Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винетки 2016

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: винетки 2016

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Тедо, когато даваш нещо, очакваш да получиш нещо насреща, и точно това е причината за рева...
    Май доста хора искат да получат без да дадат...

Коментар

. Примера с Германия по-горе - има много магистрали дори още от Хитлерово време, пък винетки все още няма...[/QUOTE]

Да ама тука всички си плащаме данъците, за колите е безплатно, а за камионите е доста скъпо.
      Като си регистрираш колата ти искат банкова сметка, и си ги взимат веднага, след година пак, няма мърдане.
      Ако продадеш колата преди да изтече годината, ти преизчисляват и връщат пари.
      И тука се говореше за винетки, та до година, две май ще се сдобием и ние.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
        Май доста хора искат да получат без да дадат...
        А този фокус най-добре им се получава на правителството.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          По преки наблюдения за перничани - има влакове, автобуси, маршрутки, и се позлват масово.

Иначе и аз съм на мнение че ако за човек в трудоспособна възраст са проблем 30 стотинки дневно разход за винетка, сериозно трябва да се замисли дали да не си търси друга работа.

А ако имаш три коли,една за жената,една за теб и една за гората не става въпрос за 30 стотинки.
          Или трябва сериозна работа/непосилна/за три винетки или трябва да се гърчиш,всеки път да се съобразяваш с коя кола и защо да я ползваш
          Grand Cherokee WJ
          Dodge Caliber
          E 430 4-matic-T(S210)
          GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
            А ако имаш три коли,една за жената,една за теб и една за гората не става въпрос за 30 стотинки.
            Или трябва сериозна работа/непосилна/за три винетки или трябва да се гърчиш,всеки път да се съобразяваш с коя кола и защо да я ползваш
            Извинявай, ама ако нямаш възможност да си вземеш винетка, то тогава нямаш възможност да поддържаш кола. Колата не е само винетка, но и още куп разходи. А три коли са разходи по три. И винетката е една от най-малките разходи.
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

...И още нещо,много хора умряха заради дупки и катастрофирали коли на магистрала Хемус-Варна/Шумен,едно момиче е още в кома.
              Имаше протестиращи-за кратко,защото на всички ни е ясно ,че тези пари ще отидат в някой джоб,и нищо не стана.Пак ще си плащаме каквото ни кажат,а ние можем да си говорим колкото си искаме.
              Grand Cherokee WJ
              Dodge Caliber
              E 430 4-matic-T(S210)
              GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                Извинявай, ама ако нямаш възможност да си вземеш винетка, то тогава нямаш възможност да поддържаш кола. Колата не е само винетка, но и още куп разходи. А три коли са разходи по три. И винетката е една от най-малките разходи.
                И според теб трябва да си взема три винетки,защото винетката е най-малкия разход?
                Да дам 300лв.без малко за всеки случай,ако реша с всяка кола да отида до тъщата в другия град?
                Grand Cherokee WJ
                Dodge Caliber
                E 430 4-matic-T(S210)
                GLK

Коментар

И според теб трябва да си взема три винетки,защото винетката е най-малкия разход?
                  Да дам 300лв.без малко за всеки случай,ако реша с всяка кола да отида до тъщата в другия град?
                  Според мен да, ако мислиш да ходиш с всяка от колата през годината до друг град! А ако не можеш да си го позволиш ще намалиш броя на колите. Нали си правиш застраховка гражданска отговорност, минаваш на преглед, сменяваш масло и гуми и т.н на всяка от колите.? Ако можеш да да си позволиш това за всяка кола, не мисля, че винетката ти е проблема. Още повече, че можеш да използваш само една кола да ходиш до друг град!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

На Магистрала Марица има пропадания около метър вече ,само след 4 месеца експлоатация - заслужават ли да плащам винетки за всичките коли ?
                    За мен е НЕ !!!
                    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
                      На Магистрала Марица има пропадания около метър вече ,само след 4 месеца експлоатация - заслужават ли да плащам винетки за всичките коли ?
                      За мен е НЕ !!!
                      Оня ден отидох на зъболекар по направление. Направи сума бели, наложи след това да ходя на платен. Заслужава ли си да плащам здравни вноски. За мен НЕ!
                      П.С. Мога да приведа още много такива примери, ама трябва ли?
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Оня ден отидох на зъболекар по направление. Направи сума бели, наложи след това да ходя на платен. Заслужава ли си да плащам здравни вноски. За мен НЕ!
                        Е то всъщност е нормално. Когато и аз и кака Сийка плащаме еднакво и двамата получаваме еднакво. Което като качество е по стандарта като за кака Сийка, обаче. Всяка социална система работи така - няма как да има качество.
                        Винетките и те по същество са уравновиловъчна социална система.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Винетките и те по същество са уравновиловъчна социална система.
                          Съгласен - по-добрия вариант за мен е това да се вкара в цената на бензина. Колкото повече караш толкова повече плащаш!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Такива хора бяха в София и нищо.
                            Аз ще си платя 300лв.и нищо няма да се промени.Трябва да ти дойде до главата лично и да разбереш,че не 97лв.или 300лв.решават проблема.
                            Grand Cherokee WJ
                            Dodge Caliber
                            E 430 4-matic-T(S210)
                            GLK

Коментар

Трябва да ти дойде до главата лично и да разбереш,че не 97лв.или 300лв.решават проблема.
                              На мен много неща отдавна са ми дошли до главата. Но неспазването на закона никога не е решавало проблема, има други начини.
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

На мен много неща отдавна са ми дошли до главата. Но неспазването на закона никога не е решавало проблема, има други начини.
                                А

Аз съм последния човек,който не спазва закона.
                                Не е това начина.
                                Grand Cherokee WJ
                                Dodge Caliber
                                E 430 4-matic-T(S210)
                                GLK

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X