Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парно на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003 WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с парно на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003 WJ

Абе, уж съм чел темата...то в нея си имало всичко описано подробно, кое как се прави. Забравил съм явно. Чака ме и мен това, скоро.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
      Айде и аз в джаза...знаех си, че рано или късно ще стане. Днес сутринта, като идвах на работа, установих, че не ми духа топло, както и да въртя врътките. Обаче, само на мен. От страната на пасажера си духа топло или студено, в зависимост от врътката. Проверих набързо за грешки, и ми даде 24 и 54. Сега ги гледам тука и казва...лява клапа, дясна клапа. То ясно, че ще се реже (колкото и да не ми се иска). Какво да очаквам, някой на бързо ще драсне ли...някой, който е имал тези грешки и го е правил това. Благодаря предварително.
      Малко вероятно при теб да е,но преди да режеш, провери първо чопчето на клапата което го върти мотора,да не се е спукало.
      Така обикновенно става след като се сложи усилена клапа,ама провери де!!!
      JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
        Малко вероятно при теб да е,но преди да режеш, провери първо чопчето на клапата което го върти мотора,да не се е спукало.
        Така обикновенно става след като се сложи усилена клапа,ама провери де!!!
        Защо си мисля, че ако се е счупило това чопче, е почти сигурно, че и клапата вътре е превъртяла от оста...поне, така си мисля, от прочетеното в темата.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
        0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Макар, че не е много по темата с клапите - и аз имам едно питане: на моя Гранд (който не е мой от известно време) спира да му работи вентилатора на климатика/парното (този който духа в купето, не този отпред). Каран е на сервиз и са му казали, че става въпрос за скапано управление/контролен блок на вентилатора - резистор, находящ се зад жабката. Възможните проблеми са в самата букса или в изгорял транзистор в самия блок (или поне доколкото открих инфо). Ето го решението: http://www.wjjeeps.com/blower_motor.htm
          Та на въпроса - някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и има ли друго решение освен поръчка на нов резистор?

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
            ... Та на въпроса - някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и има ли друго решение освен поръчка на нов резистор?
            Ей го подобният проблем
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Що ли не се учудвам, че ти е минал през главата и този проблем... След като намерих (засега на теория) лек за "залепващия" ляв мигач, сега и по въпроса за резистора добих необходимата увереност, че може и да мине вуйчата по тънката лайсна ...

Чавдаре, благодаря за инфото от първа ръка!

Коментар

Топлото го няма.
                Помощ!!!
                38,45,46,47,48,49,53,54,55,56 - че то друго остана ли...
                Какво следва?

JGC WJ 4.7 QD 2001

Коментар

Първоначално публикуван от bubi Преглед на мнение
                  Топлото го няма.
                  Помощ!!!
                  38,45,46,47,48,49,53,54,55,56 - че то друго остана ли...
                  Какво следва?

JGC WJ 4.7 QD 2001
                  изчистване на грешките свърши работа...засега

остава питането 38 = ?

Коментар

При мен проблема с климатроника е следния: всичко работи нормално, духа студено и се чува как отваря и затваря клапите като променяш позициите на десния бутон. След около 30 минутно каране обаче се чува как моторчето работи, но същевременно духа съвсем слабо и недостатъчно, за да охлади. В началото не усетих да има проблем, защото бях само в града и на къси разстояния, впоследствие забелязах проблема при по-дълъг път. При ръчно управление оборотите на мотора се засилват или намаляват, но това което излиза като въздушна струя е някъде около минимума при нормална работа. Пробвах го във всякакви варианти, но веднъж прецака ли се след това трябва да поседи известно време на OFF и после работи добре за седващия половин час. Доста досадно, честно казано! Напрактика оставаш без охлаждане при дълъг път. Само една забележка - от както съм я купил в караката духа дори и на ОFF - дали това в следствие на повреда? На топло работи добре в града, но за дълъг път ще трябва да мине известно време преди да пробвам, че не му е сезона нещо! Иначе за студено, яко студено е, ама за кратко! Общо-взето някой някакви впечатления? Какъв тип повреда може да е това?

Коментар

Колеги, понеже при мен въпроса с рязането на кожуха на климатроника е решен от предния собственик, но само това, нямам избор и почнах да решавам проблема по този начин. Извадих първата клапа, която беше счупена, за на реша по някакъв начин проблема, освен с това а и с донапрена. Някой може ли да ми каже как да извадя втората клапа и какво може да замести донапрена? Та докато се рових в дебрите и лабиринта на клим. кутия, останових че клапата за въздуха от вън работи със тел и вида За смях си е но направо ми се Понеже не съм свикнал нещо да не ми е наред по колато и направо ми е нервно. Хондата за 4 год. само веднъж ми е правила по сериозен проблем с комутатора и това е. Та ако някой иска да хвърли един спасителен поях, съм готов да го свана.
                      Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

Коментар

Думи нямам да опиша благодарността за чудесната тема изчетох всичко! Живи и здрави да сте.

Това се отнася за сваляне на "пасажерското" моторче на двузоновия климатроник. Без сваляне на табло.
                        Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                        Вече имам отговор на въпроса. Може! Правиш си специален инструмент, за да развиеш двете болтчета и втори за да избиеш шифта. Нищо работа има-няма 3-4 часа, като за първи път. По късно ще пусна и малко снимки.
                        Не съветвам никого да пренебрегва рязането, за сметка на разглобяването. Ако е счупена клапата-трудоемко и .......
                        В момента се мъча с точно тая операция. Може ли малко инфо как се прави? Много коли съм разглобявал, ама това за момента ми се опира. Частично разглобих централната конзола, но път да се бръкне отзад няма! Вкарвам си ръката, напипвам моторчето, единия винт, но опция за сваляне не виждам...Ако може малко обяснение ще бъда безкрайно благодарен

На самодиагностика показва 52,54,56

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                          .... но опция за сваляне не виждам...Ако може малко обяснение ще бъда безкрайно благодарен ....
                          Няма сваляне...за въпроси - телефона.
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Няма сваляне...за въпроси - телефона.
                            Има, има! Аз вече съм го правил......
                            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                            Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Така и така не можах да го сваля моторчето...Като видях че две от грешките са с причина "твърде дълго дълго се върти"...Направо срязах парното. Вътре се оказа че шофьорската клапа е ремонтирана със сваляне на таблото(преди). И двете моторчета са без ограничители(повредени са). Понеже шофьорската клапа е ремонтирана и е половината метална е работила без ограничител, но не се е счупила повторно. Пасажерската(вътрешната) е на салата. Сега се лепи отчупеното и съм приготвил метална втулка да я усиля. За съжаление обаче задното моторче няма контра и е счупило клапата, единственото адекватно решение в момента което съм измислил е да го направя от "двузонов" в обикновен климатроник. За да си спестя сваляне на таблото. Има ли проблем предното шофьорско моторче да движи двете клапи?

Отново благодаря на всички за подробното инфо. Щях да си загубя 3 дни ако не се бях зачел във форума.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                                За да си спестя сваляне на таблото. Има ли проблем предното шофьорско моторче да движи двете клапи? ......

Няма просто двете клапи трябва да са на една ос. А таблото се сваля лесно, сваляне слагане има няма два дена работа,за новобранец
                                Последно редактирано от CarTest™; 16-11-13, 09:10.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X