Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terracan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Terracan

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
    Момчета, давайте акъл. При опит за палене се чува само цъкане от релето на стартера, след многократно завъртане на ключа за запалването най после стартера заработва и паля, та имам следните съмнения и те все се въртят около щалтера, не знам ако го дам на майстори те какво биха направили . В ИНД щалтера е 300 лв с поръчка, но засега се въздържам. Чудя се и за втулките, ама повече глави повече мнения...та давайте ъкъл. Утре ще го свалям.
    Лампата за подгрева присветва ли ти ? Като завъртиш чува ли се само извиването на ротора
    GW Steed5

Коментар

да, за секунда и после си пали нормално, свети за повече когато е студено. Какво ти се върти в главата?
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

ми на моя стария за последните две години ми се е случвало да не иска да запали 2-3 пъти, но тогава съм забелязал че е защото релето не цъква. При връщане на ключа и повторен контакт релето сработва и няма проблем с паленето, но стартера си върти. При теб как е? Не иска да завърти ли или бендикса не зацепва към маховика ?
        GW Steed5

Коментар

Мисля че е шалтера, защото не изхвърла бендикса към маховика. Не знам дали се ремонтира шалтер.
          Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Здравейте колеги,имам няколко въпроса относно Теракан,понеже се мераклисвам за покупка на такъв.
            Та интересува ме разхода какъв му е.Капризен ли е много относно гориво.От темата разбрах че са здрави жипки,без сериозни проблеми.А вървежа по магистрала как е.Интересува ме макс. скорост и макс без натоварване на двигателя.Скоростите шумят ли при висока скорост?При потегляне как е.Автомата добре ли е.За офф де.И общо зето повечко информация ще е полезна. Мерси,много,предварително!!И извинявайте за глупавите въпроси

Коментар

Първоначално публикуван от xbow99 Преглед на мнение
              Здравейте колеги,имам няколко въпроса относно Теракан,понеже се мераклисвам за покупка на такъв.
              Та интересува ме разхода какъв му е.Капризен ли е много относно гориво.От темата разбрах че са здрави жипки,без сериозни проблеми.А вървежа по магистрала как е.Интересува ме макс. скорост и макс без натоварване на двигателя.Скоростите шумят ли при висока скорост?При потегляне как е.Автомата добре ли е.За офф де.И общо зето повечко информация ще е полезна. Мерси,много,предварително!!И извинявайте за глупавите въпроси
              Частични отговори - автомата е добре и за офроуд и на шосе! Разход около 10 смесено. 12-13 градско. Максимална скорост 180-190 км.!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Много кола, за малко пари! Подготви се за тотално неуважение от колеги притежаващи други марки.......... В крайна сметка обаче, ако погледнеш колко малко проблемна е тази джипка на фона на други марки - ще скочиш с двата крака ! Мотора е много здрав, ама зависи и на колко километра е, щото за последните 3 години от както следя цените на марката, се продават все на едни и същи километри. ))))))))
                GW Steed5

Коментар

Зравей колега, разхода зависи и от различни неща - товар, стил на каране, режим на каране,за градско понеже не си писал откъде си също има значение, но колегата Skorpion_BG е дал ориентировъчно как е. При по внимателно каране може да пада. Цените на рез. части за класа автомобил са добри. Хюндай е сериозна марка и в момента не отстъпва по качество на много автомобили, фирмата е в авто-бранша над 40г. Купето е с добро покритие, а ходовата част е доста здрава. Шуменето на скоростите няма дори при високи скорости, освен ако има проблем. Естествено не е като при леки автомобили. Иначе има доста неща във форума, а и в нета.

Коментар

Благодаря за бързите отговори и полезни също така.Наистина джипа ми се струва наистина една добра алтернатива.Попринцип ще ми е за първа лична кола.Карал съм известно количество джипове.Като в момента Митсубиши л200 което за офф е идеално,но пък за дълго е мъка.Над 120 е тегаво доста.В момента съм в процес на събиране на средства за закупуването на Терито,но все пак се колебая м-у Тери и Санта фе 2,0 CRDI.Въпреки,че то цените им са приблизително еднакви,това е че има санта фе-та с десен волан по 7-8к лв.,а пък тези с лява дирекция са над 10 000 за каквито 10к може да си взема Теракан.Отново мерси колеги за полезните за мен отговори.Надявам се до към пролетта да се включа и аз в клуба на Теракан Поздрави!

п.с. Един колега спомена въпроса откъде съм,ами от града на Голф-а,Перник.

Коментар

Здравейте, колеги. Поради възникнали дискусии с един приятел относно масла за Терито, ето какво направих за улеснение и споделяне със съмишлениците:
                      МАСЛА
                      Хюндай „Теракан”2005, 2,9CRDi, 2005, 4WD,
                      1. МОТОР J3
                      Двигател:
                      Филтър вместимост: - 0,63л.
                      Начално зареждане вместимост: - 7,5л.
                      За смяна: - 6л.
                      Натоварване: - нормално
                      Интервал/тест/проверка/-15000км/12м.
                      Смяна:
                      Продукти:
                      - Castrol MAGNATEC 10W-40 A3/B4
                      - Castrol MAGNATEC Disel 5W-40 B4
                      - Castrol MAGNATEC Disel 10W-40 B4
                      2. Заден диферинциал+LSD
                      Интервал/тест/проверка/-15000км/12м
                      Смяна:
                      Продукти:
                      Mitsubichi Genuine Gear Oil Part No.8149630ЕX
                      Castrol SAF- XJ 75W-140
                      Castrol Hypoy LS (2,5 TCi)
                      2. Преден диферинциал
                      Вместимост: - 1,8 л.
                      Смяна:
                      Продукти:
                      Castrol SAF-XO 75W - 90
                      Castrol EPX 90
                      4.Скоростна кутия – 5 степенна, ръчна
                      Вместимост: - 2,5 л.
                      Смяна:
                      Продукти:
                      Castrol TAF-X
                      Castrol TAF-SX
                      5. Раздатъчна кутия
                      Вместимост: - 2,5 л.
                      Смяна:
                      Продукти:
                      Castrol ATF TQ DIII
                      6.Спирачна система
                      Вместимост: - л.
                      Смяна:
                      Продукти:
                      Castrol Response Brake Fluid Super DOT 4
                      Castrol Response Brake Fluid DOT 4
                      Castrol SRF Racing Brake Fluid
                      7.Хидравлична система
                      Вместимост: - л.
                      Смяна:
                      Продукти:
                      8. Серво на кормилната система
                      Вместимост: - 1 л.
                      Смяна:
                      Продукти: PSF- 3,
                      9. Охладителна система
                      Вместимост: - 9,3 л.
                      Смяна:30 000км./24м.
                      Продукти:
                      Castrol Antifreeze NF
                      Дано съм ви бил от полза!

Коментар

Добре е събрана информацията, ще ми е от полза, че се каня да сменям някои от тях.
                        От мен благодаря.

Коментар

Благодаря за бързите отговори и полезни също така.Наистина джипа ми се струва наистина една добра алтернатива.Попринцип ще ми е за първа лична кола.Карал съм известно количество джипове.Като в момента Митсубиши л200 което за офф е идеално,но пък за дълго е мъка.Над 120 е тегаво доста.В момента съм в процес на събиране на средства за закупуването на Терито,но все пак се колебая м-у Тери и Санта фе 2,0 CRDI.Въпреки,че то цените им са приблизително еднакви,това е че има санта фе-та с десен волан по 7-8к лв.,а пък тези с лява дирекция са над 10 000 за каквито 10к може да си взема Теракан.Отново мерси колеги за полезните за мен отговори.Надявам се до към пролетта да се включа и аз в клуба на Теракан Поздрави!

п.с. Един колега спомена въпроса откъде съм,ами от града на Голф-а,Перник.
                          За колебанията между Тери и Санта ще кажа че Сантата е по-малък и не чак толкова усилен, иначе не е лош автомобил. Терито събира повече багаж, но зависи за какво ще го ползваш. Л200 е пикап и за среден офф е добре, но е по-муден. Предназначен е за по-големи товари. Ако се чудиш още най-добре иди на автопазара и ги разгледай, а може и да ги пробваш. Все пак е по-добре да ги видиш на живо.

Коментар

Здравейте, колеги! Да споделя с вас малко опит относно крейсерската скорост на Терито. Наложи се едно пътуване Плевен-Варна-Каварна и обратно и реших да му търся най-оптималния режим. В крайна сметка-по възможност постоянно поддържане на 2500об. и използване на двигателя за спирачен режим доведе до изминаване на 740км. с 60л. гориво, което е 8/100. Джипката е на 172хил.,според мен е супер разход. Излезе един проблем, не работи задната пръскалка, на задната врата. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да го сподели как се ремонтира.

Коментар

[QUOTE=topa;1347627]Здравейте, колеги! Да споделя с вас малко опит относно крейсерската скорост на Терито. Наложи се едно пътуване Плевен-Варна-Каварна и обратно и реших да му търся най-оптималния режим. В крайна сметка-по възможност постоянно поддържане на 2500об. и използване на двигателя за спирачен режим доведе до изминаване на 740км. с 60л. гориво, което е 8/100. Джипката е на 172хил.,според мен е супер разход. Излезе един проблем, не работи задната пръскалка, на задната врата. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да го сподели как се ремонтира.[/QUOTE
                              Aко е било миналата седмица , мисля че те видях в Каварна. Беше спрял пред мола.
                              GW Steed5

Коментар

Нищо чудно, ходих до Болата и до Дълбока, райски местенца , а и времето беше приказка.Терито е черно, с Пл. регистрация. Ако е рекъл господ, може да се позиционирам във Ваарна. Някакви мнения относно сервиза на Хюндай във Варна или добър друг за нашите джипки?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 75 потребители онлайн. 0 потребители и 75 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X