Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Като допълнение над 550гр са следните цветове :
    • 1250-1300°С -- ярко бял
    • 1150-1205°С -- светло жълт
    • 1050-1150°С -- тъмно жълт
    • 900-1050°С --- оранжев
    • 830-900°С ---- светло червен
    • 800-830°С ---- светло вишнево червен
    • 770-800°С ---- вишнево червен
    • 730-770°С ---- тъмно вишнево червен
    • 650-730°С ---- тъмно червен
    • 580-650°С ---- кафяво червен
    • 550-580°С ---- тъмно кафяв
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
    Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      То в зависимост от кюмюра, може и някаква цементация да добие колегата.
      Няма как да стане,за цементация си трябва херметично затворена кутия пълна със натрошен на ситно дървен кюмур.
      Ако е побелял кюмура(значи е горял поради нехерметичност),процедурата се прави отново.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Това беше майтап. Иначе няма значение - колегата мереше твърдостта на стъклото по Рокуел...

Коментар

Той си мисли, че е СТ45. И ние така си мислим. Сигурно и търговеца така мисли. Ама дали е СТ45 всъщност...само оня горе знае. Това е една особеност на складовете за метали у нас....)
          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Наистина за материала на ролката не съм сигурен,но за втулката - направих я от шестостен 30мм.Има ли шестостен различен от ст.45?

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
              Той си мисли, че е СТ45. И ние така си мислим. Сигурно и търговеца така мисли. Ама дали е СТ45 всъщност...само оня горе знае. Това е една особеност на складовете за метали у нас....)
              Специално АС навремето се набълбука с едни хиляди тонове стомани от държавния резерв а там беше мътна и кървава . На времето всеки завод съхраняваше някакви ресурси държавен резерв и военновременни запаси . Като ми трябва примерно стомана 40Х аз дърпам един прът и на негово място слагам някакъв същия диаметър и дължина . Като дойде демокрацията много заводи купиха на символични цени това което беше на склад при тях но повечето го издадоха на агенцията . Аз лично съм издавал такъв резерв само по общ тонаж пише в документа примерно 30 тона Ст45 ; 22 тона Х 12 и тнт . Правим общ сбор примерно 120 тона и им сдавам 120 тона ама какви стомани са реално един господ знае . Така по документи АС беше купил доста стомана на далавера и се беше наиграл яко .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                Наистина за материала на ролката не съм сигурен,но за втулката - направих я от шестостен 30мм.Има ли шестостен различен от ст.45?
                Еми има.Има и 40 Х и А12 и Ст45 и Неръждаема ...
                "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Специално АС навремето се набълбука с едни хиляди тонове стомани от държавния резерв а там беше мътна и кървава . На времето всеки завод съхраняваше някакви ресурси държавен резерв и военновременни запаси . Като ми трябва примерно стомана 40Х аз дърпам един прът и на негово място слагам някакъв същия диаметър и дължина . Като дойде демокрацията много заводи купиха на символични цени това което беше на склад при тях но повечето го издадоха на агенцията . Аз лично съм издавал такъв резерв само по общ тонаж пише в документа примерно 30 тона Ст45 ; 22 тона Х 12 и тнт . Правим общ сбор примерно 120 тона и им сдавам 120 тона ама какви стомани са реално един господ знае . Така по документи АС беше купил доста стомана на далавера и се беше наиграл яко .
                  Купувам много често от А.С. специални стомани и различни видове бронз и месинг и от двата склада София и Пловдив, е нямам такова впечатление Станьо. Всичко си идва със съответния сертификат, и след термични обработки всичко си излиза точно. Може да е имало такова нещо, но то минаха и много години а там материала си върви доста бързо.
                  При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Да ви кажа как реших проблема.Не ми се занимаваше да нагрявам и охлаждам и т.н. за това реших да жертвам още една втулка . Разпробих с по-голямо свредло старата втулка ,защото само свредло го яде това,макар и трудно .Направих нова втулка +0,07мм и я набих с големия чук.Стана доста плътно .За всеки случай капнах и 2 капки с ележтрожена без да се нагрява много.Новата "студена" втулка се работи много по-лесно.Сега остана да я занеса да и направят канал за шпонка .Благодаря ви отново!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1353.jpg
Прегледи:1
Размер:219.0 КБ
ID:5781762
                    Последно редактирано от stypkata; 24-02-18, 15:10.

Коментар

Сега остана да я занеса да и направят канал за шпонка .Благодаря ви отново!

[ATTACH=CONFIG]948906[/ATTACH]
                      Аз бих пробвал сам да я издялам
                      https://youtu.be/4QLftRlHxj4 по подобен начин.
                      Чисто с образователна цел, да видя дали мога [emoji1]
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Точно този начин мисля,че натоварва много рейката и износва паралелите ненужно и бих предпочел да дам 10лв на някой човечец да я направи отлкото да си тормозя струга.Имаше един руснак ,който си беше направил приспособление ,което захваща за ножодържача и с ръка движи резеца чрез 1 лост.Ще опитам да го намеря .

намерих го:
                        https://youtu.be/4HRwVw5OwrM
                        Последно редактирано от stypkata; 24-02-18, 15:58.

Коментар

Точно този начин мисля,че натоварва много рейката и износва паралелите ненужно и бих предпочел да дам 10лв на някой човечец да я направи отлкото да си тормозя струга.Имаше един руснак ,който си беше направил приспособление ,което захваща за ножодържача и с ръка движи резеца чрез 1 лост.Ще опитам да го намеря .

намерих го:
                          https://youtu.be/4HRwVw5OwrM
                          В чугун е лесно, но я опитай с това приспособление в стомана. ще отбива и ще ти се откачи ръката и нищо свястно няма да излезе. И не е до дестте лева, ами няма щос на 50 километра около мен, та съм го таковал в струга.

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                            В чугун е лесно, но я опитай с това приспособление в стомана. ще отбива и ще ти се откачи ръката и нищо свястно няма да излезе. И не е до дестте лева, ами няма щос на 50 километра около мен, та съм го таковал в струга.
                            На серията СУ 502,582 номера става като включиш на едра резба и завъртиш ръкохватката на положение кръг със стрелкичка.Така се освобождава шпиндела от скоростната кутия.Вземаш една шина 5-6мм и я подлагаш под една от гайките на универсала и развиваш до пълно блокиране.Поставяш детайла,подходяща борщанга на център и си избираш стъпка 160-200мм.Включваш гайката и със съединителя разхождаш супорта,като много внимаваш да не се срещне със универсала.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

На СУтата зъбните гребени са в пъти по издържливи от тия на С11, колко шпонъчни канали съм извадил, и нищо не е мръднало. Жал ми е само за бързия ход и супортната кутия но и тя за сега се държи перфектно.

Коментар

Пробвай по-горе описаният начин,в пъти по-лесно е.
                                А инак от към зъбни рейки и супортни кутии,СУ-тата са много здрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X