Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новото Нюви765Т

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Новото Нюви765Т

Първоначално публикуван от SKORPION_LS Преглед на мнение
    Навит съм да си взема новото Нюви765 но като чета отзивите на колегите напълно съм раздвоен. Едните казват че засича и някои от функциите забиват а други казват че работи без грешка. Напълно съм объркан. Функциите и параметрите му напълно ме задоволяват и устройват но ще поизчакам малко да видя и други мнения на колеги.
    В момента това е един от любимите ни уреди. Няма нищо общо с това какво беше когато за 1-ви път излезе на пазара! Визуализацията е убийствена (като изключим че не визуализира шейдинг-а). Прави лек скейлинг на пътищата когато гледаш от по високо и е много четлив и ясен екрана. Скороста на предначертаване при разглеждане на картата не е блестяща, но дали ще ти начертае нещо 1 секунда по рано или по късно не ни е проблем.

Коментар

Здравейте колеги, купих си новото Нюви765Т и те първа го разучавам, но нещо не мога да се ориентирам в търсенето на селата, градовете ги намира перфектно но незнам как да задам маршрут за да ме заведе до някое село. Може ли да ме посъветвате как става това и как се задават координати за търсенето на селата? И от къде мога да разбера серийният номер на картата която е поставена за да я регистрирам?

Коментар

Здравейте колеги, купих си новото Нюви765Т и те първа го разучавам, но нещо не мога да се ориентирам в търсенето на селата, градовете ги намира перфектно но незнам как да задам маршрут за да ме заведе до някое село. Може ли да ме посъветвате как става това и как се задават координати за търсенето на селата? И от къде мога да разбера серийният номер на картата която е поставена за да я регистрирам?
        Градове=села т.е както търсиш градове така и села=
        Всъшност в менюто на гармин опцията (търсене>градове) трябва да се разбира като (търсене>населено място).
        Последно редактирано от arba; 31-10-09, 09:24.

Коментар

Да, разбрах те колега arba, но селата ги намирам в картата а като дам да ги тарси не ми ги намира и не ги дава като съществуващи.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
            За Тайванската версия няма гласова навигация на български. Файловете са различни. Иначе работи като пушка , бях сложил 2.80. Лично на мен ми хареса много повече от европейския.
            Милстан,
            Моля те за съвет.
            Мисля да сменя фирмуеъра на моето Нуви 765 с тайванския 2.90. Дали би ми обяснил, как бих могъл след това да върна евентуално сегашния европейски - 3.60, ако не ми хареса нещо тайванския.
            И дали има нещо особено при инсталацията на 2.90 ?
            И дали пък на тази най-нова версия няма да тръгне българска гласова навигация? Аз с нея съм си свикнал много... Или поне руска такава?

Благодаря ти много!!!
            Кихи
            Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Да, разбрах те колега arba, но селата ги намирам в картата а като дам да ги тарси не ми ги намира и не ги дава като съществуващи.
              Провери първо коя карта е активна. Ако са активирани повече карти, по-добре остави само OFRM(предполагам я има, и е версия на кирилица). След това се връщаш на първоначалната страница (дано се изразявам правилно) и натискаш бутона "Накъде?". Не му задаваш "Адрес", а със стрелката долу в дясно, отиваш на следваща страница където има "Координати" (нали питаше за тях), а ти му даваш "Градове" и след това пишеш името на населеното място. Ако картата е OFRM CYR... пишеш задължително на кирилица, а ако е OFRM LAT пишеш на латиница. Дано да съм бил полезен - ако има още нещо питай
              http://www.nakladkibg.com
              накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

kihi, версия 2.90 не съм я слагал. Сега я погледнах и вътре е просто един файл GUPDATE.GCD , който се копира в устройството и след рестарт трябва да се зареди фирмуера. Но 99.9% съм сигурен , че върху английската версия няма да се получи.
                Трябва първо да се сложи версия 2.80 , която е с ъпдейтер през bootmode и заменя английската.
                Nuvi705-715-755-765-775-785_fw2.81_HID_0870_Taiwan_PouchX.zip
                Вътре има описание на методиката на инсталиране. В същия архив има и европейската 3.60 (файл GUPDATE.GCD). Копираш я в папка Garmin в уреда , рестартираш и се зарежда оригиналната английска версия. Добре е преди това да се направи резет на потребителските настройки (User data). Правил съм го два пъти и работи.
                За езиците май и руски нямаше. Някой с повече знания по аудио файловете може да ги сравни и да каже по какво се различават. Преименувай си оригиналната папка voice (за да запазиш оригиналните гласове) и си направи нова. След това с WebUpdater си теглиш за тайванската версия. Имам една програмка за разопаковане на Garmin voice , но и тя не ги харесва.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                  kihi, версия 2.90 не съм я слагал. Сега я погледнах и вътре е просто един файл GUPDATE.GCD , който се копира в устройството и след рестарт трябва да се зареди фирмуера. Но 99.9% съм сигурен , че върху английската версия няма да се получи.
                  Трябва първо да се сложи версия 2.80 , която е с ъпдейтер през bootmode и заменя английската.
                  Nuvi705-715-755-765-775-785_fw2.81_HID_0870_Taiwan_PouchX.zip
                  Вътре има описание на методиката на инсталиране. В същия архив има и европейската 3.60 (файл GUPDATE.GCD). Копираш я в папка Garmin в уреда , рестартираш и се зарежда оригиналната английска версия. Добре е преди това да се направи резет на потребителските настройки (User data). Правил съм го два пъти и работи.
                  За езиците май и руски нямаше. Някой с повече знания по аудио файловете може да ги сравни и да каже по какво се различават. Преименувай си оригиналната папка voice (за да запазиш оригиналните гласове) и си направи нова. След това с WebUpdater си теглиш за тайванската версия. Имам една програмка за разопаковане на Garmin voice , но и тя не ги харесва.
                  Благодаря!!!

Ще помисля още малко дали да сменям...
                  При всички случаи благодаря за съдействието!!!
                  Кихи
                  Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Това е защото не сте си прочели ръководството на картата, там пише как се търсят населени места.

Накъде>Градове (за да се види градове се натиска стрелка надолу)

Коментар

Благодаря Ви колеги получи се най сетне, оказа се че има активирани няколко карти и затова не ми даваше да мога да избирам селата в България а ми ги даваше че съществуват на самата карта. Оставих само активна едната карта OFRM CYR и вече ми позволи да избирам по голям брой населени места. Благодаря Ви още веднаж защото по едно време се бях отчаял.

П.П. Колега sabin когато купих ГПС-а в него нямаше инструкции за картата и вообще нещо свързано с картата, от магазина ми обясниха че не трябва да има в слота за допалнителна информация карта или някакви неща за карта тъй като всичко било вградено. А честно казано това е първият ми ГПС и тепърва се уча за боравене и функции.

Коментар

П.П. Колега sabin когато купих ГПС-а в него нямаше инструкции за картата и вообще нещо свързано с картата, от магазина ми обясниха че не трябва да има в слота за допалнителна информация карта или някакви неща за карта тъй като всичко било вградено. А честно казано това е първият ми ГПС и тепърва се уча за боравене и функции.
                        Трябва да имате напечатана инструкция в кутията на GPS-са.

Коментар

Здравейте, от една година и един ден съм собственик на въпросното нуви и явно е от дефектните първи партиди. Лятото ми правеше проблеми от сорта на това, че не се зареждаше по никакъв начин, не работеше както трябва блутута и тн. Тогава го закарах в сервиза и го оправиха. Винаги обаче ми е правил един проблем - неможе да работи както трябва с топогравската карта. Проблема се изразява в това, че когато е с нея не може да си я зарежда цялата. Например аз карам по планински път и след завои се променя половината карта и тогава тази половина остава черна за не определен период от време. За това съм принуден да ползвам Лите варинта, което смятам за незадоволително при положение, че съм броил 900лв за 765Т. Въпроса ми е дали е възможно да ми сменят устройството с по ново? Или как да го накарам да работи нормално. ГПС-а е със най-новия фъмуер и карта. Също така като го дадах за ремонт лятото заради пробмема със зареждането, проблема с работата с топо-то не се оправи.

Коментар

Здравейте колеги, собственик съм на въпросното нуви 765Т от скоро(трето в колекцията ми), смея да твърдя че съм доста навътре в материята, но уви появи се първия проблем който няма решение за сега. Става въпрос за това, че след като съм си свързал GSM по Bluetooth и нувито е настроено да предава с FM transmitera към радиото на колата, след като звънне телефона и проведа разговора нормално звука на нувито изчезва на пълно. Нито булката от навигацията се чува, нито MP3-playera работи. Нувито трябва да се рестартира и проблема се оправя. Другия проблем е, че като се опитам да набера телефон нищо не става, а всичко уж е свързано чрез блутуута коректно. Някой да е срещал подобен проблем, ще съм благодарен на каквато и да е информация. Нувито е с последните ъпдайти на Фърмуери и карти.

Коментар

Първоначално публикуван от bluedanger Преглед на мнение
                              Става въпрос за това, че след като съм си свързал GSM по Bluetooth и нувито е настроено да предава с FM transmitera към радиото на колата, след като звънне телефона и проведа разговора нормално звука на нувито изчезва на пълно. Нито булката от навигацията се чува, нито MP3-playera работи. Нувито трябва да се рестартира и проблема се оправя.
                              За съжаление звукът наистина изчезва и не зависи от FM трансмитера, при мен не е пуснат. Няма обаче закономерност кога става, за девет месеца ми се е случвало 3 пъти.

Коментар

Здравейте колеги, имам ново неудобство с нуви 765Т. Днес си ъпдайтнах картата на старото нуви 250w на актуалната версия 5.01 и какво да видя разликата в представянето на картата е смейваща. Старата машинка я вади цветно, с икони по нея, с блокове с нови корита на реките, новата 765-ка нищо такова вади тук там някой зачатък на нарисувана сграда и нито една икона повреме на движение с изключение на спиид камерите и ограниченията за скорост. Някой ако е срещал нещо подобно или има някакво предложение, ще съм мн благодарен ако помогнете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X