Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винетки 2016

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: винетки 2016

Слушах им простотиите по телевизията - освен талона към винтетките, трябвало да си носим и касовата бележка с която сме я купили.

Аз немедлено изхвърлих бележката още в бензиностанцията и сега чакам да видя какъв акт ще ми напишат, ако ме спрат - за неносене на касова бележка ли?!

За това "нарушение" дори и човек от НАП не може да ме пипне с пръст, въобще не мога да схвана поредните тъпи напъни на тия дебелосерковци! Що ли не могат да схванат, че сезонът за стигане на вълна попривърши........

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
      Що ли не могат да схванат, че сезонът за стигане на вълна попривърши........
      Ми щото явно не е попривършил.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
        Най-справедливото е плащането според ползването (а не според горивото)....
        Пак пример с Норвегия - няма плащане навсякъде... Има само на конкретни възлови или 'икономически интересни' места...
        Т.е. въртиш едни 200-300км без никакво плащане. Ама искаш да отидеш до НОРД-КАП - камерката стои и ти снима номера...
        Искаш да преминеш мост/тунел, който ще ти спести едни 100км по фиордите - камерката стои... Качиш се на магистралата - камерката стои...
        И системата ти сумира ползването... Преминеш 10 пъти - плащаш 10 пъти (да, има и алтернативи - абонаменти и т.н.)..
        Винетки там няма, ама за седмица и преминаване на цялата Норвегия от североизточния и край до югозападния сумата която ми взеха бе около 100лв...
        Мхм, и кво става като номера ти не се чете, щото в КАТ икономисали от качествената боя и тя за половин година се измила, или щото цяла зима по пътищата мятаме гняс, дето цяло лято я дишаме, и като покараш зад някой колата ти губи и цвят и картина като соц. телевизор?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имаше нещо там за акъла от после. Думаме си тук за винетки, граждански, данък уйкенд и кво ли не, а е- гражданите направиха подписка и ще си паркират баш като софиянци. А що да си облепваш колата като кенефите на халите, като даже в болницата ще влизаш и излизаш с пръст, даже в служебния дъжавен личен безплатен мейл не пише.
          Последно редактирано от veskov; 15-02-16, 15:44.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Социална държава - т.е. високи данъци - може да има само където обществото е съгласно. Примерно северна Европа. Да кажем в едно затънтено село в Швеция така и не намерих място дето да спреш без да си платиш - няма център, няма квартали.
            При нас обаче не става (щото и процента на кражби е голям, а контрола е никакъв) и трябва друг начин да се събират пари. Ползваш - плащаш е идеално.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Ползваш - плащаш е идеално.
              Не вярвам да има против.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

да наслагат бариери през 20км като по магистралата за Атина - тогава вместо за винетки ще даваме парите за накладки...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Точно така е! Аз и затова не се вълнувам толкова от цената на винетката, а от малоумните правила за ползуването и. Това, което твърдо не приемам е изискването за винетка за второкласни и третокласни пътища, както и тъпотиите за касови бележки и прочее глупости.....

Преди време от тогавашното МИЕТ, сега МИ бяха изискали от една известна столична оръжейна фирма документ в оригинал от канадския им контрагент. Та хората бяха публикували отговора на канадците, смисълът беше, че те се намират в 21 век и работят САМО с електронни документи, както и че заради държави като нашата, нямат никакво намерение да се връщат в 19-ти век.

Това си мисля и аз за разните винетки, ГО и ГТП и за всичките досадни и тъпи стикери, които все още са на власт не за друго, но защото някой Приятел на Приятелите взима много, много пари за да ги печати.

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                    ... като даже в болницата ще влизаш и излизаш с пръст...
                    Аааа, само за влизането с пръст пише - много е вероятно да излизаш без пръст - за да остане за ползване от следващия пациент отрязаното пръстче...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Мхм, и кво става като номера ти не се чете, щото в КАТ икономисали от качествената боя и тя за половин година се измила, или щото цяла зима по пътищата мятаме гняс, дето цяло лято я дишаме, и като покараш зад някой колата ти губи и цвят и картина като соц. телевизор?
                      Спарки, на по-новите им камери имаше светофар... Който светва зелено ако компа ти е прочел номера...
                      Ако светне бяло/жълто, то си знаеш - автомобила ти е заснет, и информацията ще бъде анализирана от човек... То си го пишеше още при регистрирането в системата...
                      При мен винаги светваше бяло - явно компа не разбираше българските номера... Но всичко си дойде точно - парите си ги взеха
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Той Анатолий го каза по-горе - вкарва се в цената на горивото - караш плащаш.

Като цяло преките данъци (под каквато и да било форма) в 21 век са вопиюща глупост
                        Това отдавна е направено, нарича се акциз на горивата. Ама и той отдавна не е ясно къде отива, след като влезе в бюджета.
                        ОФБ ДБ X22SE
                        Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Видяхте ли сега к'во стана. Не щетете да купувате свинетки, лепите с плюнки ментета по стъклата, някои стъкла трошат само и само да не платят свинетката и ейгов'на - няма лот 2 и незнам си кой за магистрала хемус. Ако си бяхте купили поне по една свинетка (а по-оптимистите по 2) на кола, Пеевски щеше да построи лотовете а ние да си караме колите с вятър в косите.
                          А сега - няма лотове няма магистрала.
                          ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            Спарки, на по-новите им камери имаше светофар... Който светва зелено ако компа ти е прочел номера...
                            Ако светне бяло/жълто, то си знаеш - автомобила ти е заснет, и информацията ще бъде анализирана от човек... То си го пишеше още при регистрирането в системата...
                            При мен винаги светваше бяло - явно компа не разбираше българските номера... Но всичко си дойде точно - парите си ги взеха
                            Мисълта ми беше че решението е комплексно. Не можем да внесем отвън такова без да сме внесли тамошните дадености. Ако ще има такъе контрол, далеч по-просто и лесно е да имаш транспондер в колата - нито ще има значение колко ти е мръсен номера, нито ще има нужда от човек, дето ще анализира, а и мрежата зад това ще е далеч по проста, бавна и евтина. Което пък си има другите недостатъци - всяка кола трябва да има транспондер, и като се знаем какви сме, ще трябва да носиш 20 документа на 30 места, като прехвърляш собственост пак така, че да знаят от кой да прибират парсата, и т.н. А за камерите след изтичане на гаранционния срок ще свършат кинтите и системата ще спре, като мобилните в момента.

Не се надявайте скоро на работяща система, различна от сегашните лепенки или от данък към горивото. Само че пак - личното ми мнение е че за да се приберат кинти колкото от винетките, акциза трябва да скокне доста осезаемо, а тогава пък ще има мрънкащи що акциза ни е по-висок отколкото на други държави в ЕС. Изтината е че всички вкупом искаме да живеем евтинко и да минаваме метър - еми де-факто сме го постигнали, вижда се на всяка крачка.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                              Слушах им простотиите по телевизията - освен талона към винтетките, трябвало да си носим и касовата бележка с която сме я купили.

Аз немедлено изхвърлих бележката още в бензиностанцията и сега чакам да видя какъв акт ще ми напишат, ако ме спрат - за неносене на касова бележка ли?!

За това "нарушение" дори и човек от НАП не може да ме пипне с пръст, въобще не мога да схвана поредните тъпи напъни на тия дебелосерковци! Що ли не могат да схванат, че сезонът за стигане на вълна попривърши........
                              Те са длъжни да кажат, може пък някой да се уплаши и да продадат още някоя свинетка. И по някой друг акт може да напишат, пък ти ходи се жалвай ако нямаш друга работа.
                              ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Те касовите бележки така хубаво и бързо избледняват....Що пък да не измислят глоба...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X