Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електроди

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
    ...Здравейте! Итересувам се от заваряне от известно време, с цел домашна работа. ...
    Накратко : Рутиловите електроди ги кара и самоделния трансформатор включително .... което е основното им предимство при домашна работа . А това пък обезсмисля всичките ти поставени въпроси в последствие.

Така , че :

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
    .... Та въпросът ми е защо след като една от най-разпространените стомани е с якостни качества много по-ниски от материала на заварката трябва да използвам базични електроди....
    - отговорът ми е : ами не ги използвай тогава

ПС. ... и не се сърди на написаното от мен . Въпросите ти всъщност са резонни и интересни , но сега нямам време да ти обясня защо така . По- нататък , ако все още ти е интересно .
    И до тогава за домашно : намери си един учебник по "Съпромат" и прочети каква е разликата между "Якост на опън" и "Граница на провлачване" .
    И един жокер : стойностите на характеристиките , които си цитирал за стоманите и металът на шева при различните обмазки на електродите са теоретични и за идеалния случай . Всякакви дефекти в последния ( неметални включения , разтворени газове , пори , остатъчни напрежения и т.н. ) водят до понижение на горните характеристики.

Всъщност , изборът на електроди за заваряване на конкретна марка стомана съвсем не е проста работа . На всичко отгоре , той е само елемент от технологията .
    Последно редактирано от Vlado_Ts; 29-12-14, 12:23.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Благодаря Ви за отговорите.
      ПС. Съпроматът си го взех преди година и половина, ама да ти кажа разликата м/у граница на провлачване и якост на опън я разбрах по-добре в лабораторията по строителни материали
      Значи с две думи, на по-прост език казано, базичните доближават по-лесно якостните си свойства до експерименталните?
      Иначе ще ми е адски интересен разширеният отговор, когато и да е той.
      Кольо Динев

Коментар

Поздрави на всички ! Не знам точно дали съм на правилното место (като тема), не съм изчел всички теми ,а от това което успях не съм намерил отговор на въпроса който ме вълнува. Става дума за електроди bohler fox ev 50 . От стари запаси на дядо ми (работил е в Нефтохим) имам отлични впечатления от марката, за съжаление запасите се стопиха и реших да купя от търговската мрежа.При проучването на цените виждам доста съществени разлики и то не само в България! Въпросът ми е дали по евтините са

Коментар

някакво объркване се е получило! Та въпроса ми е има ли ментета (реплики) както е модерно да казват напоследък на марката,или някакъв компромис с качеството за сметка на цената? Ако някой има наблюдения бих се радвал да ги сподели! Аз си поръчах един пакет от интернет сайт да видим какво ще излезе! Като натрупам впечатления ще споделя мнението си

Коментар

Първоначално публикуван от nnemalp Преглед на мнение
            ...Та въпроса ми е има ли ментета (реплики) както е модерно да казват напоследък на марката...
            Твърде малко вероятно е . Пък и лесно се проверява .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Бьолер отдавна не са единствените и най добрите . На който му трябват евтини електроди за асмалъка намерих на едно място Хюндай на 22 лева 5 кг кутия .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Апекс11 ,от там вземам и тел за цо-2 и електроди ,всичко с марка хюндай
                Тела незнам дали е хубав но не е по лош от турски и полския на редко.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  ... На който му трябват евтини електроди за асмалъка намерих на едно място Хюндай на 22 лева 5 кг кутия .
                  Е аз пък знам едно място , където са по 18 лв. кутията .

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  ... полския на редко.
                  Полски , друг път .

Между другото , човека не пита ни с каква тел заварявате , ни кои електроди са по- евтини , ни говори за асмалъци . Нещо да му кажете в отговор на въпроса дали има менте на EV 50 ?

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Е аз пък знам едно място , където са по 18 лв. кутията .
                    Къде ? Може и на лични

Коментар

Благодаря за отговорите! Мисля че е коректно да направя няколко уточнения. Електродите са ми необходими за заварките на една укрепваща конструкция за тераса(по скоро балкон) изработена от европрофил хеб и 15 мм листове конструкционна стомана

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Къде ? Може и на лични
                        Запасил съм се с норд и евб 50 ,сподели все пак
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Там в Апекс са на 22 лева . Ама ако ги има някъде и по евтини не е лошо . От как се смени собственика продават освен части за български мотокари и заваръчна техника и консумативи . Продават също всякакви товарни колани . За 24 лева си взех 10 метра 5 тонни които наистина си отговарят на написаното . Техен колан удържа струг надълго на вилиците на мотокара .

Коментар

Алексиев е собственика ,познавам се и работя с него постоянно.Мария е управителка
                            Все са си те,заваръчна техника продават от поне 7-8 г.

Коментар

Бьолер отдавна не са единствените и най добрите
                              А кои са по-добрите електроди? До сега не съм попадал на лош електрод на Бьолер.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                                А кои са по-добрите електроди? До сега не съм попадал на лош електрод на Бьолер.
                                Аз и на Есаб ; Кастолин и още няколко марки . Имай в предвид че Бьолер в синя кутия е от китайските им заводи . С електродите не съм работил но от телта колегите не са очаровани . Даже вчера единя ми се мръщеше че съм купил такава а не италянска .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X