Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винетки 2016

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: винетки 2016

Това с номерата на бележката е висша форма на тъпотия.Електронен регистър няма.Една кола може да си смени собственика сума пъти за година,съответно и номерата,което обезсмисля писането по всякакви хвърчащи бележки.Аз си купих кола без номера,от град близък до Пловдив,какво точно да впиша че леко не се сещам?Цялата система е адски глупаво направена,има прекрасно поле за злоупотреби...В Пловдив преди две години се продаваха отлични ментета на винетки за по 25 кинта....на Руския пазар дето е до Кат.Няма номер няма нищо лепиш и газ.Изобщо тая идиотщина със лепенките е голяма...Един приятел има автобусна фирма,винетките за рейс струват цяло състояние и...просто не ги купува.Като го спират плаща и заминава.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
      На вас за какво са ви две коли? Я си шернете и жените, ма няма па да лъжете държавата и няма да е интересно
      Не става, двама от тройката отдавна сме разведни. А на третия, отдавна никой не иска да я погледне.
      Ако трябва да префразирам - държавата отдавна ни лъже, че с винетките оправя пътищата, крайно време е и ние (по стар български обичай) да я излъжем, че ги плащаме.
      Засега ще дам едни 30 лв за да не развалям доброто начинание на компанията, а после най- вероятно ще си взема винетка, щото съм индивидуалист и не разчитам на другите. Типично по-български.
      ОФБ ДБ X22SE
      Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Днес си купих винетка от клон на пощите. Номер не са ми искали, дадоха ми само касова бележка, колата не вярвам да са я видели през няколко стени.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
          На мен ми дадоха касов бон,с номера на колата.
          [ATTACH=CONFIG]848017[/ATTACH]
          Ами нещо ми се струва че не са ти дали касов бон.
          Дали са ти системен бон.
          Което не е фискален бон. Има разлика.
          Не го гледай че има карта на България отляво.

Коментар

Първоначално публикуван от HEMO Преглед на мнение
            В Пловдив преди две години се продаваха отлични ментета на винетки за по 25 кинта....на Руския пазар дето е до Кат.Няма номер няма нищо лепиш и газ.Изобщо тая идиотщина със лепенките е голяма...
            Ако пак се появят,звънни един тел...че тая година протестирам
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Преглед на мнение
              Купувам винетка, лепя е на прозореца и всичко остатъци, бележки и т.н. във боклука. Миналата година си сменях челното стъкло и като проучих схемата за вадене на дубликат....предпочетох да си отлепя старата и да си я залепя на новото стъкло. С помощта на пистолет за топъл въздух и малко лепило се получи....
              А като те спрат униформените, не искат ли документацията, съпътстваща покупката?

Коментар

Първоначално публикуван от X-pert Преглед на мнение
                А като те спрат униформените, не искат ли документацията, съпътстваща покупката?
                И да искат, не е тяхна работа.

Коментар

На какво основание ?
                  След като видят, че имам винетка в съответния цвят въобще не отварят дума по темата.
                  ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Имам някакъв бегъл спомен, че на хартийките пишеше нещо от сорта на "това е неразделна част от ...". Та затова питам, дали не искат да се представя всичко (включително и касовия/системния бон) за удостоверяване на легитимност на винетката.

Коментар

Имам някакъв бегъл спомен, че на хартийките пишеше нещо от сорта на "това е неразделна част от ...". Та затова питам, дали не искат да се представя всичко (включително и касовия/системния бон) за удостоверяване на легитимност на винетката.
                      трябва, ако ще искаш дубликат на винетката. В закона за пътищата /без движение/ е записано че декларираме номера на МПС при закувуване на винетката, но чудно как са пропуснали как точно се декларира.................... сигурно ще въведат декларация с вх.номер и т.н. с някой правилник

(4) (Доп. – ДВ, бр. 101 от 2015 г. , в сила от 22.12.2015 г.) Винетната такса се заплаща от собственика илиползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер.
                      (5) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2006 г., бр. 39 от 2011 г.) При заплащане на винетната такса се издава ценна книга,наречена "винетка", която удостоверява правото на ползване на републиканските пътища, като:
                      1. винетката се състои от две части; първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл навътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство и е осигурена срещу фалшифициране съсзащитни знаци; тя има и предназначението да удостоверява плащането на винетната такса пред контролнитеоргани; втората част във вид на талон се съхранява от водача на пътното превозно средство и служи задоказателство за платена винетна такса при издаване на безплатен винетен стикер в случаите на счупване иликражба на предното стъкло на автомобила, както и при производствен дефект на винетния стикер;

Коментар

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
                        Ами нещо ми се струва че не са ти дали касов бон.
                        Дали са ти системен бон.
                        Което не е фискален бон. Има разлика.
                        Не го гледай че има карта на България отляво.
                        Това е бистрено:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=156047

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
                          ...
                          Ако трябва да префразирам - държавата отдавна ни лъже, че с винетките оправя пътищата, крайно време е и ние (по стар български обичай) да я излъжем, че ги плащаме.
                          ....
                          Ти да видиш! Тоз начин на мислене до къде ще те доведе?
                          Ако е до терминал 2 - аз загуба не виждам
                          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                            Ти да видиш! Тоз начин на мислене до къде ще те доведе?
                            Ако е до терминал 2 - аз загуба не виждам
                            Много ми е късно за терминал 2.
                            Мисълта ми беше друга, съгласно българската национална доктрина (изразена в поне няколко вица, сигурно ги има в темата за вицовете), първо ще опитам най- различни хитрини, после ще рискувам няколко пъти без винетка и накрая ще си купя.
                            А оригинала на перефразата е отпреди 30 г. - "те ни лъжат че ни плащат, ама и ние ги лъжем, че работим". Беше времето на "узрелия социализъм". В края му наистина се появи предшественика на "терминал 2" - екскурзия до Куба с Айрофлот.
                            Като се замисля ....., досега винаги съм бил с целогодишна внетка. Реално ми е била необходима най много 10 пъти годишно, като например, тази на стъклото ми сега, последните 3 месеца не ми е трябвала.
                            Ако бях германец, щях да тегля чертата и да си взема една месечна винетка за отпуската и една седмична, когато много ми се наложи.
                            Но .... Аз съм българче и имам национална доктрина.
                            ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Въпреки това,продължавам да протестирам,номера е под пръста на квитанцията.Служебна е,мисля да бъде винетка "общата"
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от HEMO Преглед на мнение
                                В Пловдив преди две години се продаваха отлични ментета на винетки за по 25 кинта....на Руския пазар дето е до Кат.Няма номер няма нищо лепиш и газ.
                                После да не пуснеш тема "Внимавайте продават фалшиви ментета на винетките".
                                При проверка ако единият полицай държи палка, другия държи uv фенерче. А преди 4 години на входа на Търново имаше един с бинокъл и гледа дали имаш винетка.
                                Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X