Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

хехехееееее не сте ме разбрали правилно НЯМА ДА МАЧКАМЕ КИТАЙЦИТЕ нито ще правим серийно производство на електрожени просто колегата magnet с този инвертор с тези големи радиатори и тези медни тръби може спокойно да смачка няколко китайски евтини електрожени

Коментар

Като ви гледам как се мъчите с тия медни тръби ще взема да ви размотая стария ми електрожен в него има поне 20 - 30 кила шина ПСТ - Ф . И без това го мислех да го пращам към вторичните ама ми е жал да съсипя работеща машина .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от delivero Преглед на мнение
        Благодаря ти за съвета зная го този тарикатлък само че има един обратен ефект увеличава се преходното съпротивление на медта поне такива спомени имам

но за да се навие лесно е добре да се отгрее
        За съпротивлението никой нищо не е споменавал в книгите които съм чел. Просто не е било в предмета за разглеждане.....
        АИГ-Заваряване ООД
        Заваръчни апарати "DEL"
        http://www.aigwelding.com
        0889 522 036

Коментар

сек. за голямо съжаление не винаги шините съвпадат на малките трафове дето мотаме но предложението си струва не го хвърляй на вторични грехота е за шината

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Защо си мислите че се заяждам !Колегите искаха градивна критика и аз я правя .....!
            Като за домашен инвертор не е лошо но..... се споменаваше за бъдещо производство с мачкане на китайците а аз не виждам по този начин как ще ги смачкаме !? aig, Ти на твоите инвертори такива накрайници би ли сложил?
            Във ВСЕКИ прототип елементите, които са второстепенни (не от решаващо значение) обикновенно се слагат такива каквито имаш или втора употреба. Човека е намерил бързо и лесно, удобно и добро решение, за което заслужава поздравление, а не "градивна" критика. Така поне си мисля....
            Когато правиш нещо за магазина - нещата стоят по съвсем различен начин. Има разлика между компютри и компоти......
            Последно редактирано от aig; 06-09-11, 20:37.
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от delivero Преглед на мнение
              сек. за голямо съжаление не винаги шините съвпадат на малките трафове дето мотаме но предложението си струва не го хвърляй на вторични грехота е за шината
              А защо не пробваш с медно въже напъхано в термошлаух?
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              0889 522 036

Коментар

Присъединявам се , китаеца работи цял ден и яде по една купичка ориз, ние тука по-полекичка го даваме, аз едвам намирам време една бройка да направя за 3 месеца и условия никакви. Delivero, със сигурност ще го направя малчугана, само да тръгна пак на работа и да си изкопая кутия от някъде, че сега съм болнични заради катастрофа и компа ми е забавлението. А за шината, пробвал съм и охлаждане с вода, закалява се, не споря може и да не съм улучил точно процеса. Ако я зачервиш и оставиш да изстине 100% успех. И незнам колко ще издържат транзисторите, аз доста изгорих и им видях възможностите, с голям коефициент на запълване на импулса е страшно мощен електрожена, със сигурност качва 200 А в дъгата, има един свистящ страховит звук, но заварката не струва и много пръска, интерсното беше, че палеше дъгата и на най-ниския ток, тя си гореше и без да топи електрода.

Коментар

Първоначално публикуван от magnet Преглед на мнение
                  .... в дъгата, има един свистящ страховит звук, но заварката не струва и много пръска, интерсното беше, че палеше дъгата и на най-ниския ток, тя си гореше и без да топи електрода.
                  А какво напрежение имаше?
                  Работната точка е около 26 - 28 волта, а напрежението на празен ход от 60 - 80 волта. ТОВА СА ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ДАННИ!!!
                  Пръскането зависи и от това дали електрода трябва да работи + или - на ръкохватката.
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  0889 522 036

Коментар

Ако всичко е наред е така, ноо при неправилно подбрана сърцевина за токовия траф, на практика се прецаква управлението на ШИМ контролера и се получава гореописаният ефект. Предполагам, че волт - амперната характеристика е станала твърда, и в комбинация с максимално широк импулс си става яко , така че не правете моите грешки, купувайте сърцевини от магазина, не слагайте каквото ви попадне, смъртоносно е за транзисторите. Аз си мислех че е лесно, претърпях някои гърмежи, умрях от яд и си купих осцилоскоп и читав уред, така че след тези инвестиции неможе и да става дума за печалба

Коментар

хехеееееее ето още един дето може да си купи инверторче ама си го е сглобил сам

и аз си купих осцилоскопче скромно 1000лв струва иначе не виждаш нищо.......

така че за тез парици можех много добра машина да си взема но страстта ми е електрониката...

и заваряването.

aig медно въже добре ама термо шлауха не ми харесва при навиване ако се затъркат жица в жица се прокъсва аз ги мотам за изолация с тефлонова лента която издържа 300градуса.
                      поздрави

Коментар

Колеги, може ли да ми кажете откъде мога да си купя феритните сърцевини Е65 или Е70?
                        Решил съм на правя квазирезонанса на руснака с пълния мост - 200 А.

Благодаря предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от EDM electronics Преглед на мнение
                          Колеги, може ли да ми кажете откъде мога да си купя феритните сърцевини Е65 или Е70?

Благодаря предварително!
                          Името, с което влизате тук, име на ваш бизнес ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от EDM electronics Преглед на мнение

Благодаря предварително!
                            Ако не намериш друго, вземи си пръстени. Вярно че е малко гърч с навиването, но всичко останало е в плюс - габарити, греене, смущения.

Относно VA характеристиката - тя иде от управлението. Каквото го направиш, това ще ти даде. Няма пряка връзка със конструкцията на силовата част, или поне не би трябвало да има. Телоподаващото ми например го правя с каквато характеристика ми е кеф. Вече е тествано - работи. Вярно, няма нищо резонансно в него - пълен IGBT мост, тороидален траф и двойна вторична с 4 диода, на 20Khz. Трудно успявам да го нагрея осезаемо. По-напред загряват кабелите.

ПП: А сърцевините - естествено че от магазин, от известен материал и с известни параметри. Целия траф се смята на тая основа. Изключения са допустими единствено за изходящата индуктивност, и то пак зависи от конструкцията и.
                            Последно редактирано от sparkybg; 12-09-11, 15:48.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не открих в БГ магазин дето да продава такива сърцевини.
                              Твърдо съм решил резонанс да бъде, предимствата са доста. Много ми хареса схемата на руснака. Но мисля да ползвам SG3525, доста инвертори съм направил с нея - добра е, щом казвате, че другата се самовъзбуждала......
                              По груби изчисления мисля, че ще се вместя в 5 кг. тегло за 200А, заедно с кутията.

Давам идея за кутия на електрожена - кутия от стар UPS, но от по-големите, като се поставят два вентилатора, един отпред и един отзад!

Поздрави!

Коментар

Не, никът ми не е търговска фирма. Това е просто знак /фирма-подпис/ на това което правя в електрониката.

Отдавна не се занимавам професионално с електроника. Просто ми остана хоби и се залавям да правя само неща, които не могат да се купят от магазина или пък са твъррде скъпи. Не че инвертор не мога да си купя, дори ще ми излезе по евтино, имайки предвид най-вече изгубеното време, но както вече казах - заради квазирезонанса ще се изкефя, въпреки, че съм правил такива по-маломощни инвертори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X