Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с парно на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003 WJ
Свий
X
-
От: Проблем с парно на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003 WJ
Не я виждаш, защото е паднала. Свали вентилатора и ще я видиш. Закачи я по начина от линка, който съм дал на предната страница и няма да духа вече през жабката.99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!
Коментар
-
Днес свалих вентилатора клапа няма.Вероятно е била счупена и са я махнали.Доколкото разбрах това е клапата за рециркулация?Къде може да се намери и приблизително цена или да не се занимавам да я запуша и толкова.
Благодаря на всички за отговорите и съжалявам за тъпите въпроси(имам още няколко но ще ги задам в друга тема).
Коментар
-
Първоначално публикуван от rrd Преглед на мнениеКъде може да се намери ......0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Здравейте,
Тук има интересна идея за проблемите със счупените клапи, по-скоро като превенция.
http://jeep4x4club.ru/forums/topic/5...i-na-wj/page-6?&WJ 4.7 Limited
0889 70 70 42
Коментар
-
Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнениеСчупена е клапата за рециркулация. Kато се счупи въпросната клапа пада върху отвора на вентилатора и блокира въздухопотока, затова и не духа на топло.
Най-лесното, което можеш да направиш е да свалиш вентилатора и да преместиш падналата клапа, като бръкнеш с ръка в отвора.
Сега се сетих, че имаше хубава тема в jeepforum.com. Ето линк:
http://www.jeepforum.com/forum/f310/...x-pics-347814/
Коментар
-
Относно проблема с намаления въздушен поток при движение: оказва се, че радиатора на климатика в купето (evaporator core), който всъщност служи и за изсушаване на въздуха напрактика замръзва и блокира въздушния поток идващ отвън. Според това, което четох по различните форуми разбирам, че проблема се появява и при изключен климатик.
Причината за това замръзване е неизключване на климатика, което може да е породено по две причини: 1-a/c thermistor –което е на самия evaporator core; 2 – pressure cut-off switch. Според форумните гурута и двете трябва да могат да изключат компресора. Има и трета причина, запушена дренажна тръба, но това обикновено е съпътствано с намокрен под в купето.
До тук с теорията!
Аз лично бих заложил на тоя thermistor и се надявам именно той да е причината в моя случай и да го оправя. На дневен ред е махането на релето на климатика и да видя дали наистина проблема е в замръзването. Ако това нещо се потвърди, значи ще трябва да се боря с тези датчици.
Имам и следния въпрос: Някой срещал ли се е с този thermistor и как да го подменя без разглобяване на цялото табло и HVAC системата?
За сега толкова, ще гледам при първа възможност да се заема с този дразнещ проблем, но явно няма да е тази седмица!
Коментар
-
Май не трябва да се демонтира цялото а само блока за управление/ оня с копчетата/ под радиото.в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI
Коментар
-
Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение... Според това, което четох по различните форуми разбирам, че проблема се появява и при изключен климатик...
Има датчик за температура на самия изпарителя, него само със сваляне на таблото.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Колеги. Може ли някой да ми каже, дали има второ моторче за клапата към двигателя която е от страната на пътника? В смисъл освен това което се вижда когато се свали жабката и ако има как може да се достигне до него? Благодаря.Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар