Обява

Свий
Няма добавени обяви.

F 16 Viper

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Може би е крайно време форумните специалистори да повишат общата си култура, и да разберат, че от доста време насам дори в цивилните навигации са използва GNSS, а не GPS.

Някой се чуди каква е разликата между двете ли? Беж до Гуги и Изкуствения Идиот...
    Така ли, бре Мунчо? И-и-и-и, бря-бря-бря? Благодаря, че ме насочи към Изкуствения интелект, не бех чувàл за него. И знаете ли, знаете ли, ама знаете ли какво ми отговори той?

GNSS (Global Navigation Satellite System) е общ термин за всяка сателитна система, която дава точна информация за местоположението, скоростта и времето на земната повърхност. [1, 2]

Основни системи
    • GPS: Американска система, най-позната и използвана по света.
    • Galileo: Европейска глобална система за граждански и точни цели.
    • GLONASS: Руска сателитна система.
    • BeiDou: Китайска глобална система
    Ке умра ил` загина...
    Реалността няма задължението да потвърждава нечии убеждения.

Коментар

• Ех Гагич, Гагич.... Ограничено и комплексирано парче си беше, и явно все още си такова.
      Не стига това, ами си уцелил наистина баш Идиота.
      Нищо де - оставаш неук, да се излагаш във форумите и лицевотефтерите.

Жи Пи Ес... Два'есе И Първиот Век... Ъхъ...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ех Гагич, Гагич.... Ограничено и комплексирано парче си беше, и явно все още си такова.
        Не стига това, ами си уцелил наистина баш Идиота.
        Нищо де - оставаш неук, да се излагаш във форумите и лицевотефтерите.

Жи Пи Ес... Два'есе И Първиот Век... Ъхъ...
        Ми айде просветли ни? Туйданей поялник нящу, туй GNSS, па ний да ни знайм?

Коментар

• Имам споразумение с Гуги - аз да не го измествам от пазарната му ниша, а той да не се намесва в моите дела. Ще се наложи да се справиш сам.

А когато някой каже "обясни ни", губя интерес към разговора тъй като не съм медик или псхиатър, и не знам как трябва да се обяснява на няколко "вие" в едно тяло...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Имам споразумение с Гуги - аз да не го измествам от пазарната му ниша, а той да не се намесва в моите дела. Ще се наложи да се справиш сам.

А когато някой каже "обясни ни", губя интерес към разговора тъй като не съм медик или псхиатър, и не знам как трябва да се обяснява на няколко "вие" в едно тяло...
            Сигурен си, че всички любезни читателиЙ на тоз форумЪт знаят, па само Гагич незнаЙ?
            Сбрали сте се тука тумба самозвани експерти, чийто досег (както на Ну погоди по-горе) с авиацията, ако изобщо е имало такъв, се е изразявал в метене с метла на "полосата" и се опиянявате от собственото си невежество. Като лъсне незнанието ви, се почва "аз знам, ма няма да ви кажа, не съм деЦка учителка, не съм психиатър, не съм това, не съм онова"...

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Гагич твоята експертиза авиацията се свежда до снимки в интернет . Няма що голяма експертност . В адвокатските среди може и да е достатъчно но в техническите нищо не означава .
              Последно редактирано от sek.1; Днес, 04:47.

• Не, че нещо, ама без Изкуствени Интелект и доста ровене почти еднотипни работи пише. Ето от "VipGPS.eu" примерно:

" Глобалната навигационна спътникова система (GNSS) е общ термин, описващ всяко спътниково съзвездие, което предоставя услуги за позициониране, навигация и синхронизация (PNT) на глобална или регионална основа.

Докато GPS е най-разпространената глобална навигационна спътникова система, други нации се стремят или разполагат със собствени системи, за да осигурят допълващи се независими услуги за позициониране, навигация и синхронизация. Основните от които са:

1. Навигационна спътникова система BeiDou (BDS)
            BeiDou или BDS е регионален GNSS, притежаван и експлоатиран от Китайската народна република. Китай понастоящем разширява системата си, за да осигури глобално покритие с 35 спътника до 2020 г. BDS беше наричана по-рано Компас.

2. Galileo
            Galileo е глобален GNSS, притежаван и управляван от Европейския съюз. ЕС обяви началото на първоначалните услуги „Galileo“ през 2016 г. и планира да довърши системата от 24 + сателита до 2020 г.

3. GLONASS (Globalnaya Navigazionnaya Sputnikovaya Sistema или Глобална навигационна спътникова система) е глобален GNSS, притежаван и експлоатиран от Руската федерация. Напълно функциониращата система се състои от 24 + сателита.

4. Индийска регионална навигационна спътникова система (IRNSS) / навигация на индийското съзвездие (NavIC)
            IRNSS е регионален GNSS, притежаван и управляван от правителството на Индия. IRNSS е автономна система, предназначена да покрива индийския регион и 1500 км около континенталната част на Индия. Системата се състои от 7 спътника и трябва да бъде обявена за оперативна през 2018 г. През 2016 г. Индия преименува IRNSS като навигационно индийско съзвездие (NavIC, което означава „моряк“ или „навигатор“).

5. Квази-Зенитна сателитна система (QZSS)
            QZSS е регионален GNSS, притежаван от правителството на Япония и управляван от QZS System Service Inc. (QSS). QZSS допълва GPS за подобряване на покритието в Източна Азия и Океания. Япония планира да разполага с оперативно съзвездие от 4 спътника до 2018 г. и да я разшири до 7 спътника за автономна способност до 2023 г.
            "

Демек Гагич си е прав!
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              Демек,отново Гагич не е прав. По-долу Спартак е обяснил за какво иде реч.💡

• Стоян Боюков-Sariones
              Стоян Боюков-Sariones коментира
              Редактиране на коментар
              Виж сега! Нещото дето съм цитирал е от сайт на фирма, която поне се предполага да се занимава с такива неща професионално! Та много моля да се чете цялото нещо.

• @Гагич: Моля моля, за поялниците или добро или нищо, щот съм много лют по въпроса!

На изкуственя интелект толкова му е акъла!

GNSS Positioning е постановка, при която се ползват всички налични сателити, независимо от системата. Има сигурно много методи за това - от просто осредняване на локацията по всяка система до доста по-сложни изчисления. Щото е някак тъпо горе да хвърчат 30-50 сателита, пък ти да позлваш само 10 от тях.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• jkd
              jkd коментира
              Редактиране на коментар
              А това за двете честоти за по-голяма точност, дали е вЕрно, или...

Военните приемници, от друга страна, използват две честоти — L1 и L2. Използвайки две честоти, военният GPS може да коригира изкривяванията на сигнала, причинени от земната атмосфера — феномен, известен като йоносферно забавяне. Това използване на двойни честоти подобрява точността на позициониране до около метър или по-малко.

Това двучестотно оборудване е достъпно за цивилна употреба, но цената, размерът и изискванията за мощност до голяма степен го ограничават до професионални приложения като геодезия, картографиране и авиация.

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Не е толкоз просто и сигурно не е единственото, което военните и платени бознес решения използват, но... стига се до точност под сантиметър. На военните им е по-важно обаче да не се заглушава/изкривява лесно, на бизнеса му е най-важна точността. И съответно всеки си чопли там по неговата част.

• jkd
              jkd коментира
              Редактиране на коментар
              Изумен съм

• kameno karp коментира
            Днес, 15:20
            Демек,отново Гагич не е прав. По-долу Спартак е обяснил за какво иде реч.💡
            Чи то туй същото, бацье. Секи GPS-приемник (поне откакто аз ползвам такива - 17 + години) има опция да ти показва на кои спътници (от коя GNSS система) улавя сигналите и възможност да се движиш по тях само или да използва смесена "пеленгация".

Коментар

• kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              Колкото и да се въртиш,гъза ти все ще ти е отзад!😂

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Явно от личен опит и многократни проби си го установил, нали? И в тази тема ти се случва същото, а?

• Гагич! Плийззз прЕстани! Нищо не разбираш! Какво знаеш ти за подземния живот на картофите, А?
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 8 потребители онлайн. 2 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
            X