Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
    Факторите са много, и не само маркетингови, а чисто икономически.
    Така де, аз кво казах. Да речем че под "маркетингов отдел" съм имал в предвид "маркетингово-икономически".

И една от причините наистина е чисто икономическа - нови разработки значат нови разходи. Спестяват си ги, докато е възможно. Нищо неестествено. Това обаче не променя факта че към днешно време полумоста е тотално безсмислен, дори от гледна точка на цена на компонентите. Модерните компоненти. Друг е въпроса ако в склада имаш вече купени такива.

Та, това ми беше мисълта - причината не е инженерна, а "пазарно-икономически-складова".
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки метни ми някаква схема на пълен мост ако може с управление SG3525 че много обичам този чип та да бъде следващата лъжица за устата ми.

за мен проблема на електрожените като надеждност не е елементната база(например този дето си го снимал е мноооооого преоразмерен от претоварване) а от това че не са им решени проблемите със запрашаването и проблема със стружките от които горят най често.

предварително благодаря.

Коментар

Китайците пръскат целите платки, със все елементите, с лак. проблема със запрашеността до голяма степен е решен. Дефектират рядко.

А проблема с това е решим - радиатора с вентилаторите в отделен отсек. Самата електроника - херметично затворена в отделен отсек. Почти никой не го прави, обаче.

ПП: За схеми виж постове 25 и 28 в настоящата тема. Това са приблизително схемите на това на картинката по-горе. Из руските сайтове съм мяркал и схемите на управляващата платка, но нея принципно трябва да можеш да си я съчиниш и сам. И не, не е кой-знае колко преоразмерено. ПВ-то на горното на картинката e 60% при 200A, и май 100% при 160, при 40 градуса околна температура. Трафовете са набутани между радиаторите и затова не се виждат. 2 или 3 на брой, в зависимост от конкретния модел на машината. При това концептуално тая схема я има от 120А машини, та до 500А. Раликата - в броя трансформатори, и броя диоди и транзистори.

Телоподаващото ми е по-лесно за правене обаче. Един единствен тороидален траф, на 20Khz. Трафа е с малко навивки и би се намотал лесно. Схема не съм свалял обаче, освен на управляващата част.
        Последно редактирано от sparkybg; 13-05-11, 13:02.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

с лак не издържат. за отделни отсеци е добре не го правят защото е скъпо и трудоемко пък и ако не се развалят няма от какво да печелят май всичко е решено но е въпрос на маркетинг.....

аз с два отсека направих кос мост отгоре платката SMD транзисторите трафа и изходният дросел надоло и трафа надолу и винтелатор 12см ограничих го на 130А
          но не успях ДА ГО НАПРАВЯ ЕВТИН излезе по скъп от електрожен от подобен клас на РЕДКО.
          най много това е ме демотивира.

Коментар

Спарки имаш ли пълна документация на машината дето си снимал??????

още нещо от къде да си купя на добра цена бързи връзки за заварачните кабели за електрожен че и те са един куп пари.

Коментар

Бързите връзки - eBay или alibaba.

За машината имам това, което съм постнал. Друго не ми е трябвало.

За евтино - можеш ли да го направиш да тежи 3-4 кила и да струва примерно 300 кинта крайна цена? Ако да - действай. В противен случай, каквото правиш, правиш го за собствено удоволствие, и не очаквай голям пазарен ефект. Просто китайците е трудно да се бият в сфери, в които вече са се развихрили.

Коментар

да абсолютно си прав.
                в схемите които са постнати управлението е дадено като кутийка ??? това интегрална схема ли е или хибриден модул ??? не разбирам.
                иначе за принцип на работа схващам.

Коментар

Първоначално публикуван от delivero Преглед на мнение
                  да абсолютно си прав.
                  в схемите които са постнати управлението е дадено като кутийка ??? това интегрална схема ли е или хибриден модул ??? не разбирам.
                  иначе за принцип на работа схващам.
                  SG2535(или 2535 беше, все ги бъркам), с нужната периферия покрай него, че да обслужва видимите на схемата входове и изходи. Все стандартни изпълнения. Нищо екзотично.

Коментар

за 300лв не мога да го направя само кабелите излизат 40-50лв с бързите връзки.
                    май ми остава да си чопля за удоволствие сега правя в кутия от АТХ а скоро в кутия от ЦИГАРИ напук на китайците....

трудно се прави нещо в БГ.

Коментар

• От: Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

По мои груби сметки, пълен мост на 160А в кутия със захранващ кабел и заваръчни кабели по 3 метра, не можах да го докарам под 300лв себестойност. Ако греша в сметките, то е с малко. Така че, освен за собствено развитие и удоволствие за друго май не става. Не случайно в БГ ползуват готови китайски модули. Просто няма иначе да са конкурентни на пазара.

Сашо, тъжно е но е така приятелю!!!
                      Панайот Бърдарски
                      0887 60 77 22

Коментар

Още нещо в горната цена НЕ Е включен труд!!! Така че....
                        Панайот Бърдарски
                        0887 60 77 22

Коментар

даааа за труд не говорим.......

а колко струва разработката ........

даааааа ще си ги правим за кеф на добра цена.
                          и на мен ми се случи мой познат си купи с 20лв. по евтин от редко а не от мен.
                          а друг пък реве мина му гаранцията от една година и сега повече от 40А не развива не може да се заварява с него моля те ремонтирай го ако МОЖЕ БЕЗ ПАРИ че аз почти без пари го купих......

ами не може ремонта си струва пари носи си го в офицялен сервиз ама такъв няма хахахахаххахаааа.....

Коментар

Първоначално публикуван от delivero Преглед на мнение
                            даааа за труд не говорим.......

а колко струва разработката ........

даааааа ще си ги правим за кеф на добра цена.
                            и на мен ми се случи мой познат си купи с 20лв. по евтин от редко а не от мен.
                            а друг пък реве мина му гаранцията от една година и сега повече от 40А не развива не може да се заварява с него моля те ремонтирай го ако МОЖЕ БЕЗ ПАРИ че аз почти без пари го купих......

ами не може ремонта си струва пари носи си го в офицялен сервиз ама такъв няма хахахахаххахаааа.....
                            Че какви евтини инвертори продават Редко? То какви инвертори въобще продават, различни от маркови?

Коментар

Спарки ами 130А беше на промоция за 390лв с ДДС

обикновен инверторен електрожен на него пише редко.
                              мисля че е китайче като си поръчаш един контейнер ти слагат каквато си искаш марка.

аз му го давах за 350лв. с кабелите идва тества го 5бр. 3.25 един след друг гледа го ......
                              и така
                              след 2 дена си взе от редко.

интересното е че като съм го сглобил мога да го потдържам гаранционно и извънгаранционно а като си го купи и му мине гаранцията ревът много
                              за едно ГИСМИ-160 ремонтирано гаранционно и след гаранцията пак изпукало им искаха 400лв. за модул а то в магазина е 580лв.хахахахахахах
                              беше им гръмнал един диод на входният грец от СТРУЖКИ.

Коментар

Вчера купих от редко електроди от неръждавейка за антена укв....та имат доста китайци и електрожени и цо-2 ...последният път ги нямаше !
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X