Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръждопреобразувател на "вюрт"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• sparkybg
    отговори
    От: Ръждопреобразувател на "вюрт"

Можеш да го поцинковаш горещо, например. Разправия е, но си струва. Ако имах условията (достатъчно широк гараж и техника) - като нищо го правех. Или като мен - всичко отдолу, купе и шаси, и във всички кухини - парафин за кухини. Пръскано е преди зимата, а още държи водата на топчета. Наесен около колелата ще го подновя.

и.... естествено че свършва заради ръжда. То няма заради какво друго да свърши преди да навърти поне половин милион, а дори и тогава поне при терано, по моргите железа колкото щеш.

Остави коментар:

• I.Stoyanov
    отговори

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    То хубаво, ама шаситео гние отвътре навън. Кво правим по въпроса?
    Извода е... к'вото и да струваш накрая пак ще свърши заради ръжда... Аман от пазарна икономика.....

Остави коментар:

• sparkybg
    отговори

То хубаво, ама шаситео гние отвътре навън. Кво правим по въпроса?

Остави коментар:

• chavetoo
    отговори

Епоксидния грунд на световрачанските бои е много читав и държи яко. Лошото е, че бавно дърпа на по хладно време.

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk

Остави коментар:

• I.Stoyanov
    отговори

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
    Днес приключих с процедурата по шасито на Тойотата. След дълго умуване, четене и консултиране се спрях на следното и го изпълних по следния начин:

1- Пароструйка, колкото повече, толково повече....в комбинация с Меглио
    2- телени четки- N на брой....ъглови, прави, малки големи....докато ми писне. После коресилин навсякъде, където достигам
    3- хубаво продухване със сгъстен въздух
    4- Вюрт, в шишенце с пулвелизатор. Задължително след напръскването се размазва и с четка. След 15-тина мин повторих някои места. Оставих близо 3 часа да съхне
    5- Скочбрайт. Понеже Вюрта прави много гладък филм, понадрах късето мога, естествено без да свалям покритието
    6- Епоксиден груд Новол Spectral 1:1 , номер 385. Това по препоръка от представителството на Новол. Нанесох го с пистолет и като поизсъхна, повторих. Следва около 2 часа съхнене
    7-
    [ATTACH=CONFIG]870791[/ATTACH]
    Иии това последното ее ??

Остави коментар:

• Vladislav Kostevski
    отговори

Днес приключих с процедурата по шасито на Тойотата. След дълго умуване, четене и консултиране се спрях на следното и го изпълних по следния начин:

1- Пароструйка, колкото повече, толково повече....в комбинация с Меглио
    2- телени четки- N на брой....ъглови, прави, малки големи....докато ми писне. После коресилин навсякъде, където достигам
    3- хубаво продухване със сгъстен въздух
    4- Вюрт, в шишенце с пулвелизатор. Задължително след напръскването се размазва и с четка. След 15-тина мин повторих някои места. Оставих близо 3 часа да съхне
    5- Скочбрайт. Понеже Вюрта прави много гладък филм, понадрах късето мога, естествено без да свалям покритието
    6- Епоксиден груд Новол Spectral 1:1 , номер 385. Това по препоръка от представителството на Новол. Нанесох го с пистолет и като поизсъхна, повторих. Следва около 2 часа съхнене
    7-
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160606_114610_resized.jpg
Прегледи:1
Размер:68.1 КБ
ID:5718229

Остави коментар:

• fanatic
    отговори

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
    Би ли споделил стъпка по стъпка кое с какво и как, моля
    Да разбира се.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=145564

Остави коментар:

• Кольо
    отговори

И си мислиш, че в боите дето им викат 3в1 има преобразувател на ръжда?

Остави коментар:

• stojan_defender-a
    отговори

Всичката химия иска спазване на предписаната технология.

Опита ми се свежда до протекта 3в1 - резултат от ден до пладне при това не много евтина.
    Другото което ползвах след протекта е вюрт употребен по предписание + универсален бързосъхнеш грунд на лакпром и отгоре боя на лакпром бавносъхнеща Година и кусур - не е мръднало.

Остави коментар:

• I.Stoyanov
    отговори

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
    щото никой не спазва спецификациите за почистване и съхнене, хората искат като го мацнат и 20 години да няма спомен от ръжда.
    Аз например вече май ще стане 5-а година където е направено не е мръднало, има само леки наченки на ръжда в точките на усукване на рамата, по другите места си е идеално.
    Би ли споделил стъпка по стъпка кое с какво и как, моля

Остави коментар:

• fanatic
    отговори

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    Интересно, хора, по чиито автомобили съм работил преди години с използване на Вюрт още ме поздравяват, а тук има само недоволни от него! Ползвай Перматекс за разнообразие, догодина Вюрт за сравнение. За най-отгоре - полиуретанов уплътнител за строителни фуги - няма мърдане!
    щото никой не спазва спецификациите за почистване и съхнене, хората искат като го мацнат и 20 години да няма спомен от ръжда.
    Аз например вече май ще стане 5-а година където е направено не е мръднало, има само леки наченки на ръжда в точките на усукване на рамата, по другите места си е идеално.

Остави коментар:

• I.Stoyanov
    отговори

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    Интересно, хора, по чиито автомобили съм работил преди години с използване на Вюрт още ме поздравяват, а тук има само недоволни от него! Ползвай Перматекс за разнообразие, догодина Вюрт за сравнение. За най-отгоре - полиуретанов уплътнител за строителни фуги - няма мърдане!
    Хубо де, да няма ментета Вюрта ...
    Затова питам какво фа предприемам, с какво да намажа, как и кое след кое, че да не запечата ръждицата отдолу и тя да си работи а вънка всичко цветя и рози.

Sent from my LG-F400L using Tapatalk

Остави коментар:

• krasivl
    отговори

И аз съм, недоволен от Вюрт. Не го ползвам вече.

Остави коментар:

• коко келеша
    отговори

Остави коментар:

• I.Stoyanov
    отговори

Е близо 4 години след последния пост по темата я някой да сподели, реалното работещо решение. Ако може стъпка по-стъпка с конкретните материали. Теранозавъра вече е 4-та година в България и лека полека почват да избиват тук там повърхностни петна ръждица. Не е нищо фатално.
    Иска ми се да предприема мерки докато е време. Не можах да конкретизирам нищо от темата.
    Стъпките които ми се въртят:
    1) Телената четка и колкото може.
    2) Ръждопреобразувател - какъв ?
    3) Цинк на спрей или ?
    4) Черна боя, тип "боди" гумирана демек или нещо друго ?
    5) Парафин в шасито ?

Благодарско
    п.п. Спарки ще ми е особено полезен по темата, конкретно с този Хавтомобил

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X