Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръждопреобразувател на "вюрт"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• дядо владо
    отговори
    До: Ръждопреобразувател на "вюрт"

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
    Зарибихте ме с този "вюрт".....
    Малко е "Офф" на темата Сред днес регистрираните участници (зайциновобранци) трябва да има един "Симо", той е работил във "Вюрт", познава продуктовата гама и да се надяваме че ще ни помага за в бъдеще каква благиня може да ползваме....ама да мине процедурата по регистрация

Остави коментар:

• Savov
    отговори

Зарибихте ме с този "вюрт". Днес влизам в един магазин за бои в родния ми град и изненада - наливен "Вюрт". Цена в/у 100 лева за литър. Взех 50 мл - 5 лева. Вече го употребих. Доволен съм.
    Поздрави.

Остави коментар:

• Вальо
    отговори

Цената е твърдо 75 лева за литър- от фирменият магазин преди малко ми дадоха тази цена.

Остави коментар:

• sparkybg
    отговори

Поразтършувах се малко. Оказа се че си има и грундове и бои за метал на водна основа. Мисля да пробвам, пък то ще покаже. Ще овапцам ферозата по шасито с ръждопреобразувател на WURTH, където е нужно, след изчистване с телена четка, после грунд и боя. За грунда казват че се хващал добре и върху налична боя, стига самата тя да е хваната добре за метала, и в него също имало антикорозионни добавки.

Хем не мирише, хем се разрежда и мие с вода, хем съхне бързо. Остава и да върши работа, и ще е супер. Окончателно се отказах да мажа шасито с разни дебелослойни неща. Навсякъде се чува, че често отдолу си продължава да си работи, само дето не го виждаш, додето не се разпадне.

Остави коментар:

• Джамбазов
    отговори

Е как къде. Има го във Вюрт. Колегата в първия пост е писъл цена 72 лв. Това цената с ДДС ли е. Защото им звънях преди малко и ми обявиха клиентска цена 72 лв. БЕЗ ДДС. Има и друга цена.
    Последно редактирано от Джамбазов; 20-08-09, 16:03.

Остави коментар:

• Вальо
    отговори

Колеги, вчера обиколих всичките магазини в Люлин (Практикер, Бриколаж и Метро), но за Вюрт-а не са и чували...Май ще се окаже проблемно и самото му закупуване.
    Някой да знае къде го има със сигурност, че ми писна да обикалям като цветарка?

Остави коментар:

• Димитър Радев
    отговори

Ако се сформира нова четворка бройте ме и мен

Остави коментар:

• Джамбазов
    отговори

Ако не е късно и има свободна част мога и аз да се включа. На кой да пратя лично с адрес за доставка.

Остави коментар:

• s_s1
    отговори

Първоначално публикуван от иж-12 Преглед на мнение
    Колегата " S S1" виждам , че е от Търговище . Ако е съгласен и не е "на зор" , аз имам пътуване към Варна на 18.08 и бих могъл да му закарам неговата 1/4.
    Чак сега прочетох, но не съм се отказал, потвърждавам си заявката, ако не е късно.

Остави коментар:

• Bugman
    отговори

Цинка е много слаб като самостоятелно покритие, ако не е нанесен супер дебело (той и се нанася дебело де), с каквото и да го пръснеш отгоре го поразмеква и се захваща идеално, слабо място остава силата на адхезията която има цинка с метала, обича груби повърхности като ръжда, бластирано и зашкурено с едра шкурка място. Под цинка не е удачно да има друго, за да може да направи реякцията с метала и така да се получи катодна защита...
    Не знам за рекламата, но мисля добрите продукти и майстори трябва да се знаят, за да не се набутваме там където не си заслужава, нали главната цел на форума е взаимнопомощ....

Остави коментар:

• BaiLamarin
    отговори

Цингата си има вносител. Но не е редно да го рекламираме. Малко е прехвалена и прекалено скъпичка.Иначе Bugman е прав. Дебела ръжда остави ли се и работи. Преобразователя е за повърхностна и аз задължително го отмивам с вода. От горе- цинков грунд. Вместо цинга вземете на Оргахим- над два пъти е по-евтин и не е по-лош /казвам го от опит/. Има и но торнадо- доста е устойчив, но е направен за пръскане- сипеш ли му втвърдителя и стяга. Това е и основния порблем на цингата- почти чист цинк и лисно се люпи. За това и се запечатва от горе. За малки петна или под кита- пробвайте цинковия шпрей на Валволин. Малко е скъп, но е най- добрия който съм ползвал. Като стегне не се лющи, а и е устойчив на ръжда. Другите които съм тествал са пълни ментета с алуминиеви стружки вътре. Има и на Вюрт ,но е много скъп- не съм прежалил пари да го пробвам. Слушах за тези преобразователи, мислех да пробвам, но така като чета това си е маркетингов трик. Преобразувател, комбиниран с някакво покритие създаващо филм. Нещо като боите 3в1 , ама по-истинско Не забравяйте, че единственото надеждно покритие в завода е поцинковането. Топлото е за предпочитане. Има и други естествено, но не толкова трайни. Ако някой е карал 5-6 зими с ръжда спряна с този преобразувател нека пише. Това е минималния срок за тестване на трайност на обработка. Естествено, не там където е свалено от летящи камъни

Остави коментар:

• PlamPet
    отговори

До BUGMAN

Колега, би ли споделил как ZINGA-та се държи към боите или грундовете върху нея. Доволен ли си от нейната устойчивост върху метала и последно - откъде се закупува, в какви разфасовки и евентуално цени.
    Благодаря предварително за отговора.

Остави коментар:

• Bugman
    отговори

Аз лично много ползвах ръждопреобразовател, тествах всякакви, над 10 години се боря с ръждата по ретро автомобилите, "отварял" съм места години стояли обработени с ръждопреобразовател, грунд и лак, но съм намирал ръждата пак вазкръснала, освен, това покритията, които нанасям отгоре често не са залепнали достатъчно добре, заради праха, който се образува от ръждопреобразуването... Последните години все по-рядко използвам ръждопреобразовател, предпочитам максимално добре почистен детайл с пясъкоструйката или телена четка на дрелка или флекс и обработен с цинк (Zinga), а цинка затворен с епоксиден грунд... Ръждопреобразователя на Вюрт за който става въпрос е по-скоро за бърза обработка на ръжда (1-3 часаа) на пресни, леки ръжди - има и лак който пази известно време, Нигрин (Практикер малки разфасовки х 12лв.) имат същата химия, но имат и (бавен класически 24 часа), той съхне по-бавно и влиза по-дълбоко в ръждата и е за истински ръжди по надежден...

Остави коментар:

• 19R
    отговори

Първоначално публикуван от 19R Преглед на мнение
    Колега и аз като теб! Станахме 2ма. Айде търсят се още 2ма за " чудото" на WUERTH ! 75лв 1л.

Айдеее още 2ма се търсят !!!!!

Остави коментар:

• Lubo_
    отговори

Взел съм един килограм, телефона ми е 0878462050.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X