Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електроди

Кастолин, да, ама скъпи .

Коментар

Мога да кажа, че от както ЕСАБ взе да се произвежда в нашите заводи качеството е брутално ниско. Вежена бяха чудесни, макар че нямаха асортимент. Като говоря за Есаб нямам в предвид качеството на материалите, а качеството на изработката. Масово обмаската не е равномерна или по-точно добавката не е в средата на обмаската. Това прави електрода да гори на криво и невъзможност да се управлява факела. Работил съм и с унгарски (май бяха) и нямаше забележки даже с много добро впечатление останах.
      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
        ....Мога да кажа, че от както ЕСАБ взе да се произвежда в нашите заводи качеството е брутално ниско......
        Първо , не са заводи , а завод . Ихманският .
        Второ , от 2-3 години някъде ЕСАБ нищо не произвежда в нашия завод . Купиха го , изкараха машините в Унгария и го фалираха .

За останалото си прав , но явно работиш с някакви останали количества, "до изчерпване на наличността"

Иначе ОК са си качествени електроди . По тръбопроводите , бракът в пробите и гама- контрола на съединенията , винаги ми е бил в рамките на допустимото .Сериозни проблеми не съм имал , но с електроди произведени на запад от бившата Желязна завеса .

..но все пак въпросът беше за базичен Бьолер . Явно питащият колега се е отчаял , че ще получи отговор , ама все пак : някой да е срещал менте , че и на мен ми е любопитно ?
        Щото аз не съм , но от доста време не съм купувал . Имам останали 700-800 кила от почти 10 години , с гарантирано качество , но нямам идея как стоят нещата с Бьолер в момента .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

А, как са на Бьолер електродите ASW E7018-1 ?

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            ......................Имай в предвид че Бьолер в синя кутия е от китайските им заводи . С електродите не съм работил но от телта колегите не са очаровани . Даже вчера единя ми се мръщеше че съм купил такава а не италянска .
            Ами то Бьолер в други освен в сини кутии няма от години !
            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Кратък анонс по темата за електродите.
              Около 10-ти декември очакваме първа доставка рутилови и базични електроди от нова марка за българския пазар. Качеството е проверено и тествано от нас, резултатите са много добри. Същото се отнася и за цените.
              Ако някой иска да ги тества лично - моля да прати по едно лично. ;-)
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от nnemalp Преглед на мнение
                Поздрави на всички ! Не знам точно дали съм на правилното место (като тема), не съм изчел всички теми ,а от това което успях не съм намерил отговор на въпроса който ме вълнува. Става дума за електроди bohler fox ev 50 . От стари запаси на дядо ми (работил е в Нефтохим) имам отлични впечатления от марката, за съжаление запасите се стопиха и реших да купя от търговската мрежа.При проучването на цените виждам доста съществени разлики и то не само в България! Въпросът ми е дали по евтините са
                До преди година и половина - две Бьолер имаха само един дистрибутор за България и държаха високи цени. След това рязко промениха политиката, номинираха няколко дистрибутора и свалиха осезаемо цените. Предполагам всеки дистибутор сам си определя ценовата политика и оттам идват разликите. Не мисля, че някой ги ментосва, не си струва усилието.
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                http://www.aigwelding.com
                0889 522 036

Коментар

Здравеите.Искам да попитам какво ви е мнението за електроди
                  BÖHLER FOX EV 65

.Ще се използват за заваряване по селско стопански машини.До сега съм ползвал EV50 та въпроса ми е стават ли за посочената цел,и както качество по добри ли са от EV50?

Коментар

Здравейте,

Имам няколко пакета (не оригинални) с електроди останали от баща ми. Значителна част от тях са без никакви обозначения, те ще се ползват за "асмалък". В два от пакетите електродите са без надписи, но "опашките" им са оцветени. Едните в зелено, другите в тъмно синьо. Може ли да ми дадете някакви насоки какви биха могли да бъдат тези електроди? Доколкото разбирам оцветяванията не са стандартизирани и зависят от производителя, но вместо да ги зачисля веднага за асмалъци реших да си опитам късмета тук. В един от пакетите има Емона с червена маркировка, ако това може да даде някаква насока.

Коментар

Зелените са неръждавейка,
                      Сините базични /стоманени както им казват/ примерно Норд
                      Жълтите са рутилови /обикновенни както им казват/ примерно Вежен
                      Червените са за чугун
                      Стара маркировка
                      В един от пакетите има Емона с червена маркировка, ако това може да даде някаква насока.
                      Това обаче ме обърква....та може червеното и синьото да съм объркал, но все пак мисля, че както съм ги написал горе е вярно. Тука някой ветеран може да поясни за цветовата маркировка.
                      Последно редактирано от gogo77; 15-05-16, 08:33.

Коментар

Благодаря! Да, има и Вежен с жълта маркировка, но и по сините, и по зелените се вижда, че има ръжда - нещо, което съм пропуснал да отбележа.

Коментар

Няма значение, че има ръжда.....от годините е
                          Пусни една снимка. Зелените трябва да са рутилови с по-тъмна обмазка от сините....по бегли спомени пиша. Огъни един зелен на обръч и кажи дали обмазката се огъва или се рони.
                          Последно редактирано от gogo77; 15-05-16, 14:16.

Коментар

Обмазката на зелените се рони лесно. Те са 30 см., сините са 35 см. и са с по-тънка обмазка. Направих по няколко шева на черно и "неръждавейка", после ги минах леко с ъглошлайфа. Ще ги подържа на влажно, то ще си покаже рано или късно. Всъщност за по-малко от час шевовете по винкела вече видимо имат окисление, но по-интересно ми е какво ще стане на неръждавейката.

Снимките от ляво надясно: 2 бр. от "зелените", 1 бр. Емона, 2 бр. от "сините" и най-вдясно 1 бр. Вежен.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:78.2 КБ
ID:5715274
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:48.9 КБ
ID:5715273

Коментар

Зелените със сигурност са неръждаеми, още повече, че са по-къси /бях забравил тая подробност ама сега ме подсети/. Червения обаче ми убягва, на 99,9% съм сигутен, че с червено се маркираха NiFe електродите, с които се заварява чугун....хм

Коментар

Магнита показва ,дали електрода е неръждаем!
                                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X