Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Имам познати които карат само на масло. Голяма мъка, голямо цапане, но е без пари. Постоянни проблеми с горивната система, и с филтрите.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Чак пък без пари? Последно колега с автосервиз ми го изкупи по 0.7лв/л.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
        по 0.7лв/л.
        Я загледай следващия път цената на нафтата и пак кажи, че не е без пари.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Я загледай следващия път цената на нафтата и пак кажи, че не е без пари.
          Нали това работя бе Ясене. Знам я цената на нафтата. Ама там има и за чорбаджи Симо и за всички по нещо. А маслото си е чернилка с гадости вътре. И най-лошото в това масло е че има доста метални "стружки" вътре. Цяла година си губих времето да изучавам всички за и против ползването му като гориво ама в котела.

Като съвет към колегите които го разтварят в нафтата мога да кажа само , че е желателно да мине през яко филтриране, като един от филтрите би било хубаво да е снабден с мощни електромагнити. И те няма да хванат цветните метали обаче. Та освен това не е лошо и да се утаява продължително в голям съд и да се източва от него със смукател непосредствено под повърхността. Ама всичко това оскъпява и внася досада.

Сега ми идва на акъля. Могат да се ползват стари горивни филтри за нафта за филтриране след смесването на горивата и преди сипването в резервоара. Аз ползвах тогава китайска водна помпа за препомпване. И си работеше. Още ми се търкаля някъде. С бензинова помпа - от импулсните също съм го препомпвал. Филтри също ми изпадат редовно. Това ако някои страда от мерак да се цапа и му липсват материални активи.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Я кажи за тази китайска помпа, че бензиновата я изгорих зорлем. Филтри съм си намерил по 1,50 лв парчето

Коментар

Искам да направя едно запитване,понеже на скоро си взех Опел 1.7 атмосферен двигател и в момента ми предлагат стара нафта която е възможно да е за нафтова печка,а съм чувал че в нея има парафин,та питането ми е може ли да се използва за колата.

Коментар

Какво те притеснява - зимата е далече да се коркаш от тоз парафин!Я,гледай к'ви бълвочи ръгат колегите,ти от стара хубава нафта бягаш

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                  Я кажи за тази китайска помпа, че бензиновата я изгорих зорлем. Филтри съм си намерил по 1,50 лв парчето
                  Продаваха ги по-рано по пазара за 50-тина лв. Приличат на старите български дето се ползваха за поливане и са по малки и маломощни. Само вместо лоена набивка за салник имат семеринги и си помпят масло безгрижно.
                  0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от bon40 Преглед на мнение
                    Какво те притеснява - зимата е далече да се коркаш от тоз парафин!Я,гледай к'ви бълвочи ръгат колегите,ти от стара хубава нафта бягаш
                    Не съм запознат с дизеловия двигател,сега поде първа навлизам и ме притеснява повече да не закъсам на пътя,та затова се интересувам този парафин да не се отрази на двигателя нещо да не би да се запуши,иначе ми предлагат 100л на 50ст,човека просто си е изхвърлил навтовата печка и сега маха и навтата защото му пречела.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                      Не съм запознат с дизеловия двигател,сега поде първа навлизам и ме притеснява повече да не закъсам на пътя,та затова се интересувам този парафин да не се отрази на двигателя нещо да не би да се запуши,иначе ми предлагат 100л на 50ст,човека просто си е изхвърлил навтовата печка и сега маха и навтата защото му пречела.
                      Христо недей ще си съсипеш колата,между другото я ми дай телефона на тоя човек че искам да го питам нещо.
                      0 8 76 36 8 542

Коментар

Аз карам 100% отработено масло,рядко слагам като има нафта и някой литър бензин,зимата пак така се движех....на -17 пали ,на -20 не пали....нещо беше замръзнало по помпата,нагрях я с печка духалка за 30 мин. и запали от четвърт....Студена колата пуши ...след 1-2 мин.спира.. Работи тихо,разлика във динамиката няма или поне не усещам....единствено като вкарам джипа назад в гаража люти на очите.....Маслото го утаявам във варел,с кран точа 3-5 см, над дъното и направо наливам в резервоара.....Горивен филтър досега не съм сменял,обаче трябва да си купя за в багажника....
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Е хубаво де, аз пробвах на трактор Т-150 с кразов двигател комбинацията нафта + отработено масло и пропорцията беше в полза на нафтата и в крайна сметка нищо хубаво не се получи. Края на ауспуха е на около 3 метра от двигателя и все пак от там течеше неизгоряло масло. Чудно ми е как карат някои колеги само на масло

Коментар

Докарай го при мен и ще ти покажа !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от dimitar_77 Преглед на мнение
                              Е хубаво де, аз пробвах на трактор Т-150 с кразов двигател комбинацията нафта + отработено масло и пропорцията беше в полза на нафтата и в крайна сметка нищо хубаво не се получи. Края на ауспуха е на около 3 метра от двигателя и все пак от там течеше неизгоряло масло. Чудно ми е как карат някои колеги само на масло
                              Това се получава при издухали двигатели,понеже маслото по трудно се възпламенява и от малката компресия не може да се заплали а и се наблюдава много труден старт при студен двигател.
                              0 8 76 36 8 542

Коментар

камаза вьрви нормално,пали от четвьрт,няма никакьв проблем.всякакво масло сьм му слагал без грам нафта.само един пьт не бях прецедил горелото масло хубаво и задрьсти цедката на резервоара.сега се сдобих сьс 800литра от старата нафта за парно ще му доиде като деликатес.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X