Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винетки 2016

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: винетки 2016

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
    .... трафика на камиони по 40 тона е поне 10 пъти повече от нашия. Нито дупки видях, нито коловози, нито спират трафика на камиони, като стане топло.
    Какво разбираш под камион 40 тона? Натоварването(и от там деформацията) на пътя неслучайно се измерва на ос....
    Може 200 тона да разпределиш на множество оси и натоварването на пътя няма да е голямо. Можеш 30 тона да сложиш на две оси и да направиш коловоза...
    Просто в последно време с напредването на технологиите всичко се изпилява до крайност - затова път, проектиран да издържи да кажем 15 тона на ос трудно издържа 17 тона...
    Уверен съм, че контрола или санкциите за претоварване в посочените държави са доста по-големи...
    Докато тук зърнари са ми се хвалили, че са мъкнали по над 90 тона композиция...
    Участъка от гр.Бяла (русенско) към Попово е ярък пример на коловози от претоварване (то и към Плевен почва да не лъже)...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
      Какво разбираш под камион 40 тона?
      Най масовата нормална 5 осна композиция, като стотиците , които се движат по пътищата ни. Обща маса на влекача+ремаркето около 15 тона, + 25 тона товар.
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Най масовата нормална 5 осна композиция, като стотиците , които се движат по пътищата ни. Обща маса на влекача+ремаркето около 15 тона, + 25 тона товар.
        Да де, лошото е че ги претоварват по оси.... За пътя не е толкова важна общата маса, а как е разпределена - това деформира пътя...
        Пък тук е изключение да срещнеш някой да извършва проверка за теглото. За миналата година около Варна май съм ги срещал само веднъж..
        Тук преди време бе голяма битка с един товар, който бе на границата - 10см напред, 10см назад, докато го центроваме точно за да излязат теглата по оси, защото щеше да пътува из Западна Европа... Ако щеше да пътува из България - шофьора въобще не му пукаше (щото пак опираме до контрола)...
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard01iohihihi.jpg
Прегледи:1
Размер:136.5 КБ
ID:5701929
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
            затова път, проектиран да издържи да кажем 15 тона на ос трудно издържа 17 тона...
            Едно е как е проектиран, друго е как е изпълнен. Не е като да не сме виждали как се правят пътища в по-бели от нашата страни.
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

[QUOTE=slowtraveler;2912096]Да де, лошото е че ги претоварват по оси.... За пътя не е толкова важна общата маса, а как е разпределена - това деформира пътя...
              Пък тук е изключение да срещнеш някой да извършва проверка за теглото. За миналата година около Варна май съм ги срещал само веднъж..
              Тук преди време бе голяма битка с един товар, който бе на границата - 10см напред, 10см назад, докато го центроваме точно за да излязат теглата по оси, защото щеше да пътува из Западна Европа... Ако щеше да пътува из България - шофьора въобще не му пукаше (щото пак опираме до контрола)...[/QUOTE

В България кантарите се корегират с левове,слагаш лев и теглото пада.
              И така докато докараш кантара,в норма.
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Едно е как е проектиран, друго е как е изпълнен. Не е като да не сме виждали как се правят пътища в по-бели от нашата страни.
                И това го има... Въпроса беше, че фактора не е един и контрол трябва по цялата верига, включително и експлоатацията - за да караме по хубави пътища...
                П.С. вчера се прибирах през Истанбул - по магистралата им вече са се обзавели с доста сериозни коловози... За това колко е равна - да не говорим Е, поне я имат де...

Коментар

Вече на няколко коли из града виждам стикери надписани с перманентен маркер,хората май се стреснаха от тия рязани стъкла в новините....

Коментар

Ако винетките им бяха "мобилни", нямаше да имат такива страхове

Коментар

А пък ако са електронни хептен нямаше да има проблеми .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Пък ако ги премахнат.... въобще.
                        Електронни я станат, я не.
                        Сега поне имат оправдание - "Щяхме да направим пътищата чудни, ама разни тарикати ползват по една за 2 (или повече) автомобила и парите не стигат".
                        Ако ги направят електронни с какво ще се оправдават?

Коментар

Първоначално публикуван от X-pert Преглед на мнение
                          Ако ги направят електронни с какво ще се оправдават?
                          Ако говорим за нашето правителство - те са специалисти на оправданията, това да искаш от тях.

Не оправдания ще им липсват, а важен източник на приходи в партийните каси.

Коментар

Отново "да изчезнеш за 97,00лв"http://www.velikotarnovo.utre.bg/2016/02/11/358625-razbiha_tri_koli_zaradi_vinetnite_stikeri

http://www.velikotarnovo.utre.bg/201...etnite_stikeri

Коментар

Не знам какъв е тоя рев за винетките... В Словения МЕСЕЧНАТА е 30 евро и БЕШЕ пак толкова, когато още нямаше магистрала... Логиката "ще плащам за винетка като оправят пътищата" не е логична

Аз съм с двете ръце ЗА да бъдат винетките ЕЛЕКТРОННИ, да има и за един ден дори /когато не си обвързан със стикер, можеш да си платиш за произволен брой дни/... Ако са електронни и просто проверяват в база данни с прословутите си таблети и със "умни" камери, тогава нито ще се чупят стъкла, нито ще се правят циганийки с прехвърляне на различни коли...Да ама някой взима добри пари да печати стикери и не иска нещата да се нормализират...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тедо, когато даваш нещо, очакваш да получиш нещо насреща, и точно това е причината за рева.... Убеждават те запенено, че виж винетките щели да оправят пътищата (това - в зората на винетките в България - преди има-няма 11 години)...
                                Резултата - виждаш го...
                                Примери с други държави - колкото искаш... Примера с Германия по-горе - има много магистрали дори още от Хитлерово време, пък винетки все още няма...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X