Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят проект Jeep Wrangler JK

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Моят проект Jeep Wrangler JK

Демонстрация на тъмно правиш ли? Ще ти купя три кока коли и ще те изчакам да ги изпиеш даже, ако трябва
    Айде като си дойдеш звънни, ти ще ми покажеш твоето, аз ще ти покажа моето

Коментар

В четвъртък съм на линия. Охлаждай кока-колите, та да намалим малко съдържанието на кръвно Узо, понатрупано тези дни
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Ей ги на сладурите миг преди разтоварването в окончателната дестинация. Вторник се почва. За двата ще ми трябват 8.5 литра масло за първоначално зареждане

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:RJ02.jpg
Прегледи:1
Размер:256.3 КБ
ID:5468604

Коментар

Лайт бара свети фантастично. Мисля, че би свършил идеална работа на Трофи състезателите. Според мен, над сто метра осветява от това, което видях тази вечер.

Коментар

Мерено с Google Earth разстоянието до отсрешния калкан е 120 метра. Този лайтбар е направо опасен за насрещно движещите се. За радост има лечение. Схемата e с шест броя PT4115, на които 3-ти крак е оставен неизползван и на практика се ползват само като драйвери на пълна мощност. С добавяне на един PIC ще може да се управлява яркостта в съотношение от 1:1 до 1:5000 и вероятно ще може да се ползва с дългите светлини при подходящо намаляване на яркостта. Дори имам някакви очаквания за промяна на цветовата температура при по-малка мощност. Закъснялото ми заключение е, че и този продукт ме задоволява напълно и дори надхвърля очакванията ми в реални условия. Започвам да се зарибявам по идеята да не оставя нито един халогенов или ксенонов фар в джипа ми. Всъщност май останаха само два глупави ксенона горе до колонките. За там съм си заплюл два броя от този модел. При 10-15 градуса изместване навън ще решат един стар проблем из горите, когато напред е ден, а малко зад фаровете е тъмно като в гъза на Пеле
            Последно редактирано от elbgt; 05-04-13, 23:01.

Коментар

Това дали може да го правят колегите от фирмата, която ги доставя? Разбира се срещу съответното доплащане де, да се монтират тези димери и да може да си увеличаваш или намаляваш сам светлината от вътре в джипа или докато си извън него с дистанционно?
              Може би идеята си заслужава да се обсъди с тях, като ти спокойно можеш да подемеш инициативата с обясненията........................аз съм само по идеите

Коментар

Димерите са си вътре. Общо са 12 броя в този модел. Трябва само да им кажеш да "димват" Можеш също така да има кажеш на тия 12 канала да въпрозвеждат всевъзможни блиц и други светлинни ефекти. На това видео са само 8 канала и са жълти, но става ясно какво имам предвид. Е ... и програмите са малко тъпи, но все пак ...

едит/

Контролери за светлинни ефекти в т.ч. и с функция за програмируемо или ръчно "димване" се произвеждат от софийска фирма и могат да се поръчват всевъзможни изгъзици.
                Последно редактирано от elbgt; 05-04-13, 23:24.

Коментар

Хвърлих едно око на пдфа, ако няма да правиш дискотечни ефекти, 12F1822 е вече достатъчен. Софтуера ... всеки който се забавлява с тия дребосъци, би трябвало да се справи за 2 часа със задачката. С все отварянето на бира и чесане по главата
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ами започна се. С два дена закъснение по обективни причини. Поне вече не вали. Събитието е в сервиза на Монката от Самоков.

Днес бе организационен ден запълнен от рутинни операции без видим резултат. Дооборудвахме предния мост с конзолите за коиловъри и конзолата за панхарда. Сменихме неизвестно защо монтираните от Currie на моста мопарски шарнири с HD вариант на Synergy Suspension, които отделно бях поръчал за този мост. Мопарските, които пристигнаха с моста нито съм поръчвал, нито съм плащал. Заминаха в запаса. И така ето малко снимки и коментар от днес:

Задния мост чака окончателно боядисване в класическия Currie сив цвят. Монтажа на конзолите за 3-линк бриджа се отлага за седмица, защото алуминиевия капак е по-дебел и пречи за нормалното лягане на място на бриджа. Ще поръчам набързо един HD стоманен капак, за какъвто всъщност е предназначен този бридж. До тогава си оставам на 4+1 линк.

Име:20130411_101048.jpg
Размер:161.7 КБ
ID:5469828

На предния мост предстои да бъдат монттирани конзолите за коиловърите и панхарда

Име:20130411_104024.jpg
Размер:189.7 КБ
ID:5469829

Конзолите за коиловърите са вече на място и нежеланите шарнири избити

Име:20130411_120635.jpg
Размер:196.0 КБ
ID:5469830

Всичко е вече на мястото си и дори първа ръка обезмалител е минала. Бояджията след това отделно ще минава по сложната процедура, която ми измисли Стоян от Сикенс. Дори не мога да им изговоря имената на тези антикорозионни, адхезивни, грундиращи и какви ли не още компоненти които ще трябва да се налеят един връз друг върху двата моста докато се стигне до обикновен сив цвят отгоре. Това бояджийството и то излетяло в небесата.

Име:20130411_140923.jpg
Размер:180.9 КБ
ID:5469838

Последна снимка за спомен с Dana44 отзад

Име:20130411_141044.jpg
Размер:200.8 КБ
ID:5469831

Понеже задния RockJock Dana 60 замина вече при бояджията и ми останаха само полуоските му та ги снимах ей така за спомен преди утре да потънат в моста

Име:20130411_144428.jpg
Прегледи:2
Размер:197.6 КБ
ID:5469832

Междувременно пристигна дългата Сахара за да ме върне в София, защото вече нямаше какво да се прави. Задния мост комплект вече беше долу ама забравих да снимам в този вид. Реших да снимам дългата Сахара в полустоковия и вид преди в събота да я подкараме и нея. Не е баш стокова, защото през зимата заради пустите му 35-ци Дуратраци и извъртяхме набързо един минимален лифт, колкото да побере тези наистина униклани заимни гуми и да не се излага из дебелите снегове. Такива снегове обаче нямаше, но все пак ги поразвъртяхме няколко пъти из близките баири.

Име:20130411_173435.jpg
Размер:200.6 КБ
ID:5469833

За да не пътува дългата Сахара празна от София до Самоков бяха натоварени два броя от предназначените за нея колелца. Щракнах ги до моите досегашни зимни 35-ци колкото за сравнение между 35" и 37". Не е кой знае каква разликата ама все пак е стъпка в правилната посока.

Име:20130411_173137.jpg
Размер:194.6 КБ
ID:5469834

Толкова за днес. Утре продължаваме с монтажа на място на моите мостове. Разбира се ако на бояджията не му е спирал тока... примерно
                    Последно редактирано от elbgt; 11-04-13, 19:20.

Коментар

Ден втори започна добре. Бояджията супер точен и в уречения час малко преди обяд звъни да отивам да си прибирам готовите мостове.

Име:20130412_114209.jpg
Размер:210.6 КБ
ID:5469970

Ако щете вярвайте докато гледате снимките нататък, но мостовете са сиви.Не знам какво му стана на тоя телефон та реши да ме дразни и да ги показва сини

Пием няколко кафета и станало време за обяд. След обяда започваме

Име:20130412_115044.jpg
Размер:160.7 КБ
ID:5469971

Сетих се че така и така имам на разположение два броя 37-ци с джанти и защо да не проверя какво ще е положението с тях. По принцип съм планирал изместване на моста с 30-50 мм назад и е време да разбера дали ще е с 30 или с 50 или с кой знае колко мм това изместване и дали все пак няма да има някоя изненадка. В предишния пост бях споменал, че алуминиевия капак който ми бяха заболи от G2 на моста ми попречи да монтирам бриджа за горния дълъг носач и за да продължа нататък и докато се снабдя с тънък стоманен капак останах с двата горни къси носача. Естествено при това положение при пълно разтягане горните носачи придърпват моста напред и грозно свалят ъгъла на пиньона. На всичкото отгоре и косвено ограничават хода надолу. Досегашните ми амортесьори са къси за концепцията, но коиловърите не мога да поръчам докато не установя с колко мога да преместя моста назад. Без да знам къде ще е моста пък не знам под какъв точно ъгъл ще работят коиловърите, а без този ъгъл не мога да изчисля main и tender пружините за всеки един коиловър. Въобще ситуацията е почти в режим "Параграф 22". Не съм поръчвал още и джантите. Тях пък заради неизвестните по отношение на бекспейса. Тези джанти с които днес разполагам за да правя пробите са 18х9 с 5" бекспейс. По предварителни сметки на мен ще ми трябват джанти 17х9 с 3.75" бекспейс. Имам фланци с дебелина точно 1.25" и ако ми бяха под ръка щях да докарам бекспейса с тия днешните джанти точно до необходимата стойност от 3.75". Обаче фланците ми се търкалят в момента на дългата Сахара за да може да ползва 35 инчовите Дуратраци със стоковите джанти докато пристигнат нейните си джанти и гуми, сиреч тия с които аз днес тествам. Абе пълна каша. Има си такива дни. Както и да е. Реших, че въпреки всичко ще си впрегна аритметиката и геометрията от 8-ми клас и ще карам на фантазия въпреки тотално обърканата опитна постановка. Метнахме набързо моста на 4-те линка, амортесьорите и панхарда и без да монтираме спирачни апарати и други подробности качихме 37-ците. Заспаха си на място с леки корекции на линковете между 5 и 15 мм. Проста операция ама трудоемка и отне цял час. Амортесьорчетата обаче късички и не пускат моста много-много да слиза. Мостовете на Currie предлагат въможност за местене на долната конзола на амортесьорите и макар, че ги сложихме най-горе пак си бяха къси. Все пак са първите ми амортесьори монтирани с 4-инчовия кит на Rough Country. Иначе не мога да кажа лоша дума за тях. Много бой видяха за 3 години. Няколко пъти им изгаряше боята и лепенките от прегряване, но никога не усетих да съм останал без амортесьори. Време е обаче да минат в запаса. След няколко замервания поне успях категорично да установя ходовете на бъдещите коиловъри. 14-инчови коиловъри влизат без проблем при 37-инчови колела. За 40-инчовите колела обаче ще си трябват 16-инчови. По повод долната снимка. Аз ли нещо съм луд ама уж големичките 37-инчови колела и дори с късите амортесьори в разпънато положение на снимката мязат на някакви 32-ки или 33-ки. Няма да мирясам докато не ги напълня тия калници, ей

Име:20130412_133350.jpg
Размер:185.6 КБ
ID:5470015

Име:20130412_133258.jpg
Размер:182.8 КБ
ID:5470018

Между другото тъпия дебел алуминиев капак сви още един номер. Усилили го с някакви глупави "дизайнерски" ребра и стоковия ми панхард закача в тях. А съм все още със стоков панхард пак защото не знам с колко ще мога да преместя моста назад.

Име:20130412_135007.jpg
Размер:193.0 КБ
ID:5470021

Тоя път вече много му набрах на тоя капак и го вкарах в релси с флекса като отнех по около 3 мм от две от тъпите му ребра.
                      Още малко проверки и стана време за окончателно сглобяване.

Име:20130412_134927.jpg
Размер:207.4 КБ
ID:5470023

Е да, ама не. Понеже от известно време се обаждаха задните накладки аз предвидливо бях взел един комплект. Отварям аз опаковката и какво да видя ... естествено взел съм предни. Дузина задни и още толкова предни си стоят в мазето в София, ама аз съм в Самоков. Зарязахме "окончателното" сглобяване отзад и поразвинтихме това-онова от предния мост. И стана ракиено време

Коментар

И твоята не е лесна! Новите мостове са супер (най вече полуоските им..)... Ако не дойдеш да тестваш трасето в Суходол, като го събереш в окончателен вид, ще намина към Люлин с един гвоздей в джоба и няколко тома неприлична клозетна лирика в главата...

Коментар

Всичко изглежда на шест. Само дето не го виждаме на състезанията . . .
                          Samurai Gemax

Коментар

Колега благородно ти завиждам за ТОВА ЧУДО, наскоро се разминахме и ме заболя врата да се обръщам след теб.
                            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
                              Всичко изглежда на шест. Само дето не го виждаме на състезанията . . .
                              Стига му вадихте душата на човека!!! Кеф му е да си човърка по джипа и да го подобрява, а не да го троши по състезанията! Не може всички да са мазохисти в крайна сметка ( той и Илиян е мазохист, ама финансов...)

Коментар

Не съвсем, Марто. Ако успея да свърша това което съм планирал през това лято може и да се пусна на едно аматьорско в Гърция и по-късно в Румъния. Ако поне един път финиширам ще черпя По българските състезания също мисля да се мяркам, но сред публиката. Хайде, че е време да паля джапанките към Самоков.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X