Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
    Мога да споделя впечатления върху един определен модел на БМВ, който за мен е най-истинския автомобил, който съм карал, поддържал, изтезавал и е бил подлаган на страшни извращения и нечовешки пауър ... Двигател М30Б25- 2500куб. ... изключително здрав и надежден мотор, който ако случайно прегреете и светне червената лампа просто спирате, изгасяте и изчаквате малко да се охлади...
    Доста тормоз отнесе в ръцете ни, докато не се разбъзикаха карбовете и не минахме на инжекцион. Практически същия мотор само, че от седма серия 3.5 литра с бош мотроник 1.0, 220коня и 310 нютон метра! Влезе като по учебник в коша и купето буквално не го усети! ...
    И така още две години як тормоз от мен и брата без жал и по пистите сме ходили доста пъти за кеф и адреналин и тази кола как не се предаде веднъж бре? ...
    После колата замина при друг ентусиаст, който и сложи мотор от М5 S38B38 400 нютона и 330 коня + обратна ск. кутия тип DOGLEG и все още си се кара като купето все още си е право като конец и така изглежда, че скоро няма да се предаде нищо, че е подложено на нечовешкия пауър на 4 литровия шестак..
    К'во казваше онзи цитат: "В субару-форум това би означавало "Нищо не съм пипал по колата, бре?"
    Т.е. за четири години сменени ТРИ двигателя, ама иначе много здрави били и двигателите и колата?
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Двигателя е консуматив за тая коруба, както казах този мотор М30 може да го счупи само идиот. При нас в случая сменихме карбураторен мотор 2.5 литров с 3.5 литров мотор от същата генерация М30 но с многоточкова инжекция бош мотроник 1.0 от седмица, заради разцентрованите карбуратори и невъзможността ми да се занимавам с тях поради простата причина, че почти няма живи хора които да им разбират, мощността, прецизната работа на инжекцията и не на последно място много по-ниския разход на гориво. Отделно мотора дойде почти без пари и работата беше свършена 90% от нас. Та това е причината колега. Следващия сложи вече правилния мотор, но не защото предния беше счупен, а защото човека искаше точно този, който е вече с 24 клапана, 100 коня и 100 нютона повече, друга инжекция и е един от шедьоврите на Пол Роше / лека му пръст / и с него вече колата има съвсем друга стойност, вървеж и т.н. Но вие може да си се хилите ехидно колкото си искате и да се подигравате на субаристите..
      Real Recognize Real

Коментар

Двигателя е консуматив за тая коруба,...
        Но вие може да си се хилите ехидно колкото си искате и да се подигравате на субаристите..
        Не се хилим ехидно, но необходимостта от смяна на двигател автоматично изключва даден автомобил от категорията "истински". Без значение, че конкретният собственик не е могъл да "центрова" карбураторите - щом са се "разцентровали" работата е "отекла". Пък и прегряване се споменава, светване на червени ламБи... Това, че ти конкретно много си се радвал на тази кола не е критерий за слагането ѝ при "истинските" в тази тема.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Мога да споделя впечатления върху един определен модел на БМВ, който за мен е най-истинския автомобил, който съм карал, поддържал, изтезавал и е бил подлаган на страшни извращения и нечовешки пауър от двама глупави за времето си братя / аз и брата / и впоследствие от други изруди...
          Този разказ е в стил "А като бяхме млади, пиехме до сутринта и нищо ни нямаше на следващия ден, съответно алкохола е безвреден." Наздраве!
          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
          Drag Grand Canyon Daily
          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
          LZ1JYM

Коментар

Не ме разбираш какво пиша, затова ще обясня по друг начин- когато се опитваш да издърпаш половин час три тона бус затънал в пясък на 40 градуса с много буксуване и на теб ще ти светне лампата с каквато и кола да си. Отделно мразя карбуратори и това беше също още една причина да махна мотора и да сложа неговия по-голям брат, нищо че можех да прехвърля само инжекциона, но сметнах за добре че още 1000 кубика горница ще ми харесат. КОЛАТА НЕ БЕШЕ СЪС СЧУПЕН МОТОР КОГАТО ГО МАХНАХ! Така вече ясно ли е? Без лоши чувства!
            Последно редактирано от gh0sts; 01-03-17, 15:14. Причина: допълнение
            Real Recognize Real

Коментар

Не ме разбираш какво пиша, затова ще обясня по друг начин- когато се опитваш да издърпаш половин час три тона бус затънал в пясък на 40 градуса с много буксуване и на теб ще ти светне лампата с каквато и кола да си.
              Абсолютно ли си убеден в това?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Абсолютно ли си убеден в това?
                В кое за прегряването ли? Почти всяка една лека кола би загряла според мен.
                Real Recognize Real

Коментар

В кое за прегряването ли? Почти всяка една лека кола би загряла според мен.
                  Не. Хамерикански V8 ще извади буса като тирбушон тапа. Ама те са доказано неистински, нали?

Коментар

Я го извади, я не.

Ама светнала червена лампа за повечето коли означава просто че охладителната уредба има проблем и трябва да се ремонтира.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Не. Хамерикански V8 ще извади буса като тирбушон тапа. Ама те са доказано неистински, нали?
                      Отклоняваме темата, но от мен да сте чули, че американските мотори не са истински?
                      Real Recognize Real

Коментар

Познанието идва с проблема.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Я го извади, я не.

Ама светнала червена лампа за повечето коли означава просто че охладителната уредба има проблем и трябва да се ремонтира.
                          Принципно е така, но понеже познавам модела добре и знаем, че чугуна по-трудно се охлажда специално на този модел мисля, че радиатора му е с една идея по-малък и перката му е с никаква стъпка и честно казано с нея и без нея все тая. Хубавото е, че се предлага и тропическа версия с по-дебел радиатор и там вече няма никакви проблеми. Поръчва се спокойно и се сменя който има нужда. Единствения път когато ми загря до червено беше тогава на адска жега и с много газ.. Кола с алуминиева глава и блок не бих я назорил така по никакъв повод!
                          Real Recognize Real

Коментар

Отклоняваме темата, но от мен да сте чули, че американските мотори не са истински?
                            Питай дядо Владо колко са здрави Как им се радва на здравината
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Питай дядо Владо колко са здрави
                              Па той само суперлативи ръсеше за тях. Ся, че се бори с някакъв в момента - дали генерално си е променил мнението?

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Па той само суперлативи ръсеше за тях.
                                Къде?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X