Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Търся съвет за куче.

Мерси .
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Не намирам източно европейска овчарка. Дайте някои насоки за търсене, че изпускам влака.
      Само, моля нещо проверено. Измамници вече и сам си намерих.
      Имам тримесечна женска НОК, всички ваксини, обезпаразитено и външно и вътрешно,баща Хари на Чуров от форума беше, сега е наш....майката почина при раждането...кученцето е прекрасно.
      Относно развъдниците не съм много съгласна че предлагат само качествени и проверени животни...по скоро предлагат животни на високи цени....вече няколко пъти ми се случва да ми купуват кученца и да ги продават като такива с родословие.....трябва да се видят истинските родители непременно.
      Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
        Таакааам.Да си излея и аз тук мъката.Скоро малката става на една година и жената ме натиска да купуваме някакъв "МИНИ ПИНЧЕР"(дано да съм го написал правилно) за подарък за детето.То първо ми е ясно,че на детето куче не му трябва ма как и да е.За сега успявам да я убедя,че ни е рано за куче тъй като детето е малко и ще ми се наложи да гледам две малки деца едновременно,но тя е упорита и рано или късно ще ми се наложи да се сдобия с един от малките нинджи.
        В интерес на истината и на мен са ми симпатични,но всичко свършва до там.Нито знам нещо за породата,нито как се гледат.Искат ли специални грижи?Проблем ли е съжителството им с малки деца?Пада ли им много козината?Имат ли нужда от специални храни?Куче с родословие ли да търся?Къде да го търся това куче и до какви пари е нормалната цена?И .... това е за сега,че и без това много станаха.
        Дано се намери кой да помогне за тая моя "мъка" дето ще ме налегне.
        П.С.
        Даже и име си има измислено "Роки"
        Колега...аз съм кучкарка от как се помня....Щом е за малко дете съобрази се с две неща....кучето освен да е приятел на детето, трябва и да е придружител на семейството....ако ще го гледате в къщи най подходящата порода е булонка, също и кръстоска между булонка и териер...така неречения Холандски териер, а също и Йоркширски териер....мога от опит да кажа че освен игрите кучето винаги ще е нащтрек за детето. В никакъв случай пинчерчета или чихуа хуа, злобнички са и ревниви, ще имате проблеми....Ако пък живеете в двор на разумно и подхонящо е Немска Овчарка....бързо се ориентира,послушна и ще умле за да предпази семейството особенно децата.

Това съм го преживяла наистина....само че на мястото на детето беше моята дъщеричка със счупан гръбнак след ПТП ...а до нея лежеше булонката ни и плачеше..до края на живота си спеше в краката и. След това я пазеше немската ни овчарка МАКС.
        Последно редактирано от Доби; 12-03-13, 02:18.
        Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1014.jpg
Прегледи:1
Размер:119.0 КБ
ID:5460932Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1007.jpg
Прегледи:2
Размер:99.8 КБ
ID:5460937Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1004.jpg
Размер:105.8 КБ
ID:5460938Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1003.jpg
Размер:97.9 КБ
ID:5460939
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1019.jpg
Прегледи:2
Размер:88.6 КБ
ID:5460933Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1015.jpg
Размер:186.1 КБ
ID:5460934Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1017.jpg
Размер:149.7 КБ
ID:5460935Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1018.jpg
Размер:98.5 КБ
ID:5460936
          Това са моите сирачета....искаше ми се да заменя едното за голяма женска или за друго женско, която да замести майка им....иначе мъжките се отвличат и трудно се опазват да не ги подлъжат.

Коментар

Първо благодаря на всички дали мнение по темата.
            Сега по същество за пинчерите,булонките,териерите и т.н.
            По принцип жена ми е много импулсивна и вироглава като цяло.Като си навие нещо на пръста и трудно се разубеждава после,но как и да е.
            Та идеята за пинчера си беше изцяло нейна.Аз от своя страна за сега като цяло нямам намерение да гледам куче тъй като знам каква отговорност е.
            Но тя не та не.Как и да е за сега успях да задържа нещата.
            Сега обаче тъй като знам,че рано или късно ще има куче от мен се изисква да разбера какво да е то.
            Независимо от това,че имам къща с двор голямо куче аз не искам.
            Кучето трябва да е малко и да може да живее вътре в къщата.Затова стана дума и за пинчера.
            Голямо куче има къде и може да се гледа,баща ми е бил кучкар във армията и знае кое и как,но идеята е не той да има куче,а ние.
            А аз време за голямо куче нямам тъй като постоянно съм по работа и командировки.
            Малкото куче и жена ми може да се занимава с него(или поне така си мисли ).
            Тук обаче се намесва и дъщерята която тия дни става на една година да ми е жива и здрава.
            А куче и дете вътре в къща са взривоопасна комбинация.
            Затова и търся съвет кое би било най-доброто животно за отглеждане в моя случай.
            Благодаря отново за отговорите ви.
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение

Това съм го преживяла наистина....само че на мястото на детето беше моята дъщеричка със счупан гръбнак след ПТП ...а до нея лежеше булонката ни и плачеше..до края на живота си спеше в краката и. След това я пазеше немската ни овчарка МАКС.
              Една, много силна снимка! Едва ли има друго същество като кучето, което така те пази, закриля, обича и би дало живота си за теб. Много ти благодаря, за снимката и описанието отдолу- развълнуваха ме!
              Извинявам се, че не е по темата, но се сетих за моето куче, което в момента, сигурно, ме чака на едно, по-добро място...
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

...
                Малкото куче и жена ми може да се занимава с него(или поне така си мисли ).
                Тук обаче се намесва и дъщерята която тия дни става на една година да ми е жива и здрава.
                Затова и търся съвет кое би било най-доброто животно за отглеждане в моя случай.
                Благодаря отново за отговорите ви.
                Малко дете Х малко куче Х сама жена = тежък случай или "героизъм в мирно време".
                пп. Е, ама ако си немаш други ядове ... може
                Последно редактирано от trapper; 12-03-13, 19:35. Причина: пп.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Що бе, остави я да си чупи главата та да имаш и ти позиция на: "Аз ти казах, нали?!"

Коментар

Предстои ми да си взема куче....?Двора на къщата е около декар има място да бяга!Трябва ми куче пазач когато ме няма да знам че някой идиот ще му е трудно да мине през него.........имам опит с Българско овчарско куче-караккачанки...но са своенравни и не слушат!Инак като пазачи са уникални....но понеже съм доста откачен се замислям за Турски Кангал!С тая порода обаче не съм наясно.....ако имате съвети относно отглеждането им споделете.
                    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

То никое куче не слуша ако го изтървеш. Мъжките като цяло са вироглави. Аз още не съм решил същата задача, но продължавам да се натискам за Ризеншнауцера. Инак каракачанка и кангал много ме привличат, но определено са по-трудни. За Кангалите казват, че борят и мечка ако са няколко, а вълците за нищо ги нямат... Бих взел една женска за проба, но от къде?!

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                        То никое куче не слуша ако го изтървеш. Мъжките като цяло са вироглави. Аз още не съм решил същата задача, но продължавам да се натискам за Ризеншнауцера. Инак каракачанка и кангал много ме привличат, но определено са по-трудни. За Кангалите казват, че борят и мечка ако са няколко, а вълците за нищо ги нямат... Бих взел една женска за проба, но от къде?!
                        каракачанката пази местото и рядко слуша стопанина докато кангала се привързва към хората и приема всяка заплаха към стопаните...също така много добре се разбира с деца.......поне така съм прочел
                        а инак чистокръвни и добре селекционирани внасят от турция....
                        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

По вашия край съм работил с лудогорски гончета, едни от най-добрите кучета за лов. Зли са и хапят яко. Стават за пазачи. Само ги научи да ядът само от твоята ръка. Иначе циганите ги работят, като им дават дроб със зехтин и после и гласа им няма да чуеш.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                            По вашия край съм работил с лудогорски гончета, едни от най-добрите кучета за лов. Зли са и хапят яко. Стават за пазачи. Само ги научи да ядът само от твоята ръка. Иначе циганите ги работят, като им дават дроб със зехтин и после и гласа им няма да чуеш.
                            Циганин и дроб със зехтин, още малко и "Бьоф Строганоф", алангле.
                            Последно редактирано от maxxx; 12-03-13, 20:25.

Коментар

С каракачанки много не съм общувал та не знам, мене кучетата принципно ме обичат, слушат, та понякога и стопаните им се чудят. Имам приятел с каракачанка смесена със санбернар и го слуша много, а мен като ме опозна не ме изяде, но малко ми е особена и не мога да играя спокойно с нея, както той го прави. Но и съм си общувал много малко с нея.
                              Внасянето то Турция е ясно, но аз куче не купувам без да го пипна. Имам си тест, вдигам го за предните лапи и ако виси като дроб, не го щЪ... Та това прави нещата малко сложни.

Коментар

Не ти говоря от личен опит, но имам близък приятел, който спокойно си отглежда две деца с едно пинчерче. И двете са от първия си ден на този свят с кучето. Едната е на 5г., другата на 2 месеца. Никакви проблеми не са имали. Е, психически трябва да се привикне с някой неща, например кучето да близва детето/бебето по бузката/устата. Но пък от кучето привикват да спят непробудно при голям шум. А това озачава спокойствие за родителите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X