Обява

Свий
Няма добавени обяви.

F 16 Viper

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение

Ти да видиш- понятия като прагматично мислене, рационалност и икономичност как излезнаха на преден план?!
    Га взимахме еФ-овете беше най-важно да са амерички и най-скъпи. Иначе прагматизма минаваше за руска опорка и национално предателство...
    Ми няма да се съглася, щото се интересувам от авиация и направо се барам за експерт .
    Проблема в случая са корупционни схеми, щото малко са малко повечко парите. Ама и грипени да бяхме взели пак така щеше да е, с тогавашните управници. Ефките които взехме, са най-доброто, след ф22 (който не се продава, по принцип) и ф35 (за които ни миришат краката и сме толкова пробити, че технологиите веднага ще заминат в северо-източна посока).
    Ефките имат същите радари и електроника, линк 16, за двигател ще излъжа, ама май, ако не са еднакви, са подобни на ф35. Мисълта ми е, че е доста по - добър самолет от грипена.
    А грипена ми е супер красив самолет, като сключихме сделката за тях много се зарадвах, ама... Гледал съм го на авиошоу на летище Пловдив 2008-9 някъде, плакатите дето раздаваха швеЦите, все още стоят по детски стаи на приятели .

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Нито един съвременен изтребител не може това което може Грипен . Точно на изложението само Грипен запуснаха и излетяха без помощни машини . https://www.youtube.com/watch?v=QyD0liioY8E С Ф 16 си платихме рекета на новия голям брат . Както сега го плащаме с БТРите .

• А относно глупостите за ауакс-те - украинците в момента ползват точно такива сааб-ове и руснаците нещо спряха да летят и да мятат бомби...

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      И като ги засичаш ама няма с какво да ги свалиш какъв е смисъла ?

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      Смисъла е в статистиката.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      🤣

Кой го казва само,тая ваша ПАРТИЯ умора няма

• Не знам какво предимство е да може да излита от шосе, но са доста различни самолети. Радарите, ресурса и въоръжението са много по-важни от това, не че не можехме да минем с Грипен де. Едното беше ниска цена без въоръжение, другото пълен комплект. Нищо не пречи следващите да са Грипен за да покриват рутинни задачи, но сме проспали едни 35 години.

Коментар

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Е как да не е предимство да можеш да излиташ от шосе!?! Практически не ти трябва нещо по специално от това, при извънредни ситуации...

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Военните летища в случай на война са първа цел . Още по мое време им даваха живот от 15 до 30 минути и казваха че който успее да излети не се знае дали ще има къде да кацне . Това при над 20 военни летища в България . Сега са 2 + 1 . Щом Грипен са достатъчно добри за шведите за които Русия е реална заплаха за нас са повече от перфектни . С Ф 16 е малко като за всекидневна кола да си вземеш болид от Ф 1.
      Последно редактирано от sek.1; Днес, 18:26.

• trav
      trav коментира
      Редактиране на коментар
      Някой път се чудя мислите ли изобщо или сте на автопилот от радев.

Айде покажи ми шосе в бг което е достатъчно дълго и с хубав асфалт. Абе аз съм с огромни гуми и ще ми изпадат зъбите от тия дупки.
      И при толкова писти останали от СССр, ще лети от шосе.

После АИ било виновно.. Поне мисли

Радев прави пълен руски завой.
      Знаеш ли през какво ми е. тука е мъртва земя. Райнметал заминава в Хърватска . При 8 Ф16 нови ще летиме на миг29. Умрала земя
      Децата са ми в Германия, аз съм работил в половината свят. Никакъв проблем не ми е да се върна

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X