Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ръждопреобразувател на "вюрт"
Свий
X
-
Според писанията, в тия бои (3 в 1) има и ръждопреобразувател. За българските нямам дълготрайни наблюдения, но преди години ми дадоха една работна маса от винкели, доста поръждясала. Каквото успях почистих с флекса, но далеч от перфектно. След това го омазах с някаква вносна боя 3 в 1, може би се казваше Хамерит, но трябва да проверя за всеки случай. Ползвах масата няколко години, след което я подарих в перфектен вид, без никакви следи от ръжда.
- 1 like
-
Лят е бетон преди 40-50 години и самите диреци са набучени в бетона.
-
Първо Вюрт-а после 3 в 1-то,ама за една ограда е безсмислено скъпо. На тръбите,по-скоро ще им изгние частта която е в земята.
Остави коментар:
-
Таз година съм се наел да оправя оградата на село - от дъски на метални диреци е, дъските изгниха на безобразие през последните години и нямат оправия идеята ми да мина диреците с ръждопреобразувател, че имат съвсем лека повърхностна ръжда по тях и да хвана една поцинкивана телена мрежа за тях. Колебая се между 3 в 1 и вюрт, че имам артисал, кое ще ми свърши по-хубава работа и за по дълго време?
Остави коментар:
-
В България има ли вносител от където да се закупи? Можеш ли да ни насочиш към фирмата?
Остави коментар:
-
Фирмата, в която работя, започна да внася препатат, който наистина бързо, премахва ръждата. Не е преобразувател а чистител. След него трябва детайлът да се измие с водоструйка, да се подсуши и по най-бързия начин да се грундира и боядиса, защото ще ръждяса отново. Дадоха ми малко количество за тест, който извърших върху силно корозирал спирачен кантар от Тойота. Снимките са преди и след препарата. Пробвах го и върху ламарини, но там пречат остатъците от боя. Процесът силно се забързва, при търкане с телена четка, докато действа препаратът. Той е американско производство и се казва DRX Rust remover. Определено действа.Третата снимка е от третиране на ламарина, но там имаше остатъци от боя и резултатът не е толкова добър.
За себе си стигнах до извода, че си струва да се използва за масивни детайли, като маховици, спирачни апарати, помпи, мостове и т.н.
Не съм пробвал на други детайли, защото количеството (около 100ml), стигна за толкова...
Нанася се с четка и се мие с водоструйка, след около 5-10 минути.
Препаратът никак не е евтин (57лв./л) и както се досещате аз нямам никаква далавера от това, дали се продава. Идеята е да ви покажа, че има нещо работещо в тази насока.
- 1 like
Остави коментар:
-
Вюртовския дистрибутор мине- немине време и ни натиска да купуваме от тях. Купуваме само няколко позиции и нарядко. Дистрибутора-отговорник за нас - докато се запознаем, и дойде нов.....
За частно ми потрябваха специфичен вид анкерни дюбели - за стълбищен парапет на открито. Попитах го какво е покритието на съответните дюбели, за да не се получи електрохимична корозия. Отговора беше - лъскаво!
-
Вюртовския дистрибутор мине- немине време и ни натиска да купуваме от тях. Купуваме само няколко позиции и нарядко. Дистрибутора-отговорник за нас - докато се запознаем, и дойде нов.....
За частно ми потрябваха специфичен вид анкерни дюбели - за стълбищен парапет на открито. Попитах го какво е покритието на съответните дюбели, за да не се получи електрохимична корозия. Отговора беше - лъскаво!
-
-
Говорих с Кобра (дето са официален дистрибутор на Sika), за двукомпонентно лепило за автостъкла. Същите купуват и от Henkel (демек Teroson/Terostat), защото са ми продавали например праимер за такова лепило.
Sika и Henkel/Loctite/Teroson има общо 10-ина вида лепила за автостъкла с единствена разлика скоростта на стягане + по един 2-компонентен модел. "Лелката" басртеща дабе не можа да каже "двукомпонентен".
Фирма за автостуъкла да не знае за продуктите за автостъкла на фирмата, на която е дистрибутор, ми идва малко в повече.А със сигурност е ходила по "обучения".
-
Мдам, убучението за ползване на двустранно лепяща лепенка ще да е минимум 2 семестъра сигурно.
Айде не на мене тия. Въпросните обучения в 90% от случаите са добър повод за разходка до някой курорт - 2 часа "лекция" и 2 дни пиене и йеденье на корем. Да не съм ходил, да не ги знам тия работи.
Аз не ползвам продукти за ракетни технологии. Продукта, дето ползвах вчера, е с 2 минутно клипче и страница TDS, които трябва да си пълен кретен за да не разбереш. Ама производителя решил да го продава директно ребрандиран на фирмени сервизи, и тукашния дистрибутор го поддържа само в рекламните си брошури.
"Пазарът" също не хваща дикиш. Някои неща се намират тегаво в цяла Европа. Сигурно и целокупния европейски пазар им е малък, а пък тоя на Гърция е огромен (от там внасях въпросната двойнолепяща лепенка).
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Остави коментар: