Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Ми нали идеята е да се отстрани тоя умисъл.....както направиха ония от Бош.
    Ония от Бош го направиха след 4 и 5 версия на устройството. И чак от втория път - добре.

Коментар

Ми нали идеята е да се отстрани тоя умисъл.....както направиха ония от Бош.
      Ония от Bosch най-вероятно са му наляли друг фирмуер. Който в такива устройства обикновено не подлежи на ъпдейтване - налива се еднократно още в завода, дето произвежда чиповете, по поръчка на клиента.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравеите,прочетох темата и се сетих за едно старо руско зярядно захвърлено в гаража.Беше с изгорял предпазител и не си знае годините .... смених предпазитела и то заработи,но маи трябва да му се наглася ампеража ... та въпроса ми е дали да вземам това от по горните снимки или и сделаното в СССР Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000655.jpg
Прегледи:1
Размер:106.5 КБ
ID:5617769Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000652.jpg
Размер:88.8 КБ
ID:5617770Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000656.jpg
Размер:85.8 КБ
ID:5617771

Коментар

Не става за поддържащ. Това си помпи постоянно, щом е под някакво напрежение.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Зависи за какво ти трябва. С това съветското можеш да убиеш всеки акумулатор за няколко часа.

Коментар

Ако ще зареждаш акумулатора на това от аватара по добре лидълското,инче това си е вечно !По ми е интересно да го снимаш вътре.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Да доста страшно бръмчи в момента е вклучен един стар акомулатор и е нагласено на 1 ампер.След малко слизам до гаража шубе ме е да не стане някоя бела. ))) не това от аватара е ретро и то , но също си върви. Няма проблем утре ще го отворя и снимам отвътре сега се вижда една голяма гръгла бобина и отзад има изход на които пише 30 волта .

Коментар

Ма гледай по-широко на нещата. Цялата електроника на това зарядно се храни от едни 13-14 волта след импулсното. Чиповете имам предвид. Виж дали не може да се захрани от изхода, т.е. от акумулатора га няма ток.
                  15.5 волта след шотки диодите,с + след тях гасне.Правилния подход е пречертаване на схемата и симулатор
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    15.5 волта след шотки диодите,с + след тях гасне.Правилния подход е пречертаване на схемата и симулатор
                    А как ще симулираш PWM контролера и процесора, дето управлява цялото това?

Коментар

По ми е важно пречертаването

Коментар

Ако превалутирате терзанията си, всяка година ще си купувате нов класен акумулатор.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Зависи за какво ти трябва. С това съветското можеш да убиеш всеки акумулатор за няколко часа.
                          И да зареди сулфатизиран акумулатор, който лидълското не може .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Зареждане на улфатизирал акумулатор е като къпане на труп. Почват да изглеждат като живи.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

И аз си купих зарядно от Лидл. Закачих го на мотора и то реше, че е зареден при 12,89в. Но като свързах старото зарядно /траф и грец/ то за около 10-15 мин вкарваше около 2 А при напрежение от 13.2 волта до 14.5 в в края на заряда. След това за броени секунди се вдигна до 15.2 в. докато го изключа. Това означава, че не е бил напълно зареден. Явно лидълското зарадно не прави тест с товар, а само мери напреж. и решава какво да прави.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Това са предразсъдъци. Важното е хората да са доволни, че са успели да закупят модерно зарядно, за малко кинти. Това, че ще "убият" една седмица да му оправят недъзите не е важно.
                                Важното е, че устройство струващо стотици левове (акумулатор) се поверява на нещо което не е тествано, струващо няколко лева (зарядно)...
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X