Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парно на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003 WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с парно на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003 WJ

Мерси дядо Владо. Мая е "Лимитид", и това че не работи като хората ме дразни. А има ли начин да изключа това моторче? Примерно ако има предпазител за него и да го направя еднозонен.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
      Мерси дядо Владо. Мая е "Лимитид", и това че не работи като хората ме дразни. А има ли начин да изключа това моторче? Примерно ако има предпазител за него и да го направя еднозонен.
      Да, ама след пълен работен ден вечеря и ракия не ми се пише, звънни утре след 11.00 ще обяснявам.......
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Да не отварям нова тема заради един отговор да питам тук:
        Някой знаели колко фреон събира системата на климатроника на WJ 4.7

Коментар

630 или 670грама, пише го на предния капак.
          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
          Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
              Относно проблема с намаления въздушен поток при движение: оказва се, че радиатора на климатика в купето (evaporator core), който всъщност служи и за изсушаване на въздуха напрактика замръзва и блокира въздушния поток идващ отвън. Според това, което четох по различните форуми разбирам, че проблема се появява и при изключен климатик.
              Причината за това замръзване е неизключване на климатика, което може да е породено по две причини: 1-a/c thermistor –което е на самия evaporator core; 2 – pressure cut-off switch. Според форумните гурута и двете трябва да могат да изключат компресора. Има и трета причина, запушена дренажна тръба, но това обикновено е съпътствано с намокрен под в купето.
              До тук с теорията!
              Аз лично бих заложил на тоя thermistor и се надявам именно той да е причината в моя случай и да го оправя. На дневен ред е махането на релето на климатика и да видя дали наистина проблема е в замръзването. Ако това нещо се потвърди, значи ще трябва да се боря с тези датчици.

Имам и следния въпрос: Някой срещал ли се е с този thermistor и как да го подменя без разглобяване на цялото табло и HVAC системата?
              За сега толкова, ще гледам при първа възможност да се заема с този дразнещ проблем, но явно няма да е тази седмица!
              Здравей,това със запушената тръба(дренажна) обяснява мокрия под в краката на жената!Знаеш ли къде е,и как се отпушва?
              Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от Toni Gr Преглед на мнение
                Здравей,това със запушената .....Знаеш ли къде е,и как се отпушва?
                На около 5 пръста над горния десен носач, на стената на купето. Малко пишле (около 3-4 см) гледа напред, може да си има гумено презервативче на 90гр. което да гледа надолу. Вижда се най-добре на канал (подемник).
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И аз стигнах до тук, от страната на пасажера почна да духа студено , от другата топло .

Коментар

Споко,скоро и от твоята ще се разхлади.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo6070 Преглед на мнение
                      Споко,скоро и от твоята ще се разхлади.
                      А няма да има време да се расхлади , тея дни заминавам за Варна , там има сервиз и момчето с това се занимава , ремонт на клапите на климатроници на гранд чероки. Има клапи в наличност , говорих с него и за един ден свалят таблото и подменят двете клапи , независимо дали само една е чупена , ползвал стоманени клапи поръчвал ги от англия , сваляне и качване на таблото с двете клапи ми обяви 450лв. Каза ми че е разглобил и зглобил таблата на много гранд черокита и вече ги знаел наизуст. Каза ми само да си источа фреона някаде че нямал машина .

Коментар

• Miro_Nikolov
                        Miro_Nikolov коментира
                        Редактиране на коментар
                        Здравейте,

Може ли координати на това момче във Варна или поне име на сервиза в който работи. Благодаря предварително.

Офертата е добра.Но след като като си разглобил таблото използваи момента да смениш и другата клапа, на входящия въздух.Защото ако все още е здрава то скоро ще замине.Все пак е от същия материал,на същите години и е извършила почти същата работа.А това дали са метални или пластмасови не е от голямо значение.Просто дефекта със чупенето им е заложен заводски липсва едно чопче което да спира в най-горно и в най-долно положение,и двигателчето за да разбере кога клапата е стигнала до края натяга върху нея,а това го прави и при всяко гасене на колата.Предполагам си чувал звука от затварянето им 1-2 мин. след гасене.

Коментар

Офертата е добра.Но след като като си разглобил таблото използваи момента да смениш и другата клапа, на входящия въздух.Защото ако все още е здрава то скоро ще замине.Все пак е от същия материал,на същите години и е извършила почти същата работа.А това дали са метални или пластмасови не е от голямо значение.Просто дефекта със чупенето им е заложен заводски липсва едно чопче което да спира в най-горно и в най-долно положение,и двигателчето за да разбере кога клапата е стигнала до края натяга върху нея,а това го прави и при всяко гасене на колата.Предполагам си чувал звука от затварянето им 1-2 мин. след гасене.
                        Да звука се чуваше преди как натяга на чопчето , а сега просто си върти моторчето много продължително, явно това чопче се е чупило и сега стига до доло няма чопче да спре и продължава да върти наобратно.

Коментар

Не си ме разбрал правилно.Оригиналните който са монтирани нямат чопче,и моторчето натяга на клапите,затова им се чупят осите.При новите който се продават за смяна това е поправено.

Коментар

Не си ме разбрал правилно.Оригиналните който са монтирани нямат чопче,и моторчето натяга на клапите,затова им се чупят осите.При новите който се продават за смяна това е поправено.
                            Това разбира се не е вярно!
                            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Възможно е ,но при моите беше така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X