Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

Няма проблем за апарата. Само заварявайте такива неща с повишено внимание по отношение на собствената си безопасност. Редовно съм заварявал върху корпуса на доста добре заземена масивна чугунена машина. Няма друг проблем, освен лекото "боцкане" ако има високочестотно палене.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На времето в работата при заваряване на заземена машина с голям трифазен електрожен е изгоряла заземителната връзка . От бившия ни главен енергетик знам че е желателно за се откача тази връзка и масата да е максимално близо до заваряваното място . Аз лично това го спазвам като ми се наложи нещо да заварявам по машина .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

При технически изправен инверторен заваръчен апарат, не виждам проблем да заварявате заземена машина.
        Освен ако, Китайците имат друго мнение за изолацията в силовия трансформатор. Токове породени от капацитивна връзка между намотките на силовия траф на инвертора, НЕ е възможно да доведат до повреда в заземена машина.
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
          При технически изправен инверторен заваръчен апарат, не виждам проблем да заварявате заземена машина.
          Освен ако, Китайците имат друго мнение за изолацията в силовия трансформатор. Токове породени от капацитивна връзка между намотките на силовия траф на инвертора, НЕ е възможно да доведат до повреда в заземена машина.
          Не е само до изолацията на трафа. На изхода има кондензатори към маса. Малки, но все пак има. При машините с високочестотно палене май не може да се мине без тях. Факт е обаче че проблем няма, според личния ми опит.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, но са пренебрежимо малки, и тока е нищожен. Проблем няма.
            Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от delivero Преглед на мнение
              след луди доработки преработки наработки вървим напред накрая май ще стане добре

Ето снимки предстои пуск пробен не съм му сложил само изходен дросел сега го мъдря
              Приятно гледане.
              П.С. платката я преработих смених само драйверите на ИГБТ че предишните не работеха добре

[ATTACH=CONFIG]371745[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371746[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371747[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371748[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371749[/ATTACH]

Много добре се е получило,колега.Ще се запиша и аз в отбора направи сам.Ако не те затруднявам изпрати ми файловете за печатните платки и схемата на електроженчето.Поздрави.

Коментар

Как се мотат трафове:

Коментар

Само че, ако се загледате по-внимателно, ще забележите, че е забързано видеото, т.е. не е реална скороста
                  Инак - вярно, така се намотават на ръка...
                  Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                    Само че, ако се загледате по-внимателно, ще забележите, че е забързано видеото, т.е. не е реална скороста
                    Инак - вярно, така се намотават на ръка...
                    Замислял ли си се да си даваш трафовете за изработка в някоя тукашна фирма? И ако да, реалистични цени ли съобщават за единични бройки (под 10)? Трябва да правя драйверни + един захранващ, и се чудя кви да ги мъдря. Драйверните може и от Китай, ама захранващия - тсъ - прекалено е моя схемата. Мислех планарни, ама вторичните са 4 и става гнус тотална.

Коментар

Зачетох се в темата и у мен напира един въпрос........Има ли значение вида на тороида (освен размера), за направата на добър инвертор? Имам един българо-корейски ресивър KSA 40W, който изгоря при токов удар. Отворих го от любопитство с надежда да го оправя сам (шегувам се , нищо не вдявам от електроника) и ми хвана окото големия тороид, който седи вътре. За МИГ/МАГ става ли........Защо МИГ/МАГ....ами защото напоследък ми се налага да си играя с такава "плякалка", а нямам собствена. Всичко друго освен електрониката мога да си намеря. Идеята е да си спретна едно мини СО за монтажна "асмалъшка" работа, което да мога сам да товаря в колата.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Замислял ли си се да си даваш трафовете за изработка в някоя тукашна фирма? И ако да, реалистични цени ли съобщават за единични бройки (под 10)? Трябва да правя драйверни + един захранващ, и се чудя кви да ги мъдря. Драйверните може и от Китай, ама захранващия - тсъ - прекалено е моя схемата. Мислех планарни, ама вторичните са 4 и става гнус тотална.
                        Не само съм се замислял, но и съм давал. Последното което давах беше доста по-елементарно. Крайният резултат беше трагичен.
                        Занапред ще се въздържам от подобни грешни помисли.
                        Тия дни като се поосвободи графикът се захващам с направата на автоматизирана бобиньорка. Така ще имам свободата да пожелая "всичко хубаво" на част от разните недоклатени подизпълнители...
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Спарки, за единични бройки - само на ръка! Вече ако спретнеш производство ама истинско...може. Има фирми правят добри изпълнения. Но за серия...
                          А за драйверен траф - отказах ги отдавна. Не са ми любими, ако става дума за повече от една бройка.
                          Панайот Бърдарски
                          0887 60 77 22

Коментар

И на мен нищо магнитно не ми е любимо. Ама в случая няма как с друго.

Драйверните са по 2 в устройство. От Китай са по 5 долара парчето. С транспорта - 12, щото малко бройки. Машината е на 25 килохерца (25 на трафа, 50 на изхода) - масово готовите решения са за 100 и нагоре.

Коментар

Нямаш избор. Навивай на ръка...сметките са лесни
                              А с оптика не става ли? Не че е по-евтино, ама е технологично та дрънка. Запояваш и си готов. Или са много тежки затворите на ИГБТ?????
                              Панайот Бърдарски
                              0887 60 77 22

Коментар

Ей ги модулите:
                                http://www.topcon.com.tw/admin/file_...02Z_REV0.1.pdf

Ако с оптика пак трябват изолационни трафове за захранване на оптиката, или поне не се сещам по друг начин. Пък и сега си работи с трафовете. Не ми се ще да пипам баш там кардинално на тоя етап.

ПП: Ей с такива е в момента. Не са нищо особено. Просто по доставчиците няма готови - все са едни дребнички, за по-висока честота. А винаги като правя трафове ме хващат 300 дяволи.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gtraf.jpg
Прегледи:1
Размер:103.1 КБ
ID:5531552

Първичната е от 3 успоредни слоя, между които са вкарани двете вторични. 1800uH
                                Последно редактирано от sparkybg; 29-10-13, 19:12.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X