Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръждопреобразувател на "вюрт"

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • hunter vl
    отговори
    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    От накъде може лимда се купи литър?
    В формуляра за заявка при регистрация ми иска и фирма

    Остави коментар:


  • sparkybg
    отговори
    И по темата - с всичко, което съм пробвал за махане или преобразуване на ръжда, съм имал един и същ проблем - с лисичата ръжда се справя, с твърдата и по-тъмна не. Това е ръжда, случила се при липса на достатъчно кислород, и после обратно разпаднала се до метал+магнетит. Ако беше само това не е проблем - магнетитът е "стабилна" ръжда, която не се самоускорява, но под нея обикновено има частичен слой нормална, която продължава да си работи, а до там нищо не желае дас проникне. Въпросната чернилка и са маха трудно, защото е твърда - по-твърда от базовия метал. С нея и пясъкоструйка се справя с цената на отнемане на доста базов материал. Стигал съм до фаза чегъртане с дремел и зъболекарски борчета, и пак е трудно.

    Остави коментар:


  • sparkybg
    коментира - отговор
    Не знам къде за какво минават, ама съм гледал и електронни компоненти и какво ли не, и са на световно безбожни цени, поне от гледна точка на малък клиент. Предполагам продължават да са живи, защото се сключват по-големи или дългосрочни сделки на цени, нямаши нищо общо с тия на дребно. Не знам например кой би си купил дребен електронен чарк от тях на петорна (буквално) цена, при положение че цената на дребно от производител в 10-ина други сайта си е съвсем нормална.

    Имат хубави неща, имат и такива дето са нищо особено, но не съм попадал на откровен боклук до сега. Това не е малко, но рядко оправдава някои от цените им.

    3М са нещо подобно, но не ребрандират, а направо купуват производители. Хенкел - същата работа. Ширпотребата )коят не е нищо особено) я има навсякъде, но в момента, в който трябва да купиш нещо по-специфично, се виждаш в приключение, особено ако искаш да го купиш на дребно, а не цял кашон.

    Пример - вездесъщото лепило 3М 77 е по-зле от 2 пъти по-евтино безименно лепило, продавано от български производител и вносител на дунапрени. Същото на Wurth - пак така. Същото на Foеrch просто не ставаше, поне за това, за което го ползвах (възстановяване на дунапрен на седалки).

    За двойнолепящи лепенки например не съм намерил достойна конкуренция на 3М, ама си ги внесох от Гърция, защото, както казах, тукашната им маркетингова политика е тотално сбъркана. Всякаки шлайф-пасти, маски и прочие "ширпотреба" ги има навсякъде, но да намериш на дребно някакъв специфичен продукт си е цяло приключение.

    ...и те-така.
    Последно редактирано от sparkybg; 27-05-20, 10:01.

  • Vlado_Ts
    коментира - отговор
    Вюрт не е производител , а търговска фирма . Което не изключва фактът , че чат-пат продават и качествени неща, за съжаление у нас - на безбожни цени . В Германия примерно минават за един от сравнително евтините брандове .

  • sparkybg
    коментира - отговор
    @Taran: Не ти изглеждат. Чисти търгаши са. На всичкото отгоре с еднаква (сбъркана според мен) маркетингова политика. 3М са същите измисленяци, поне тук, та се случва да поръчвам отвън.

    Еднаквата опаковка - доста марки спирачна течност на тукашния пазар (Ferodo, Textar, TRW, Motul, Liqui moli, Raxol, Muller), са в почти еднаква опаковка. Друга група от 4-5 са пак в почти еднаква опаковка. Ferodo и TRW са в абсолютно еднаква. Не мога да твърдя нито че са еднакви, нито че не са.

    Вече писах че във Вюрта няма нищо уникално.

  • Вико
    коментира - отговор
    Твърде еднаква опаковка и етикет.

  • gy6ter
    коментира - отговор
    Имам такъв, миналата година по това време намазах теглича и до ноември не мръдна, стоеше като боядисан. И според мен производителя е един.

  • taran
    коментира - отговор
    Аз имам подозрения,че и двата продукта може да са на един произвадител,но с различна опаковка.Щото Форх,Вюрт и Бернер,ми изглеждат повече като фирми,дето брандират чужди продукти,от колкото като производители.

  • sparkybg
    отговори
    Ей го:
    https://www.foerch.bg/ximicheeski-pe...s=ProductGroup

    Остави коментар:


  • targa
    отговори
    Даже не съм го чувал, но ще проверя.

    Остави коментар:


  • sparkybg
    отговори
    Бе и аз съм мазал, ма като го посолиш зимата, при мен ефекта не е тоя.

    Forch (конкуренцията на Вюрт) разправят че бил по-добре.

    Остави коментар:


  • targa
    отговори
    Не знам кое е по качествено от Вюрд. Имам кило и като свърши ще мисля за друга химия. Евентуално. Само да спомена, че мазах гредите на кашона преди 3 години и щях после да ги боядисвам. Щях. Е още си стои черно......почти.

    Остави коментар:


  • sparkybg
    отговори
    Посинява заради танините - железен танат е синьо-черното. Това от горната рецепта също ще посинее, преобразувателя на Fertan също. Има същите неща като гореописаните, плюс още две.

    При мен осинява за минути, не за часове.

    Не се излага на пряка слънчева светлина, защото светлината разлага танините - отново важи за всичко, базирано на танини.

    Остави коментар:


  • stefsab
    отговори
    Вюртовската химия е бяла, като разредено прясно мляко. След нанасяне в/у желязото, след няколко часа посинява. Пише да се работи на проветриво, но да няма пряка слънчева светлина. След 24часа се грундира и боядисва.

    Остави коментар:


  • sparkybg
    отговори
    С високо pH не работи или работи бавно/зле. В почти всичко, базирано на танинова киселина, има и друга киселина за сваляне на pH-то, най-често фосфорна, но не само.

    Само че това не е еквивалент на Wurth. Това просто ще "посини" метала. което след това трябва да се избърше или измие. Металът се покрива със синьо-черен прах. За да прилича на Wurth има още химии, които полимеризират и се получава стабилен слой, който може да го играе грунд.

    Wurth-а впрочем отдавна не е уникален с нищо. Има сигурно 10-ина други марки, предлагащи подобни продукти.

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X