем се вкарвам между шамарите за да разбера какво още не е наред и какво може да се направи по-добре. Ама всеки си е башка луд...
С тази камера клипчета за гледане не стават, особено когато...
Предложение: гледам, че има камери за моторджии, които, поне по идея, би трябвало да бачкат и закачени някъде отвън. До "бойните" фарове например. Не съм ги тествал, просто защото не ми е било нужно (имам известен страх от двуколесни...), но може би е вариант?
... защото с който и да съм ходил до сега там, всеки категорично е отказвал да се вози надолу...
Познато ... Жена ми намери решение. Първа фаза: 5 до 15 (според мястото) минути мрънкане,тип "Пак от тук? Надолу??? Не ме интересува, от тук повече и пеша не искам да мина! Търси друг път!" - помага да се изпусне адреналина от изкачването. Втора фаза: една бира на екс, последвана от вечната мантра "А, майната му, карай!" и веселбата продължава. Проверено, работи
О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар