Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Формула 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Кой пилот от Формула1 харесвате и кой не?

Първоначално публикуван от Luca Преглед на мнение
    С тези нови правила и интелигентни болиди фактора пилот е сведен до минимум. След някоя друга година очаквам болидите да станат безпилотни и да гледаме състезание на компютри и технологий. Не върви на добре този спорт
    Интересно мнение , което отваря болезнения въпрос : Формула 1 какво състезание е : За пилоти или за болиди ?
    В конкретния случай колегата не е в течение - за негово сведение разцвета на телеметрията във Формулата беше още някъде към края на 70-те , т.е. тогава наистина болида можеше да се управлява с джойстик от бокса. По това време в Бг децата си играеха с камиончета с часовникова пружина , но това е друга тема. После правилата се промениха . На преден план изпъкнаха качествата на пилотите - и затова Сена е велик . Той просто улучи Времето.
    А в днешно време ? Трудно е да се определи еднозначно . Аз например за себеси съм сигурен , че ако Шуми не беше във Ферари / които пък са гъстаци с Бърни/ , едва ли щеше да постигне тези исторически резултати.
    С други думи : колкото и добър пилот да си - като си със слаб болид , нямаш резултати . И обратното . Като си слаб пилот /справка : Хейки Ковалайнен / - и най - добрия болид няма да ти помогне.
    Струва ми се обаче , че има някакъв баланс .
    За мен състезанието за качествата на болидите е квалификацията . Тогава се вижда кой е най-бързия . Правят се едва няколко обиколки , в които печели най-добрата настройка , най-добрия двигател и най-обтекаемото шаси.
    Самото състезание обаче е състезание на пилотите . Тогава се вижда , че Алонсо със слаб болид прави чудеса , а въпросния Хейки например е на опашката с един от най-бързите болиди .
    Така че : Все още има място за пилотска изява във Формула1 ...
    и ще продължава да е романтична , интересна и вълнуваща
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      В тоя дух - Райконен е още по-голяма скука. Чак имам чувството че на моменти и на него му е скучно.
      Абсолютно! Забелязахте ли в Малайзия колко време му трябваше да се накани да изпревари Алонсо, въпреки, че беше видимо по-бърз от него?
      ДЕСЕТ ОБИКОЛКИ!
      Дори на пенсионера Барикело му бяха нужни само две... Марк Вебер - също 1-2 обиколки и го беше задминал. След това и следващият - не помня кой беше.

Коментар

Oт края на 53 до началото на 47 обиколка Кими беше зад Алонсо, след това Уебър от 47 до 43-тата. Математиката не ластик да се разтега и свива като локум. Иначе верно скука такава го е налегнала че има най-много победи от сега действащите пилоти. Новите големи надежди като Фетел се влачи и той 10-на минути зад Хайдфелд който стартира най-тежък. На Браун колите са връх за в момента ама един старт не могат да вземат като хората, затова пък Алонсо им показа как се прави пълна мешавица, след още един два кръга нещата ще се пооправят почти всички останали тимове работят по новите дифузьори и пак ще гледаме позната картинка макар че сега по ми харесва.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

веселбата тепърва предсои

Коментар

Първоначално публикуван от brofa Преглед на мнение
            веселбата тепърва предсои
            Скуката........ искаш да кажеш най-вероятно.........

Коментар

И аз очаквам изненади и интересни моменти, сезона стартира с тръпка и интриги.....

предчуствам битки (драматични или комични)

Коментар

Стартът на сезона е толкова откачен, че печелят само организаторите на залагания - никой нищо не може да предвиди!

За мен е още едно доказателство, че този спорт е над 80% техника и... малко други дреболии. Пилотите (с малки изключения) са скъпа и капризна притурка към машините. Вижте само как ги отучиха в последните години да използват местоимението "Аз" и го замениха с "ние"...
                Така че е по-редно и ние да говорим за отбори, а не за разни "легенди"... си мисля аз

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Стартът на сезона е толкова откачен, че печелят само организаторите на залагания - никой нищо не може да предвиди!

За мен е още едно доказателство, че този спорт е над 80% техника и... малко други дреболии. Пилотите (с малки изключения) са скъпа и капризна притурка към машините. Вижте само как ги отучиха в последните години да използват местоимението "Аз" и го замениха с "ние"...
                  Така че е по-редно и ние да говорим за отбори, а не за разни "легенди"... си мисля аз

За съжаление последните годинини политиката убива спорта. Наистина за пилотите не остана нищо. Вече трябва да искат разрешение от Чарли Уайтинг , когато искат да изпреварят някого. Иначе хвърчат наказания...
                  Срамота! Ако продължава да е така , ще престана да ги гледам.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Щом може да има заплати по 30, 40 и повече милиона, значи има нещо нередно (ако не всичко).
                    Харесвах пилотите от миналото: Прост, Сена, Менсъл...имаше хъс в тези хора. Тогава имаше и състезания. Шумахер също имаше хъс, но много други причини, така и не ми позволиха да го харесвам. А сегашните - ами те са смешници, треперещи за място и някой и друг милион. Не те са виновни обаче...
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Горното не е съвсем вярно - и за двете състезания направих един и същи печеливш залог - че ще излиза safety car.
                      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                      Walter Rohrl
                      GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

http://www.shell.com/home/content/mo...promo=f1banner
                        Моето време е... 00:120
                        Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                          Като отворихте дума за отбори да видим Шуми с кой стана 7 пъти световен шампион?
                          Кой направи Ферари да стигне до това положение?
                          Кой пое миналата година Хонда и спечели точки с калпав японцки двигател?
                          Кой спечели първите 2 старта с отбор, който не се знаеше до март месец ще участва ли в надпреварата?
                          Ами Рос Браун. Колко сме се кефили на невероятните стратегии, как пилотът влиза 2-ри, а излиза 1-ви, не се случваше веднъж да победи не въз основа на по-добра кола или умения, а на стратегията направена от него.
                          а КОй направи калпавата стратегия на Райкьонен в Малайзия?
                          ЯпонСите не правят ли добри японЦки двигатели?

Коментар

Хе-хе, бачо Симеоне хвана ме, макар, че "грешката" тук е напълно нарочна.

Пък иначе малко встрани от темата, но моите синчаги карат картинг и са доста добри, имат и спечелени няколко челни места от разни шампионати. Е, какво да ви кажа - същите игри и интриги като в състезанията за Формула-та. Само, че как да обясниш на детето защо му дават друг карт, независимо, че е изтеглило при "жребия" един, защо неговия е настроен по-слабо от на другото дете (дето за родителите знаем, че или са близки на собствениците или са спонсори) и защо за минимални грешки или дори при липса на такива им се налагат наказания, защо няма феърплей, и т.н.... Оня ден пък имаше картинг шампионат от Ф1 за големи (мъже почти колкото мен) - нарочно го изгледах, да видя как е там - ами същите простотии...
                            Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                              Пък иначе малко встрани от темата, но моите синчаги карат картинг и са доста добри, имат и спечелени няколко челни места от разни шампионати. Е, какво да ви кажа - същите игри и интриги като в състезанията за Формула-та. Само, че как да обясниш на детето защо му дават друг карт, независимо, че е изтеглило при "жребия" един, защо неговия е настроен по-слабо от на другото дете (дето за родителите знаем, че или са близки на собствениците или са спонсори) и защо за минимални грешки или дори при липса на такива им се налагат наказания, защо няма феърплей, и т.н.... Оня ден пък имаше картинг шампионат от Ф1 за големи (мъже почти колкото мен) - нарочно го изгледах, да видя как е там - ами същите простотии...
                              +1
                              И аз съм се занимавал с картинг преди и знам за какво иде реч
                              Кадето има пари...има интриги,а в моторните спортове има МНООООГО пари!
                              Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

Първоначално публикуван от nism0 Преглед на мнение
                                Кадето има пари...има интриги,а в моторните спортове има МНООООГО пари!

Винаги е имало,свършиха мъжете там и останаха само бизнесмените за Съжаление.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X