Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

За мен, като изключим накрайника със сменяеми пластини (за който обаче не е сигурно че има пластини), е безсмислена история. Накрайниците със запоени пластини като ги наостиш няколко пъти и вече няма да са на еднаква височина.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      За мен, като изключим накрайника със сменяеми пластини (за който обаче не е сигурно че има пластини), е безсмислена история. Накрайниците със запоени пластини като ги наостиш няколко пъти и вече няма да са на еднаква височина.
      Има ги малките триъгълни пластини . Предполагам че са за някакви ЦПУ машини където е важен центъра и разстоянието да са същите при всяка смяна на ножа/пластината за да не пренастройваш параметри в програмата . Иначе на универсалните стругове е безсмислено . Видя ми се интересен комплекта ама от голо любопитство 80 лева не ми се даваха .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        ...Предполагам че са за някакви ЦПУ машини...
        ЦПУ и нож със запоена пластина, подлежаща на острене, някак не ми се побират в едно изречение.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ЦПУ и нож със запоена пластина, подлежаща на острене, някак не ми се побират в едно изречение.
          Имаше ги . В работата още имам 3-4 заточени заводски и абсолютно еднакви .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Имаше ги . В работата още имам 3-4 заточени заводски и абсолютно еднакви .
            Да де, заточени заводски. А като имат нужда от точене, какво правим? Сменяме целия накрайник?

Коментар

Да де, заточени заводски. А като имат нужда от точене, какво правим? Сменяме целия накрайник?
              У нас ножовете със сменяеми твърдосплавни пластини не са чак толкова от отдавна . Масово навлизат след 1985 година .

Коментар

Това са ножовете . Еднакви щлайфани държатели и пластини . Изработил съм на универсалния струг десетки такива. Носеха ми ги в кутии по 10 увити в хартия и яко гресирани . Имаше и едни с държател на половината по къс от тези . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0061.jpg
Прегледи:1
Размер:127.5 КБ
ID:5739171Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0059.jpg
Размер:134.1 КБ
ID:5739172Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0069.jpg
Размер:94.7 КБ
ID:5739170

Коментар

Колеги дайте мнение за този струг ТОС? До средата на месеца трябва да реша дали да го взема.Нямам работилница за сега къде да.го сложа,но ще мисля място до пролетта,че.тогава ще строя работилница.Заслужава ли си машинката?

Коментар

Кой модел,за какво ще се ползва?
                    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                    Ат.Буров.

Коментар

Tos sv 18 1200mm това е модела.Ще го ползвам за малки детайли, но ми трябва да е прецизен.За Тос съм чувал само хубави неща за това съм се спрял на този.Вече в какво състояние е машината ще се види на място.

Коментар

Това е една страхотна машинка и ако е в добро състояние въобще не се замисляй. Много точна и прецизна машина, за малки и средно големи детайли. . С качествен универсал е просто уникална.При закупуване провери с индикатор износването на надлъжните паралели , износването на кръстатия супорт (напречното подаване) и ако е в рамките на няколко стотни взимай и не се замисляй. Ако износването е около десета и отгоре става за дърводелски струг или за навиване на пружини - не го взимай!!!Провери ако е възможно и шума при работеща машина при различните обороти! Успех и късмет!!!
                        "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                        Ат.Буров.

Коментар

Ние имаме такъв . Струга има изключително голям набор екипировка като най ценен е цанговия набор . Освен паралелите при тези стругове се гледа много внимателно шпиндела защото е на втулка .

Коментар

Шпиндела как да го проверя?Със индикаторен часовник?

Коментар

Върха на индикатора да опира на горната част на шпиндела по-близо до лагера , а отдолу с една гредичка повдигаш шпиндела. Стандартен луфт при плъзгащи се лагери в маслена вана е о т0,03 до 0,05мм в диаметър. Демек ако стрелката ти подскача повече от 0,03мм не е добре.Не знам дали лагера е с възможност за реглаж. Питай Станьо ,той може да е в час , след като имат при тях такъв.
                              Ат.Буров.

Коментар

То струга го купи един приятел и е в нашата работилница . Работи си не сме го отваряли но по руските форуми пише че тази втулка е проблемна по принцип . Струга е с електрическа маслена помпа и като натиснеш копчето тръгва и върти постоянно . Съединителя е електрически реверсира като обръща фазите . Слабо място е ремъка то не е точно ремък а каиш от волска кожа скопчан със старите щифтови скоби . Не е лоша машината но си е стара като машина и като концепция . Ако на човека му трябва прецизен струг от този клас най добри са българските С 404 . Напречния нониус е на пет стотни и струга е с 11 МТ на половина.http://www.chipmaker.ru/topic/94272/ Натиснете снимката за да я уголемите

Име:46f25c21697de7de2c77ec036557281d.jpg
Размер:81.0 КБ
ID:5739371
                                Последно редактирано от sek.1; 02-01-17, 20:21.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X