Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винетки 2016

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: винетки 2016

Дървжавата ни такава, каквото и народонаселението. Ние крадем от държавата, държавата краде от нас. Само дето някои се самозалъгват, че понеже са бедни и като не плащат не крадат. Защото карат две коли или защото по пътищата има дупки или защото друг краде... Глеадм, давате за пример едни европейски държави, радвам се, че Ви харесват. И на мен ми харесва как е там.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
      Ние крадем от държавата
      Крадем толкова, колкото държавата ни позволява, а та ни позволява толкова, колкото ние и позволяваме да си върши работата калпаво.

Миналата седмица пратили на баща ми пИсмо от Топлофикация че нещо им дължал. Баща ми не им е абонат от 2007-а, и са минали всякакви давности, а преди това имаше изпълнително дело и му дърпаха от пенсията известно време, но това приключи преди 7 години. Отишъл нашия, поискал справка за кога и какво им дължи, която не могли да му дадат. В същото време пращат писма на сульо и пульо да издват да сключват споразумения за просрочени плащания, нищо че всякакви давности са изтекли, и сульо и пульо подписват и си плащат като попове нещо, дето по закон не дължат от примерно 2 години.

А сега представете си такава Топлофикация например в Ирландия. На втория ден ще има трупове.

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
      някои се самозалъгват...
      Не някои. Всички се смозалъгваме че като нация и общество сме нещо повече от това което сме. То в това ни е и проблема.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        .....Щото у съседна Германия, винетки няма, но данъка е маалко по-висок от при нас. ....
        Пробвах този калкулатор... Немския не ми е 'роден', но мисля, че се справих...
        Сметнах за автомобила си - данъка е малко по-нисък отколкото във Варна (с едни 5%)... 461Евро, а ако не се лъжа данъка ми бе около 960лв....
        Към това прибави едни 250лв ГО, 97 винетка, и май се оказва, че в БГ плащаме с около 50% по-голяма сума
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от amsterdama Преглед на мнение
          В Перник се престарават ! Купих винетка за автомобил , който се води на майка ми , на касовата бележка са изписани номера на автомобила , имената и ЕГН на собственика ?! Това на ОМВ [ATTACH=CONFIG]850178[/ATTACH]

Ти искаш да кажеш, че отивайки да купиш винетка на майка си, с кола на нейно име, и каката от ОМВ поглежда колата през джама, и резултата е касова бележка с номер на автомобил, име на собственик, ЕГН на собственик, че и собственика с регистрация по ДДС?

Тая работа нещо хич не ми се вярва, ама хич.
          Има някаква неспомената истина в изнесеното.

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
          Като си отлепях старата винетка и лепих новата какво виждам.
          Стъклото където е бил стария стикер за технически преглед - надраскано.
          Защо си мисля, че винетката се лепи долу вдясно на предното стъкло, а знака за преминат преглед - вляво?

Коментар

Явно контрола е само чрез стикера на стъклото, а някой знае ли как се контролира винетка издадена на инвалид и залепена на неинвалидна кола, как ще разбере аджеба родната милиция че съм върнал любимата му държавица?

Коментар

На сегашния етап - никак (при условие, че не се знае коя винетка на кой автомобил отива)...
              В бъдеще с електронните винетки - ще е невъзможно действие...
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                Явно контрола е само чрез стикера на стъклото, а някой знае ли как се контролира винетка издадена на инвалид и залепена на неинвалидна кола, как ще разбере аджеба родната милиция че съм върнал любимата му държавица?
                Не се контролира.

Винетките за инвалид са абсолютно същите като останалите. Имат вторичен пазар.

Коментар

Значи държавата освен да си събере книтите, друго не я интересува, пък ние да си дрънкаме тук кой кого и как лъже. Това е много жалко.
                  "Държавата сме ние"-ама ние ли сме държавата......

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                    Значи държавата освен да си събере книтите, друго не я интересува, пък ние да си дрънкаме тук кой кого и как лъже. ....
                    Бъркаш... Държавата не я интересува да събере кинтите...
                    Има къде къде по-интересни задачи за 'представителната извадка на народа' - кой да напечата винетките, кой да спечели ОП за изработване на софтуер за електронните винетки и т.н...
                    Просто явно сме в процеса на наддаване, та затова нещата се случват тегаво

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Ти искаш да кажеш, че отивайки да купиш винетка на майка си, с кола на нейно име, и каката от ОМВ поглежда колата през джама, и резултата е касова бележка с номер на автомобил, име на собственик, ЕГН на собственик, че и собственика с регистрация по ДДС?

Тая работа нещо хич не ми се вярва, ама хич.
                      Има някаква неспомената истина в изнесеното.
                      Служителката на касата на бензиностанцията ме попита дали желая да бъде вписан регистрационният номер и данни на собственика на автомобила . Отговорих й положително и от снимката се вижда , че са вписани . Това не ме притесни , защото купуваме и за четирите семейни автомобила винетки . Друг е въпроса , дали тази служителка е законен администратор на лични данни ...
                      Chrysler Voyager 2.8 CRD LX , automatic , 2006

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                        Бъркаш... Държавата не я интересува да събере кинтите...т.н...
                        Много бъркаш -точно това е идеята
                        Познай кога и кой ще си купи Свинетка май месец.
                        Точно тия хорица които искат да са ТОЧНИ.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Пробвах този калкулатор... Немския не ми е 'роден', но мисля, че се справих...
                          Сметнах за автомобила си - данъка е малко по-нисък отколкото във Варна (с едни 5%)... 461Евро, а ако не се лъжа данъка ми бе около 960лв....
                          Към това прибави едни 250лв ГО, 97 винетка, и май се оказва, че в БГ плащаме с около 50% по-голяма сума
                          Калкулатора за ГО е малко по-обширен въпросник - https://www.check24.de/einsurance/pk...CD.ajp13-01-53

Не се надявай, че ГО, ще ти е много под 1000лв, дори при положение, че не си имал ПТП от години.
                          У нас хората с такива коли не се жалват за цените на винетките.

Мисълта от предишния ми пост беше, че все даваме за пример пътищата в западна Европа, а не се замисляме с колко повече пари всъщност разполагат държавите там за да ги поддържат. Отнесено към нашата територия държавата ни получава поне 10 пъти по-малко пари от даваните за пример с хубавите си пътища.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Е що тогава строим по- скъпо от тях, но по- лоши пътища?
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Калкулатора за ГО е малко по-обширен въпросник - https://www.check24.de/einsurance/pk...CD.ajp13-01-53....
                              Наистина ми е трудно да избера на немски нещата (преводача не работи добре на страницата), но според мен въведох нещата и за Каско (не знам нивото - нещо от рода SF24, пълно покритие, без самоучастие и със сервиз по мой избор)...
                              С шофьори аз и съпругата... И другите данни там... За Мюнхен ми даде резултат 1000-1400Евро... Тук Каско с ГО ми е над 1800Евро....
                              Дали правилно смятам?

P.S. но това май няма много общо с поддържане на пътя... Местния данък си е в общината и би трябвало да го ползват за улици, паркинги и т.н.
                              Докато за извънградските пътища - републикански бюджет (т.е. от данъците на всички) и винетки...
                              Последно редактирано от slowtraveler; 05-02-16, 07:12.

Коментар

с колко повече пари всъщност разполагат държавите там за да ги поддържат.
                                Всъщност не си прав.
                                При нас първо се краде, разбирай много се краде, и второ качеството на работа е трагично. Но това е за да може след две години да се краде пак.
                                Та не е до пари.
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X