Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винетки 2016

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: винетки 2016

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
    Пхаха, Сф-Перник, е това верно е виц. Заповядай в нашата губерния, от Роман излизат четири пътя с винетки, по два от тях, има места в продължение на стотици метри, където не знаеш имало ли е асфалт или това са камъните от Римската империя. Другите два, са осеяни с дупки, разбъркани по тото принцип. Демек ако минаваш инциндентно, а не регуларно по пътя, то при 30км продължителност, вечер, особено при насрещно идващи коли с фарове, варианта да "хванеш" дупка, която троши джанта си е съвсем нормален.

След това имаш три варианта:

1. сменяваш с резервна, псувайки винетките по 97лв и продължаваш.

2. чакаш КАТ, ако нямаш каско, които разбирайки причината ще дойдат след 4-5 часа, понеже всичките са по сигнал, в едната патрулка няма бензин, пък другата е на акция.

3. чакаш застрахователи, които разбирайки причината, и отказа да идват КАТаджиите, ще дойдат след 4-5 часа, понеже ги боли "дедовия" и са пълни с огледи и те.

Но и в трите варианта си псуваш винетната система.
    И ако ги дочакаш, се оказва, че си минал с несъобразена скорост и айде у лево. !!!

Няма застраховки- няма нищо
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от Вива (Liebherr4eto) Преглед на мнение
      ... държавицата ни е цвете, само хората са калпави в нея.
      Държавицата ни е точно такова цвете, каквото сме способни да отгледаме. Включително с винетките, ама не започва и не свършва с тях.

Коментар

Трябва да се псува комшията....
        Все си мисля, че тря се псува някой друг. Примерно шефа на Пътното в Монтана, дето е натоварил 10 тона асфалт вместо в гондолата, на камаз и тия 10 тона до Роман са изстинали и станали на камък. И тук се стоварват на буци, трошат се с кофата на багера и се набиват в дупките от братята с лопати и кирки. Или агентите от АПИ дето са маркирали дупките, видяли са, че е дошъл асфалта и са си били камшика, вместо да видят за какво става дума. И много са такива или ....Та не е виновен според мен ни комшията, ни колегата.
        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
          .. ....Та не е виновен според мен ни комшията, ни колегата.
          Е да де. Целия ми горен пост е "в кавички".

Не твърдя че неспазването на закона и опитите за избягване на дължимите такси е правилното решение. Но и на гол г@з пищови, такова де, на калпави пътища винетки със стойност, висока дори за Швейцария е най-малкото комично.
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
            Като си отлепях старата винетка и лепих новата какво виждам.
            Стъклото където е бил стария стикер за технически преглед - надраскано.
            Много неприятна изненада. Ония от техническия пункт са ми надраскали стъклото като са отлепяли стария стикер.
            И съм решил повече никой да не ми пипа по стъклото. Ама не ме интересува къФ бил.
            Ако иска да пипа - депозит цената на стъклото и тогава може.

Понеже аз стикерите си ги отлепям със едно специално бръснарско ножче което го купих от една бензиностанция.
            И след това почиствам лепилото със течност за чистачки. Няма как да надраскам стъклото.
            Не си само ти с надраскано стъкло,върху надрясканото лепя новите стикери,да не гледам
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Седя си в колата, идва работника, отлепя старият стикер за ГТП, ръчно, остатъците от лепилото ги почиства с парцал, лепи новият стикер на стъклото. Та не знам, с какво Ви дерат стъклата?

Коментар

А тия в Швейцария освен евтини винетки, пътен данък дали плащат?Щото у съседна Германия, винетки няма, но данъка е маалко по-висок от при нас. http://themen.autoscout24.de/auto/kf...FUI_GwodRrsITw

Страна три пъти колкото България, население над десет пъти повече, автомобили над десет пъти повече от у нас. Данъка на автомобил се смята по горния линк. Т.е съвсем примерно и грубо, прихода всяка година е все едно у нас всички да платят винетки и пътен данък за поне 10-15 години.
                ПП: А да не говорим напредналата Швейцария как те таксува ако влизаш с камион... Пишеш километража на влизане и на излизане от страната и плащаш за навъртени километри на тяхна територия.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

И за Холандия да дам един пример, че и там е безплатно. За най-екологична кола, демек нова малолитражка бензин, данък и гражданска са към 1200 евра на година. Иначе пътищата са перфектни...

Коментар

Има данък автомобил, различен в различни кантони, но като цяло се изчислява на кубатура/к.с. Затова няма да се види някой, който събрал последните стотинки да си вземе мощен баварец. Подобен данък има и тук.

п.п. поиграх си с един калкулатор за кантона Jura, такса и данък лек автомобил до 1500кг. за 2016 - 460 франка.
                    Последно редактирано от Вива ViRuS4eto; 04-02-16, 18:56.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                      Ако всички, които работят за ниски заплати минат през терминал 2, да те видим тогава ти откъде ще изкарваш пари, че да се дуеш толкова.

Минавам(за да вкарам някой лев в България) 5-8 пъти в годината през Терминал 2, но съм си купил и чинно залепил 2 свинетки на 2-та автомобила карани само от мен.
                      Land Rover Discovery II, V8 4.0
                      VW Golf VI variant
                      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

п.п. поиграх си с един калкулатор за кантона Jura, такса и данък лек автомобил до 1500кг. за 2016 - 460 франка.
                        а в България колко е за аналогичен автомобил?

Коментар

Е...

Факт е че там за винетката и данъка сумата я изработваш за един работен ден, ако си "средната класа" работник.

Коментар

Е..

Хайде да не бъдем чак толкова оптимисти 10000 на месец за един ден средна ръка

Коментар

60 и нагоре франка на час за нископлатен неквалифициран персонал. Работила съм там и съм живяла там. Няма оптимизъм. Математика.

Коментар

Аз не съм протви винетките и против цената им, напротив, купил съм си ги и съм ги залепил на всичките ми автомобили. Дори с удоволствие наблюдавам, че и поне 30% от полицаите са вече със стикери на личните си коли, демек напредък има. Обаче, срещу тези винетки, в тази община където живея, какво получавам? Нищо. И това нищо го получавам, най-редовно последните 10 години. Кръпки, долнопробни и некачествени, изкарващи най-много два месеца.

Един единствен участък се направи през тези 10 последни години /нов асфалт, канавки, маркировка, мантинели/, отсечката от главен път София-Русе,при село Румянцено, до Карлуково. И то, направен е единствено поради еко проекта, свързан с местността и тур.дестинация пещерата Проходна и с пари от еврофондове, по не знам какъв си там проект. Т.е. и тук не са помогнали парите ми от винетката. Ако ще се наливат парите от винетките в основните първокласни пътища и магистрали, то просто да ги направят платени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X