Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

брееееей замлъкна този форум или всички си правят електрожени или на никой не му е до електрожени........

днес навих трафчето на захранването и го съживих работи добре
    утре ще навивам драйверното трафче и ще пусна осцилограми

хайде на леките електрожениииииииииии.......

Коментар

Айде де...

Чакаме, чакаме...

Коментар

На някои им се повръща от заваряване.....От 3 дни перкам от сутрин до вечер и все таван.....!
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

аз имам голям мерак да заварявам още от дете ама знае ли човек ако го правя по цял ден май втръсва.

но с електрониката не е така само с това се занимавам и хоби и професия и бъдеще и минало и не ми писва......

дано така да си остане за винаги

П.С. за голямо съжаление управлението не тръгна драйверите са гадни че на тази схема тествах едни нови драйвери на един руснак но не са добри днес лепя нова платка хахахахахахахаха

НЕ МИ ВТРЪСВААААААААААААА........

Коментар

Няколко снимки на плазмено "резаче". Само 160А. Има-няма 25 киловата.

Диодчетата, с прилежащите им снуберченца:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:e59675f572e64b20afff5c32d6b2a970.jpg
Прегледи:1
Размер:48.7 КБ
ID:5307895

Транзисторченцата (IGBT):

Име:3d3b2a9a9c91460b9e037bdddd5c23a9.jpg
Размер:58.2 КБ
ID:5307896

Трафченце-нце-то (има-няма 20-25 сантиметра в диаметър).

Име:99a8ed1b0fe34e95aefa25f4b3f838ed.jpg
Размер:49.3 КБ
ID:5307897

При пуснат вентилатор, разваля прическите на всички в радиус от 2 метра.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

sparky що е това ??????
              малеееееее направо ще изключат предпазителите на подстанцията
              егати ужаса

като гледам ИГБТ-тата такива електрожени може да се спретнат не е за приказка

Коментар

25 киловата, инверторен плазмен резак.

Като тръгнеш да режеш на максимум - примерно 40мм стомана, като запали дъгата, гаснат лампите. Май на 20 килохерца работи. IGBT-тата не помння какви бяха, но като размер са - кутия цигари. А резисторите на снуберите на диодите са поне 20 ватови. Ако хлопнеш някой с тях, можеш да го утрепеш.

ГолЕмо животно. Равнява се на към 650 амперов интверторен електрожен.

...и всъщност - не е чак толкова тежко. Вдига се от сам човек, макар и със зор. Предполагам къде 40-ина килца, а може и по-малко.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  25 киловата, инверторен плазмен резак.

Като тръгнеш да режеш на максимум - примерно 40мм стомана, като запали дъгата, гаснат лампите. Май на 20 килохерца работи. IGBT-тата не помння какви бяха, но като размер са - кутия цигари. А резисторите на снуберите на диодите са поне 20 ватови. Ако хлопнеш някой с тях, можеш да го утрепеш.

ГолЕмо животно. Равнява се на към 650 амперов интверторен електрожен.

...и всъщност - не е чак толкова тежко. Вдига се от сам човек, макар и със зор. Предполагам къде 40-ина килца, а може и по-малко.
                  Килата са 63, а това е плазмена резачка 160Ампера. 40мм стомана ги яде като сиренце...
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

Коментар

Смятам че това чудо е требвало да се комплектова с едно водно охлаждане че иначе сигурно е егати екстремиста.Ако си бичиш на 100% 30мм. незнам колко ще изкара може и да се справи но ....... Аз лично съм виждал само две такива големи ,но с водно 120А и 150А CNC резачки , преполагам щото трябва да си бичат безспирно .
                    Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

след луди доработки преработки наработки вървим напред накрая май ще стане добре

ето снимки предстои пуск пробен не съм му сложил само изходен дросел сега го мъдря
                      приятно гледане.
                      П.С. платката я преработих смених само драйверите на ИГБТ че предишните не работеха добре

Име:S4033417.jpg
Прегледи:2
Размер:139.5 КБ
ID:5311270Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S4033416.jpg
Размер:151.6 КБ
ID:5311271Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S4033415.jpg
Размер:149.4 КБ
ID:5311272Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S4033414.jpg
Размер:156.4 КБ
ID:5311273Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S4033418.jpg
Размер:161.3 КБ
ID:5311274

Коментар

За другото - нямам коментар. Изглежда добре.

Само, като имаш TO-220, TO-3P, TO-247 и прочие корпуси с дупка, практиката е показала че прилепването към радиатора е по-добро, а заедно с него и топлообмена, когато не ползваш щатната дупка върху корпуса, а ги стягаш с планка към радиатора.

Коментар

Sparky ако говорим за диодите те са доста доста преоразмерени с 4бр. такива заварявам с 120А а тук за 110А съм сложил скромните 6бр. защото имам такива и защото ги купих евтино на разпродажба и за да се охлаждат по добре

гордея се с мястото и начина на закрепване на токовия траф.
                          сега се двоумя за изходния дросел дали да го правя от трансформаторна ламарина или феритен да бъде и по ме тегли към феритния.

забравих да пиша ще работи на 50kHz.
                          трафа е Е55
                          първична намотка 2бр. по 24навивки от 1.25мм. навити на 2 реда.
                          вторична 6бр. по 8навивки от 1.7мм. навити на 2 реда.

Коментар

Говоря по принцип. А то колкото повече, толкова повече.

А с диодите хавата е такава, че и по 10 да ги наредиш, общите загуби върху тях са си кажи-речи все толкова. Тоест, радиатора ще грее все толкова. Просто жегата е разпределена върху повече диоди.

После, гледам вторичната ти е от много телове. Един удобен начин за правилно разпределяне на тока еднакво върху всички диоди е да вържеш всеки на отделен тел от вторичната.

Дросела - в китайките е или от тороид Iron Powder, или ламелен. Феритни няма. Феритните лесно се насищат, ако е затворен контур, а е добре да е затворен контур при тия токове.

По спомен - при нулев ток китайските са около 100-120uH. При големите токове, естествено, индуктивността спада.

Коментар

ще видим как ще го направя че местенцто е малко то се вижда или ще е от ламели или ще взема да срежа от 2 една феритна антена и с каквото по добре заварява с това остава.....

не мога да добутам никога такава индуктивност на изходния дросел требва да е доста голям

Коментар

Първоначално публикуван от delivero Преглед на мнение
                                ще видим как ще го направя че местенцто е малко то се вижда или ще е от ламели или ще взема да срежа от 2 една феритна антена и с каквото по добре заварява с това остава.....

не мога да добутам никога такава индуктивност на изходния дросел требва да е доста голям
                                Онова е за 200 амперова машина. Ламелните са с размера на твоя траф, горе-долу. А тороидалните - два броя, и значително по-малки. 100uH не е кой-знае колко, между другото.

ПП: В комет продават пръчки, впрочем. И то от знаен материал. Щото тоя от феритна антена е съвсем друг, с други качества.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X