Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

И на мен са ми се случвали подобни ниски стойности... няма нищо страшно! Ако караш машината често, не си забравил включени консуматори и зареждането на колата е наред си приготви пари за нов акумулатор...
    ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Нищо страшно няма, акумулаторът е изтощен. Напрежението ще се повиши бавно от 12.8 до около 13.8 и после бързо до над 14.5.

Коментар

Мъча се с един акумулатор който дойде при мен с кемпера. Беше втори, т.е. за осветление на колибката. Смених го с други акумулатори, стоя година тук там без сериозни функции.
        Сложих да го зареждам на единственото зарядно което имам (измислен някакъв китаец).
        За 20 минути дигна напрежението до 16В и остана така 3-4 часа. Тока към 1А .Трябваше да излизам и го изключих.
        На другия ден го включих пак и пак 16В след няколко часа. Изключих го.
        След 2 дена пак го включих. Тока се вдигна до 4-5А и напрежението бавно качи до 14.2 в. Така остана 10 часа.
        Изключих го и след 2 часа показваше 10в. Пак го зареждах 10 часа. остана на 14.2 в. След 15-17 часа показваше 11.5.
        Сега пак съм го включил и стои твърдо на 14.2в а тока е 3-4А.
        Да го Фърлям ли или да го мъча още?

ПП Акумулатора е 70Ач.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

На вторични, според мен.

Коментар

Не само според теб.
            Вальо, акумулаторът е напълно сулфатизирал. Вдига 16, защото няма консумация. При неколкократното включване е мръднал малко и се е появил заряд, но пък няма капацитет, за да го задържи.
            Ейиии, много рядко пиша по толкова...
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Мъча се с един акумулатор който дойде при мен с кемпера.
              ПП Акумулатора е 70Ач.
              Гелендий, за Оптимата ли става въпрос? Ако е за нея, мисля че трябва да се спомене.
              Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              Вальо, акумулаторът е напълно сулфатизирал. Вдига 16, защото няма консумация. При неколкократното включване е мръднал малко и се е появил заряд, но пък няма капацитет, за да го задържи.
              Чел съм... може и в този форум да е било... че при сулфатизирал акумулатор връзване на много малък товар за продължително време може да допринесе за разсулфатизация. Може ли капацититорите да се произнесат?
              Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
              Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Малка поправка. Днес премерих тока с нормален урУд. Оказа се, че тия 4-5А дето сум ги писал горе са едни по-малки китайски амперчета. Та нека 5А да се чете 2-2.5А

Роска. не говориме за Оптимата. Тя си е нова и е 75Ач.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Някъде имам статия как един пич е успял да изкара 10-тина години с един български акумулатор. Ако имаш познания, киселина и желание за експерименти, да я потърся. Естествено като всеки експеримент и този ще е с неуточнен резултат.

http://www.offroad-bulgaria.com/atta...9&d=1313087248
                  Последно редактирано от коко келеша; 30-12-13, 06:33.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Ходих да ми замерят и заредят "професионално" акумулатора в сервиз. Казаха ми, че моя от 750 А стартов ток има 685 А. А капацитета му е 85% от фабричния. И това го замерват с някаква си малка машинка, с тънки кабели и нежни щипки. По какъв начин мери ток на късо, как прави температурните корекции, защото темп. на машинката в топлия сервиз е една, а вътре в акумулатора на студа-съвсем друга? Как смята капацитет?
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Капацитет се измерва с тънки кабели, защото това трае 20ч + още колкото трябва за зареждането. Стартов ток даже не се измерва, а се изпробва (вече с дебели жици и клеми) - товари се батерията с какъвто си предвидил ток и се измерва дали ще устиска еди-колко си секунди. Ако искаш да провериш за друга стойност - ново зареждане и нова проба. Ток на късо за тези батерии не се нормира и е опасно да се измери.

Има "хитри" машинки, които анализират поведението на акумулатора при разни екзотични (но лесни за постигане) условия - примерно малък променлив или импулсен ток. После по формули и алгоритми, известни само на автора им, правят някаква оценка за стойностите, които те интересуват. За подобни сметки има някаква теоретична база, но ако беше лесна задачата, досега да е решена и да се ползва масово. А за варианта с байчо в работилницата и богато разнообразие от марки, модели и конструкции, аз много не бих кредитирал такива данни.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        Някъде имам статия как един пич е успял да изкара 10-тина години с един български акумулатор. Ако имаш познания, киселина и желание за експерименти, да я потърся. Естествено като всеки експеримент и този ще е с неуточнен резултат.

http://www.offroad-bulgaria.com/atta...9&d=1313087248
                        Всъщност ПОВЕЧЕТО български и вносни стартерни акумулатори живеят по 10 години ако не правиш простотии с тях и не очакваш прекалено много.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Всъщност ПОВЕЧЕТО български и вносни стартерни акумулатори живеят по 10 години ако не правиш простотии с тях и не очакваш прекалено много.
                          Не работещ акумулатор задължително се поддържа с автоматично зарядно.....
                          Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Първоначално публикуван от EU_BG_akademika Преглед на мнение
                            Не работещ акумулатор задължително се поддържа с автоматично зарядно.....
                            Какво? Търся си зарядно и попадам само на смешки.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              Какво? Търся си зарядно и попадам само на смешки.
                              Аз колега имам две заредни, малко Бош- С3- за акумулатори до 100А/ч и Бош С-7 за за акумулатори до 200А/ч малкото стои закачено за акумулатора на лодката който е 36а/ч а голямото за джипа който е два по 100а/ч значи, като закача края на ноември, без да пиппам нищо, напролет само поглеждам че и на двете свети индикация "ОК", и бастър/копче джангър/машинка....Мога да ти кажа че си струват всеки лев от цената, и зареждат всякакви акумулатори...
                              Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Бош С-7 викаш?
                                Какво става като спре тока?
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X