Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terracan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Terracan

Първоначално публикуван от stamat699 Преглед на мнение
    ... Ако може да отговори някой колега,който е вадил колесар с лодка от пясък на морето.
    Примерно пясъчна ивица 50 м. малък наклон.
    ...
    Eйййй, то голямо проучване стана с това вадене на колесар по пясъка. И в другата тема ти казаха хората, че повечето джипки, както и някои леки коли могат да се справят с тази задача. Ако си тръгнал да търсиш абсолютната гаранция, че няма да закъсаш, приготви се за голямо разочарование - няма джип, който да не може да закъса. Това, че някой някъде 100 пъти си е вадил лодката без проблеми по никакъв начин не означава, че ти няма да се заровиш. Просто е въпрос на подходящо стечение на обстоятелствата ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Извинямам се за нахалството СПИРАМ ДА ПИТАМ

Поздрави

Коментар

Здравейте колеги,
        Решил съм да заменя леката кола (малка ни е вече) + Лада Нивата с Теракан (модела с 163к.с.) и имам нужда от малко помощ за да си доизясня нещата.
        Джипката ще се кара като семеен 'автомобил' 90-95% на асфалт - и много рядко по черни пътища (не офроуд)!
        Чета, чета темите, и информацията в главата ми стана пълен хаос, затова искам да ви помоля за помощ да ми се изяснят следните неща:
        - Автоматика добър избор ли е и създава ли проблеми или да търся с ръчни? Автомобила, който съм харесал е автомат, Парт-тайм(4H,4L,2H). Въпроса е, че по-високото оборудване с кожен салон и махагонов волан, почти винаги върви с авт.скоростна кутия. Но гледам в мобиле.де, че се намира и с ръчни и имам възможност от там да взема.
        - Парт-тайм 4H, 4L, 2H неудобен ли е толкова, предвид, че ще се ползва основно на асфалт. Гледам Full-Time Auto > Lock се среща доста рядко дори и в Германия.
        - Ръчни - автоматични хъбове? Четах, четах, но неможах да се ориентирам за какво става въпрос? По-принцип карам освен лек автомобил и Лада Нива за разходки тип лек офф, но при нея са доста опростени нещата - бързи-бавни и блокаж..
        - Обслужване - Теракан-а, който съм харесал е на 137 хил. км. и предвид състояние (мн.добро>отлично), налага ли се да сменям ремъците на момента или мога да изчакам да достигне необходимия пробег (?)? Иначе маслата на двигателя и скор. кутия + филтрите ще ги сменя на момента. Въпроса ми е също , задължително ли е ИНД София или ще ми препоръчате някъде другаде (на лично). Доколкото прочетох в една тема, смяната на всички неща е о/о 1000лв в ИНД или бъркам, ако може да ме ориентирате..
        Това са ми въпросите основно.
        Предварително благодаря на отзовалите се колеги!
        Поздрави,
        Михаил
        Range Rover Classic '94 300Tdi

Коментар

Първоначално публикуван от michael128 Преглед на мнение
          Здравейте колеги,
          Решил съм да заменя леката кола (малка ни е вече) + Лада Нивата с Теракан (модела с 163к.с.) и имам нужда от малко помощ за да си доизясня нещата.
          Джипката ще се кара като семеен 'автомобил' 90-95% на асфалт - и много рядко по черни пътища (не офроуд)!
          Чета, чета темите, и информацията в главата ми стана пълен хаос, затова искам да ви помоля за помощ да ми се изяснят следните неща:
          - Автоматика добър избор ли е и създава ли проблеми или да търся с ръчни? Автомобила, който съм харесал е автомат, Парт-тайм(4H,4L,2H). Въпроса е, че по-високото оборудване с кожен салон и махагонов волан, почти винаги върви с авт.скоростна кутия. Но гледам в мобиле.де, че се намира и с ръчни и имам възможност от там да взема.
          Моя е автоматик на 170 хил. км. Автоматика е от старите, идиотоустойчиви! Досега никакъв проблем не е имал, пък и не съм чел в интернет да има проблечи с него!
          - Парт-тайм 4H, 4L, 2H неудобен ли е толкова, предвид, че ще се ползва основно на асфалт. Гледам Full-Time Auto > Lock се среща доста рядко дори и в Германия.
          Да рядко се среща Full-Time Auto, моя си го поръчах така и ми е много удобно! Но не мисля, че и парт тайма ще е неудобен!
          - Ръчни - автоматични хъбове? Четах, четах, но неможах да се ориентирам за какво става въпрос? По-принцип карам освен лек автомобил и Лада Нива за разходки тип лек офф, но при нея са доста опростени нещата - бързи-бавни и блокаж..
          - Обслужване - Теракан-а, който съм харесал е на 137 хил. км. и предвид състояние (мн.добро>отлично), налага ли се да сменям ремъците на момента или мога да изчакам да достигне необходимия пробег (?)? Иначе маслата на двигателя и скор. кутия + филтрите ще ги сменя на момента. Въпроса ми е също , задължително ли е ИНД София или ще ми препоръчате някъде другаде (на лично). Доколкото прочетох в една тема, смяната на всички неща е о/о 1000лв в ИНД или бъркам, ако може да ме ориентирате..
          Ангренажния ремък по книжка се сменя на 90 хил., но ако е в гаранция ИНД го сменят на 75 хил. Така, че виж ако има сервизна книжка кога е сменян, ако няма по принцип може да изчакаш още 15-20 хил, но аз бих го сменил! И да, в ИНД е около 1000 лв. смяната с работата на маслата, филтрите и ремъците!
          Това са ми въпросите основно.
          Предварително благодаря на отзовалите се колеги!
          Поздрави,
          Михаил
          ..
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Колега Scorpion_BG, много благодаря за бързата реакция!
            Да, сменян е в ИНД комерс гаранционно на 75хил.- На колко е следващата смяна? Колата наистина изглежда много поддържана, купувана от ИНД.
            На няколко пъти чета, че карането на Теракана, не е като на лека кола и се чудя кое по-точно.
            Както писах, имам Лада Нива и тя се управлява направо като лека кола, разбира се с малки изключения - леко клатене (по-скоро приятно) заради окачването пригодено и за оффроуд и 'фабричното' ограничение на скоростта 120км, не че бих я карал с повече, като се има в предвид системите за сигурност или по-точно липсата им...

Коментар

Колега, "Терито" се кара като всяка една лека кола, може да се е имало предвид че все пак е 2,5т. и това трябва да се отчете при спиране и при резки маневри, но така е при всеки джип. Относно обслужването и в други сервизи ще ти излезе подобна сума.
              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Колега Scorpion_BG, много благодаря за бързата реакция!
                Да, сменян е в ИНД комерс гаранционно на 75хил.- На колко е следващата смяна?
                Аз бих го сменил на 160 хил.!
                Колата наистина изглежда много поддържана, купувана от ИНД.
                На няколко пъти чета, че карането на Теракана, не е като на лека кола и се чудя кое по-точно.
                Както писах, имам Лада Нива и тя се управлява направо като лека кола, разбира се с малки изключения - леко клатене (по-скоро приятно) заради окачването пригодено и за оффроуд и 'фабричното' ограничение на скоростта 120км, не че бих я карал с повече, като се има в предвид системите за сигурност или по-точно липсата им...(
                Кара се като всеки джип, има леко поклащане, но нищо особенно! Спокойно на магистрала се кара 130-140! Не се усещат! Максималната скорост е 190 км./ч., но това вече си е екстрем!
                ..
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Благодаря колега.
                  Обясни ми един собственик, че возел много като лодка и никак не бил стабилен над 110, но явно това си е проблем на неговия джип.

Коментар

Ако търсиш стабилността на колата, няма как да я намериш в Теракана, карал съм го и с 150, но на плавни завои и се държи приемливо, но наистина неговата скорост е 110/120, за джип мисля, че се представя добре.

Коментар

Първоначално публикуван от xlapaka Преглед на мнение
                      Ако търсиш стабилността на колата, няма как да я намериш в Теракана, .
                      И не само в Теракана, а в който и да е "джип"! Физика!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Добре, със 110-120 щом се държи нормално супер.
                        А на прав участък не би трябвало да е проблем с 130-140?
                        Усеща ли се шум в купето при тази скорост или някакъв дискомфорт?

Коментар

Добре, със 110-120 щом се държи нормално супер.
                          А на прав участък не би трябвало да е проблем с 130-140?
                          Усеща ли се шум в купето при тази скорост или някакъв дискомфорт?
                          130-140 няма никакъв дискомфорт! Както писах пробвал съм колко може да вдигне (в Германия на магистралата) - 190 по километраж, но си е страшно! До 150 нямаш никакъв проблем! Ама то повече от 120-130 не ти трябват в България! А ако много клати на завой трябва да се проверят амортисьорите!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Здравеите колеги, когато гася колата изключена от скорост и с отпуснат съединител се чува притракване, същото се чува и на 1ва и 2ра ако се кара без газ и има по-голяма вибрация от двигателя. Съмнявам се дали не идва от съединителя, от лагери на първичния вал на скоростите или от маховика? А и исках да попитам маховика демферен ли е? (притракването идва отдоло)

Коментар

Аз бих започнал с проверка дали няма нещо хлабаво, след което бих прегледал дали са здрави тампоните на двигателя.
                              GW Steed5

Коментар

Към колегата Skorpion_BG
                                По въпроса със загряването при включен климатик при ниска скорост.

При някои автомобили ако имаш ел вентилатори за климатика+виско
                                за двигателя/ел вентилаторите са на степени в зависимост от налягането на
                                фреона/ при Е-класата е така.
                                Изчисти си и боклуците между двата радиатора./воден и климатик/

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X