Обаче се загуби монетата от 1 стотинка. И сега когато трябва да ни върнат ресто 1 стотинка, няма да го правят, а ще закръгляват в наша вреда. С което ще сме с 1.956 пъти по-ощетени...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.
Свий
X
-
Аз не разбрах в пощите в големите градове, може ли да се обменят левчета за евро ?
Защото на доста места видях писания, че в пощите може само, ако няма банки в населеното място.Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
ПотвърждавамEmilppp коментира
Днес, 19:48
Вчера и днес обикалям 6 клона на четири различни банки. Пред всички имаше поне по 10 човека.
Единият банкомат нямаше евро, другият ми разреши да изтегля 400.
Та спри да гледаш по телевизията, че за 5 минути в банката всичко е наред.
Исках за тегля днес пари (без значение какви) - не можах да припаря
до салоните на две банки - пробвах в по два клона на всяка банка. Нек`ъв ужасТ, нек`ъв аТ ©
Мисля, че по традиционен български обичай ще осерем и въвеждането на еврото - няма да можем да го реализираме и ще се изпотрепем да висим по опашки, вероятно и до бой и кървища ще се стигне. Като при банковите фалити преди време.
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
- 1 like
Коментар
-
Зависи си от хората, как, къде живеят и не всичко е правило! Точно на двайсетина километра от София имам роднини. Визирам трима човека. Всички са около 80. Пенсиите си ги получават по карта... Ами отдавана са се научили как да плащат с карта в магазина за хранителни стоки примерно и знаят да не теглят всичко в брой от банкомата. Трябва да отбележа, че хората са с акъла си, оправят се добре и не живеят сами!!! Последното е най-важно!... Например нямат нищо общо с прабаба ми, която живя до 80-те на миналия век и все казваше, че телевизията е гяволска работа... Може пък да е била права...
И защото това е нашето бъдеще, все си мисля, че ще се справяме още по-добре от тях..
-
Много дребни квартални магазинчета дори в София нямат ПОС, щото таксите са неприятни за малък търговец. По селата е същото - случва се да нямат. И...към днешна дата плащаш с квото имаш, те връщат с квото имат, и те-така. Малко повече е мотането, но и това ще мине.
По тоя повод родителите ми имат карти, но задължително имат и кеш. Аз също.
Майка ми, ма 79 години, поиска да и купя смартфон.
И си го ползва. Внуците я обучават.
-
Едината жена, от хората, за които писах по-горе, е на 80+. Има смартфон от 1-2 години. Борави с него без никакви проблеми и то със снимки, влизане в интернет, търсене на неща там и тн. Та за това и казвам, че нашето бъдеще ще бъде по-друго... Надявам се!...
Иначе и аз нося кеш, не много, защото предпочитам да се разплащам с карта, или по банков път. Много рядко ми се налага да плащам в брой. Дори и в провинцията в БГ.
-
Мъ то лева ще може да се обменя в ойро и след 31 януари. Че дори и след 32 ще може...
- 2 likes
Коментар
-
А ти провери ли навсякъде...
https://www.youtube.com/shorts/QA8_J24lM8g
На нас клиренс ни трябва , не скорост
- 1 like
Коментар
-
Не съм проверявал в Йотубето. Нямат банков клон който да е на удобно за мен място и затова ги игнорирах.
Но ако се наложи и там ще обменя каквото имам за чейндж...
- 1 like
Коментар
-
Значи Ганя масово до последно се е надЕвал таА раУта с еврото да се окаже кьорфишек и е кътал несметни количества левове по буркани и дюшеци. Сега ги вади и юруш да ги обменя.
Тука се смеехме на малобройните протестиращи за запазване на гордия Лев, но-о-о-о явно МАСАТА българи без да протестират и демонстрират, скришом и тайно са се надявали еврозоната просто да ни се размине.
- 1 like
Коментар
-
Аз съм от тези с по-малко от 0,5% мозък, защото нямам евро. Имам левове кеш и с тях си плащам. Връщат ми в левове и не виждам драма. Като свършат левовете ще си тегля евро. В нашето " по-голямо село " половината магазини нямат постерминал. България не е само София.CR-V 2.0i RVSi 147PS
- 4 likes
Коментар
-
Emilppp коментира
Днес, 08:24
...
Аз например нямам проблем с паркирането в центъра на селото. И щом по телевизията казват, че и в центъра на София няма проблем, значи е вярно и не разбирам защо софиянци мрънкат....
Аз плащам за строеж на къща, нали се сещате как става "през банкомат, с банков превод и със смартфона" тая работа
Съвсем отговорно заявявам, че нито в Германия, нито Франция, Белгия или Холандия тая работа с тутурутката и смарт часовника НЕ СТАВА.
Коментар
-
А аз съвсем отговорно заявявам, че България не е нито Германия, нито Франция, нито Холандия??? и поради това, ни дреме на пуловера как е в преждеизброените...
Коментар
-
Пробвай да платиш на строителна бригада... в Щатите дори, със смартфон и тогава ми се отваряй тука.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеА аз съвсем отговорно заявявам, че България не е нито Германия, нито Франция, нито Холандия??? и поради това, ни дреме на пуловера как е в преждеизброените...
Коментар
-
Не планирам подобен разход у щатско, и затова подобни хипотетични проблеми не ме вълнуват. Съмнявам се че вълнуват и теб.
Всъщност последните ти мнения са чисто тролене.
- 1 like
Коментар
-
Прочее, тази сутрин по една от телевизиите си го казаха - тече САБОТАЖ на влизането ни в Еврозоната. Евраци кеш няма, не се изземват левчетата от обрАщение, връща се ресто в лева, при наличие на евро в касите, заявените от търговци преди Нова година еврови количества в банките ги няма. Беше цитиран Левон Хлъцпръцумян - предвиждал бъдещо удължаване на срока за приемане на плащания в лева.В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
По кое са казали? Теловоз... талавиз... ама какви са тия криви думи?Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеПрочее, тази сутрин по една от телевизиите си го казаха...
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар