Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
    Това червеното е голям симпатяга, прилича на старите волва от преди 200 серията. За 405 имах предвид, това е доста по-старо...
    Не сьм карал такова,харесваше ми като дизайн,май Пининфарина го бяха делали,но Пежо - винаги с едно на ум.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      За таблото може да се поспори,разграждащи кабели на мотора ги има всеки бенц до 95та, другото не е вярно,а за справка или шофьори на УБО или синовете им ако говорим за новички от ония години,ако говорим за стари ммммм съвсем невярно твърдение.
      Това мотор не троши и проблеми със скоростите няма в какъв да е режим.
      Я питай Боре колко нямат проблеми с автомата . Той неговия го взе почти без пари от Германия точно щото автомата се беше сипнал на земята
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

На 12 цилиндровия за който му пращах един диск за скоростите от тук ли?Преди около 4 години?

Подрьжката на автомата няма нищо общо с това дали тия скорости са кекави по начало или не.Те писали,че маслото вечно,никой не сменя или тьпче с каквото намери пьк после автомата зле.

А на Боре е старата автоматка ако не се льжа и там знайни проблеми няма ако не броим едни меки пружинки в мозька на кутията..........ма да не обрьщаме темата.

Питай го ти дали имат хроничен проблем тия кутии,а ако ти каже ДА почвам да споря и с него.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение

Е точно това става в Албания. Не ги карат, защото са много изгодни, а защото е манталитет.
          До преди десетина години в Албания можеше да регистрираш откраднат автомобил от целия останал свят без никакви проблеми . Тук поне номера пренабиваха фалшиви документи правеха там колата се регистрираше както си е . Та за това са евтини не само мерцедесите там . Сега не знам как е ама едва ли е много по трудно . Помниш как беше деветдесетте тук . Коли дето нови струваха 200 - 300 000 марки тука се продаваха за 20 - 30 000 марки .
          Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

Чакай да плесна един линк,че половината поне няма да го знаят на какво прилича,те това си е сьвсем ретро.

http://www.curbsideclassic.com/curbs...y-grail-found/

[ATTACH=CONFIG]903684[/ATTACH]
          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=214671
          Последно редактирано от sek.1; 28-02-17, 07:22.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Не е до естествен подбор. Внесени са много повече пасатори от 405.
            Като цяло сигурно е така. Но и това е свързано с качествата им. Цените им на вторичния пазар, след определени години започват доста да се различават, и въпреки това по-скъпия пасат е купуван повече.
            Между другото, в нета пише, че 405 се е произвеждала и се произвежда и до днес в някои страни по лиценз.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              ... 405 се е произвеждала и се произвежда и до днес в някои страни по лиценз.
              Намек, намек?

Просто това не са страните от които е масовият внос у нас.

Иначе са внесени нови малко от "произвежданите по лиценз в някои страни" (т.е. Иран). Впечатляващи ръждилници с кратък и вълнуващ живот. Тях не ги броим.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Намек, .
                Намека е, че им се знаят проблемите на тия стари возила.
                Пежото с тия лагери на задния мост, па торсиони... Отделно дребни проблеми и корозия..
                Пасата му се скапват клапите на парното, компресори на климатика (ако има), протича масло от капаците на клапаните на почти всички мотори (което важи и за някои на Пежото). Но окачването му е по-здраво, и е по-устойчив на корозия, а проблемите му се лекуват по-лесно и евтино
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Корозията е проблем при Пежо 404,ресурса на колата-също.С Пежо 405,през 1987 година е извършен огромен и качествен скок,и мисля че той е истински автомобил,особено ако е с 1900 кубиков дизел.С Пежо 406 крачката е много по-малка,но е в правилната посока.И вече с Пежо 407 вече наистина тръгват надолу...Както и почти всички производители...

Коментар

1. 405 е кола на годината на 88-ма. Избрана е с най-много гласове въобще в историята на тази класация.
                    2.А между другото класациите на DEKRA са пълна глупост, като разгледах какво пишат за различните модели.
                    1. Имах един 405 точно, ама с по-големия бензин... Още гние някъде в Унгария, остави ме на пътя и се прибрах с някаква касета на Бош, дето командвала всичко - демек-компютър... За колата не ме е яд, ама за музиката/касетите дето останаха още ме е яд
                    2. Позволи ми да не се съглася, но всеки има право на мнение и гледа от собствената си камбанария...
                    Друг е ?-а кой-къде живее - примерно: umwelt (замърсяване, норми на газовете) показателите - имате ли представа колко се плаща за старите таралясници, които прехвалвате - само за 2-3 години и ги плащате двойно... (не говоря за сервизи-ТЕ, защото тук по улиците и гаражите майстори няма)
                    А в БГ първата работа за внесен автомобил е да му се махне/изтърбуши катализатора... щото... и т.н. и как врЪвии после
                    Дизелите (без Евро 6) въобще ще ги забранят да влизат и в Щутгарт - докрая на годината...
                    3. ...цедесите, та ...цедесите, да срещат се (предимно Е класата) - ама в квартала в който живея (тих, спретнат, пенсионерски) знаете ли, че едва ли са и 10 % - и за очудване (и мое) масовката са Ford - SUV-ве от рода на Kuga, и ванчета B,C-max... или ще кажете кво разбират немските пенсионери, а?
                    После Рено от френските, VAG-ните, 1 Кашкай, и, о, чудо, 2 Лексуса и 3 Тойоти само на моята улица... Демек от 10 - само е 1 е ...цедес Е... Ама това, щото такава улица съм си избрал... Пък спомените, гаража на УБО, конските глави по които сме се прехласвали като деца...
                    И друго си е Калифорния - слънце пече - много е добре... Нямат ръждясване... Пък навън и в момента, пак сняг вали.
                    Последно редактирано от ivied; 28-02-17, 10:49. Причина: о, чудо

Коментар

Пасата е разтегнат Голф. Произвеждали са се почти едни и същи години.
                      Аз замених близнака на 405 -Ситроен BX
                      Две абсолютно неверни твърдения.
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Две абсолютно неверни твърдения.
                        Нещо ще заложиш ли, така в твой стил?

Коментар

Нещо ще заложиш ли, така в твой стил?
                          Може. Само че как ще проверим кой е прав?
                          Да започнем от елементарни неща:
                          1. ТИ твърдиш, че Пежо 405 е на същата хидравлика като Ситроен BX ?
                          Аз като главен обект на форумната игра МСТБГ, в която си един от водещите играчи, мога да заявя, че щом дори скоростите им се включваха различно, ще да са били различни и скоростните им кутиЙ. Както и, че хидравлика като ВХ, Пежото нямаше. Какви близнаци са това?

2. ТИ твърдиш, че Пасатор = разтеглен Гоуф. Също не е вярно. Разтегленият Гоуф се казваше "Бора"/ "Джета"и ти много добре го знаеш. Пасатът е различна кола. Ако искаш да продължим споровете, аз ще трябва да гугълствам, а ти да си приказваш в стил "Ама аз знаЙшли колку знам?!" но пак ще те победя.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Един пасат Б4 бащата го кара от 8 години и мога да кажа, че е корава машина с прилична динамика, добър разход и огромен багажник. Това не пречи да е ужасно неудобна за дълъг път откъм ергономия и общо пътно поведение и колкото и да е истинска да не я избера за мой автомобил за пътуване различно от 100км. Да не говорим колко е скучна.
                            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                            Drag Grand Canyon Daily
                            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                            LZ1JYM

Коментар

Гейм, сет, мач за Гагича. Цецо, не се ядосвай но близнашко между БХ-а и 405цата е единствено платформата, там пода и някакви профили, и то не цялата. Делят еднакви двигатели и трансмисии често, но да кажеш че са близнаци е като да кажеш че са близнаци Фиат Крома, Сааб 9000, Алфа Ромео 164 и Ланчия Тема (те поне имаха май еднакви врати, 405цата и БХ-а и това нямат).
                              Последно редактирано от Goblin; 28-02-17, 15:39.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                                Един пасат Б4 бащата го кара от 8 години и мога да кажа, че е корава машина с прилична динамика, добър разход и огромен багажник. Това не пречи да е ужасно неудобна за дълъг път откъм ергономия и общо пътно поведение и колкото и да е истинска да не я избера за мой автомобил за пътуване различно от 100км. Да не говорим колко е скучна.
                                E, па на мен Пасатор Б3 ми беше флагман на семейната флотилия 13 години. Както съм писал във форумЪт, "така ми вдигна критериите за кола, че всичко след него беше разочарование". Но също съм писал, че ми беше скучен. Може би защото беше комби - товарно добиче, знам ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X