Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винетки 2016

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: винетки 2016

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]850042[/ATTACH]

По-голям размер: ТУК

Източник:
    BMW Club Bulgaria
    +1

Коментар

Koлкото за човъркането на полицаите по винетките...? Имат ли право...? Винетката си е на мястото как е залепена какво значение има...?
      А ако е залепена като хората и я повреди ...? кой ще пише обяснения после защо винетката е така наполовина разлепена? И ако нямат право ( пък аз си мисля че нямат ) като седне до мен и почне да ровичка ко да му кажа...? излез веднага от колата да не се налага да се учиш да държиш палката с другата ръка ? "цитат от рекламата с пицети"

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
        Koлкото за човъркането на полицаите по винетките...? Имат ли право...?
        Всъщност, да. Не че го правят по устав ама изобщо казано да, имат право да проконтролират залепването на винетката и да, има определени изисквания за залепянето и.

Но нашата пътна полиция е удобна с това че няма нещо което да не прави по неправилния начин и винаги е уязвима с това.

Коментар

Изгорях и аз,взех винетка годишна от шел Добрич.Момата пита-автомобилна ли?Отговорих с да,прибра 97лв,щракна касова бележка и аз я отнесох като куцо пиле домат.Никакви номера,нищо.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Това с номерата и миналата година го имаше, от ден до пладне.

Коментар

Преди няколко дена взех винетка от Петрол, където чинно си записаха номера на колата. Днес на същата бензиностанция, купувам винетка за другата кола... Ъъъъ, номера ще го пишем ли, щото тя тая работа отпадна вече...
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                ..имат право да проконтролират залепването на винетката и да, има определени изисквания за залепянето и.
                Е, и как по-точно пътния страж ще контролира степента на адхезия на лепенката към стъклото?
                С маникюра на кутрето, или с черния нокът на палеца?

Прочее, автомобила ми не е ли лична собственост, и навлизането в нея - дори с маникюрчето, нещо малко не изглежда ли неправилно?
                Ами ако ми увреди иначе редовния винетен стикер, за който се предполага, че не е залепен!! правилно?

Или простинко се разчита на презумпцията, че ако си тръгнал да си трансферираш лепенката, то няма да имаш пари за адвокат, който да съдере гъза на системата (което съдиране, прочее, се плаща от общата ни кесия), или няма да имаш време - щото си на работа, и не може да си разполагаш с времето (работиш, за да има системата..)

Лично на мен, ако ми се случи такова проконтролиране, жална му майка на стража..
                Мога да си позволя да наема адвокат, който да спечели - после..

За съжаление - после - нищо.
                " И след мъглата - пак мъгла." ... от песента за чистачките на Тодор Колев..

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                  Изгорях и аз,взех винетка годишна от шел Добрич.Момата пита-автомобилна ли?Отговорих с да,прибра 97лв,щракна касова бележка и аз я отнесох като куцо пиле домат.Никакви номера,нищо.
                  Не си изгорял, не се кахъри. По закон не се изисква вписване на номер. Касова бележка и малък стикер биха удостоверили, че си купил такава при нужда, другото са глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от X-pert Преглед на мнение
                    Има значение. Нали го правят с цел недопускане на злоупотреби И за моя защита - да докажа, че съм си купил винетката ако се наложи подмяна. Ако пък процедурата за вадене на дубликат е тромава и ми отнема ценно време ...... ми тогава какъв е смисълът да записват номер, който ще ми послужи за процедура от която (вероятно) ще се откажа?
                    Елементарно е - да се плашат гаргите. Страх лозе пази. В момента с друго не могат да го опазят.
                    ОФБ ДБ X22SE
                    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Е, и как по-точно пътния страж ще контролира степента на адхезия на лепенката към стъклото?

Прочее, автомобила ми не е ли лична собственост, и навлизането в нея - дори с маникюрчето, нещо малко не изглежда ли неправилно?
                      Ами ако ми увреди иначе редовния винетен стикер, за който се предполага, че не е залепен!! правилно?

Или простинко се разчита на презумпцията, че ако си тръгнал да си трансферираш лепенката, то няма да имаш пари за адвокат, който да съдере гъза на системата (което съдиране, прочее, се плаща от общата ни кесия), или няма да имаш време - щото си на работа, и не може да си разполагаш с времето (работиш, за да има системата..)

Лично на мен, ако ми се случи такова проконтролиране, жална му майка на стража..
                      Мога да си позволя да наема адвокат, който да спечели - после..

За съжаление - после - нищо.
                      " И след мъглата - пак мъгла." ... от песента за чистачките на Тодор Колев..
                      Всичко това добре, но как да се спрат "временно" залепените винетки? Не знам за теб, но на мен такива ми бъркат директно в джоба, аз тази година ще дам 400 лв за винетки и тези, които карат без РЕДОВНА винетка крадат от МЕН.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                        Моите ги взех от ОМВ... Не виждам какво наказание биха отнесли, при условие, че никъде няма официално изискване да се записва номера....
                        Когато станат електронни - тогава самите ние ще внимаваме дали правилно са въведени в системата нашите номера...
                        Ти май не разбираш, няма никакво значение какви са официалните изисквания. Тоя човек е много вътре (пред началика си) ако накое журналистическо копеле се занесе със скрита камера и си купи винетка, без да го питат за номер на кола и имена. Интересно как Яхниевата или л....те на ефира не са се рзвихрили още.
                        ОФБ ДБ X22SE
                        Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Павлов, елементарно е за нормално здравомислещ човек.
                          За политик, винеткаджийка, или страж - това е труден въпрос.

Ако имаше електронни винетки, ако имаше тол-такси и пунктове, в които да се отчита трафика, ако имаше алтернативни пътища, по които да се придвижа до вилното селище, дето се видяхме есента...

Да, ама няма - нищо от това го няма.

И неслучайно го няма, и няма да го има - наличието на хаос, наличието на недоформулирани определения, наличието на двузначни определения и изказвания, неяснота, действия, обратни на декларираните преди месец..

Е, ако не си се огледал политически - виж.

За това говоря.

Коментар

Павлов, елементарно е за нормално здравомислещ човек.
                            За политик, винеткаджийка, или страж - това е труден въпрос.

Ако имаше електронни винетки, ако имаше тол-такси и пунктове, в които да се отчита трафика, ако имаше алтернативни пътища, по които да се придвижа до вилното селище, дето се видяхме есента...

Да, ама няма - нищо от това го няма.

И неслучайно го няма, и няма да го има - наличието на хаос, наличието на недоформулирани определения, наличието на двузначни определения и изказвания, неяснота, действия, обратни на декларираните преди месец..

Е, ако не си се огледал политически - виж.

За това говоря.
                            Вени, ясно е, че системата с винетките е тотално сгрешена. И какво правим - теглим й една майна и излизаме в нелегалност? И това не е решение. Като вместо четири купя една и си ги менкам, догодина цената ще е още по-висока. Някой трябва да спре да краде иначе порочния кръг никога няма да се разкъса.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                              Всичко това добре, но как да се спрат "временно" залепените винетки? Не знам за теб, но на мен такива ми бъркат директно в джоба, аз тази година ще дам 400 лв за винетки и тези, които карат без РЕДОВНА винетка крадат от МЕН.
                              За да има "временна" винетка, човекът сигурно я е купил и ползвайки я, другата му кола (или на приятел) не ползва винетка. Пътят се амортизира от един автомобил, който има винетка. Пък те и ЕРП-тата начисляват "невъзстановими разходи", защото тъкмозелените не плащат ток, ама какво да правиш ....

Едит: Цената ще е по-висока, ако решат да правят калкулации за ремонт, който действително ще осъществят. Официалната версия, че вдигат винетките, не е защото има "гратисчии", а защото парите за ремонт на пътищата не стигат. Аз поне ремонти скоро не съм виждал ...
                              Последно редактирано от X-pert; 03-02-16, 20:06.

Коментар

Не е зле да намалиш устрема. Автомобилът ти е собственост, но не се ползва съвсем с неприкосновеността на жилище.

Дай да не се лъжем, ако винетката е залепена като свят, милиционерът с маникюр не може лесно да я повреди. Отделно че за повредена винетка си има процедура от АПИ да ти я заменят и това "повреждане" не може да се брои за нарушаване на твои права. Поне у нас де, защото тук никой закон не държи сметка на държавата за административната тежест с която те гърби.

Разбира се, контролът за валидността на винетката не се прави с нокът. Но кой знае какво не можеш да направиш и с 10 адвоката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X