Обява

Свий
Няма добавени обяви.

F 16 Viper

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• е баш де sparkybg - след като преди доста над 10 г. -Словакия се отказа от валутен суверенитет, то така ПРОСПЕРИРА, че разполагаемия доход на населението падна до едни 65-70% от този в Чехия.... как да не почнат да си броят копейкитее.... то центовете не им стигат....
    Ще се сетите Вие почитателите на ЕСС ( европейския Съветски Съюз) , че с действията си бутате народа към Русия - когато някого го опъват без негово съгласие - той се оглежда за помощ.... и Баба Меца идва наточила и тя големия хой
    Мисля че ще доживееш да те псуват децата ти, че си бил за Е ..... дори на бас мога да се хвана.

Коментар

• При 7 гласувания за 2 години, всичките без изключение за партии, които откйрито се обявяваха за еврозоната, кого по-точно опъват без негово съгласие? Престанете с тия полюции - не минаха. И конституционния съд се произнесе тия дни, пак.

В Словакия си имат копейки - толкова е просто. И чернокраки. В Чехия на порядък по-малко, в Полша почти хич - крушката си има опашка. Навсякъде, където са по-добре от нас, имат по-малко копейки, и обратното - без изключение.

Тук още такива задкулисници като разни руменовци, с произход БСП и компания, се правят на политици, и едни хорица си въздишат по Татов Златен Век. А икономика и развитие се правят с бачкане и гледане напред, а не с въздишане по младините на дядовците ни.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Бай Спарки, много си краен, бре...! Пробвай някой път да не се конфронтираш на 100%. Не съм чел нито едно мнение в тази тема, понеже не очаквам компетентност. Виж, за времето, което отричаш мога да ти разкажа много. Включително и със снимки на 21-цата, която даваше бойна готовност, после 29-която я вадеха само в деня на ветераните(още беше много секретен). Като един ОЗ (артилерист), освен моите системи, които заминаха за Украйна ми липсват още около 650 самолета. Е, сега знаеш колко са. Ама Тръмп ще приземи много от модерните европейци.

Коментар

• Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
        Бай Спарки, много си краен, бре...! Пробвай някой път да не се конфронтираш на 100%. Не съм чел нито едно мнение в тази тема, понеже не очаквам компетентност. Виж, за времето, което отричаш мога да ти разкажа много. Включително и със снимки на 21-цата, която даваше бойна готовност, после 29-която я вадеха само в деня на ветераните(още беше много секретен). Като един ОЗ (артилерист), освен моите системи, които заминаха за Украйна ми липсват още около 650 самолета. Е, сега знаеш колко са. Ама Тръмп ще приземи много от модерните европейци.
        Не е Тръмп - реалността е. Ао не беше Тръмп- щеше да е по друг начин.
        Когато имаш единно силно управление и ЦЕНТРАЛНО ОПРЕДЕЛЯНЕ и събиране на данъците на множество некохерентни субекти -- резултата може да се само:
        - разпад
        - задържане насила и последващ упадък поради това

при първия признак на разпад(Брексит) се усили силовото задържане , ама като затапиш клапана на тенджерата под налягане - крайния резулта е по-лош отколкото като го освободиш.
        Защото дълго време ще поддържаш илюзията че всичко е наред.... но по-дълго натрупвано налягане прави по-голям взрив.

и "Супер ЕС" на Германия и некои дЕржави-копейки дето нямат ЕВРО го доказва
        Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 29-01-26, 23:41.

Коментар

• Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
          Бай Спарки, много си краен, бре...! Пробвай някой път да не се конфронтираш на 100%. Не съм чел нито едно мнение в тази тема, понеже не очаквам компетентност. Виж, за времето, което отричаш мога да ти разкажа много. Включително и със снимки на 21-цата, която даваше бойна готовност, после 29-която я вадеха само в деня на ветераните(още беше много секретен). Като един ОЗ (артилерист), освен моите системи, които заминаха за Украйна ми липсват още около 650 самолета. Е, сега знаеш колко са. Ама Тръмп ще приземи много от модерните европейци.
          Краен в какво? Че имахме армия, която не можем да си позволим, но за сметка на това обслужваща чужди интереси, и заради която няколко пъти фалираме?

Ей-тука на 39:26 (това трябва да са МиГ 17, освен ако не бъркам заради чудесното качество ма клипа ) прелита баща ми, заради чиято професия не малка част от живота ми е минал по "гарадоците".
          https://www.youtube.com/watch?v=gcnNa7Fxvd0

Знаеш ли защо се уволни? Заради прелюдията към поредния фалит още от началото на 80-те. "Започна да няма части и машини стояха на земята. Започна да няма гориво. Започнаха да свалят нальота до нива, при които не можеше да се поддържа подготовка, каквато сме имали преди". Негови думи са.

Няма нормална държава, отделяща 30% от БВП за армия. Невъзможно е да има. През 1985-та БВП на Гърция е троен на нашия, а сме тръгнали от ниво те да идват на работа тук.

За кое по-точно съм краен? Че всичката ни "братска дружба" ни е докарала само мизерия и фалити? Опровергай ме.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Северна Корея и повече отделя . Според разузнаването СССР е харчил до 13 % от БВП за армията ние едва ли сме харчили повече от тях . https://armymedia.bg/2018/07/28/%D0%...1%D0%BB%D0%BE/

• chrichri
            chrichri коментира
            Редактиране на коментар
            Не съм съгласен с написаното от теб, което всъщност не е вярно, но имах предвид "краен" относто реакцията ти спрямо другите пишещи, което може би е по-важно от глупавите теми и изобщо глупавия форум. Поздрави!
            пп: И да знаеш ИИ може да ти вземе работата, ама на мен не може да ми изпие ракията(ментата)!

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Имаш правото да не си съгласен, но спор се води с факти. Както писах - опровергай ме.

Имахме армия, която можехме да си позволим? Или не защитаваше чужди интереси?

И другите ги попитах - българските танкове в Чехословакия чий го диреха там и под чие командване бяха? Българските войници, отишли там с тях и върнали се полумръднали, някой ги е питал?

А за ИИ - ще приключа със сегашната ми работа много преди ИИ да стане фактор точно за мен. Пък и посредствеността и некадърността са в такива размери, че гладен може да остане единствено човек, дето е изключително гъзорък.

А за ИИ - много фирми се изхвърляха, уволнаваха и т.н. Сега част от тях назначават обратно, щото се оказа че изкуственния с някои неща просто не се справя нито по-бързо, нито по-добре.
            Последно редактирано от sparkybg; 30-01-26, 14:30.

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Краен в какво? Че имахме армия, която не можем да си позволим, но за сметка на това обслужваща чужди интереси, и заради която няколко пъти фалираме?

Ей-тука на 39:26 (това трябва да са МиГ 17, освен ако не бъркам заради чудесното качество ма клипа ) прелита баща ми, заради чиято професия не малка част от живота ми е минал по "гарадоците".
          https://www.youtube.com/watch?v=gcnNa7Fxvd0

Знаеш ли защо се уволни? Заради прелюдията към поредния фалит още от началото на 80-те. "Започна да няма части и машини стояха на земята. Започна да няма гориво. Започнаха да свалят нальота до нива, при които не можеше да се поддържа подготовка, каквато сме имали преди". Негови думи са.

Няма нормална държава, отделяща 30% от БВП за армия. Невъзможно е да има. През 1985-та БВП на Гърция е троен на нашия, а сме тръгнали от ниво те да идват на работа тук.

За кое по-точно съм краен? Че всичката ни "братска дружба" ни е докарала само мизерия и фалити? Опровергай ме.
          Абсолютно съм съгласен с всичко горенаписано.

но е станно как ти сега искаш КМБ да действа по същия начин с ЕСС както беше НРБ със СССР - ей това не го разбирам.
          Щото и там си бяхме 'пълноправни',
          колкото сега сме пълноправни със 0.4% право на глас в ЕЦБ и не само там.

Коментар

Няма нормална държава, отделяща 30% от БВП за армия.
            Спарки, от чисто любопитство- от къде като източник ги намираш тия 30% от БВП за армията? Попадал съм на 4,4% (SIPRI / Световна банка за 1989 ), чувал съм за до 14-15%. Ама 30%?

Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
              Спарки, от чисто любопитство- от къде като източник ги намираш тия 30% от БВП за армията? Попадал съм на 4,4% (SIPRI / Световна банка за 1989 ), чувал съм за до 14-15%. Ама 30%?
              1989 не е критерий.
              Виж около 1980 - 1982

Коментар

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

1989 не е критерий.
                Виж около 1980 - 1982
                Да бе ясно, че не е критерий, ама само за тогава намирам. Та за това питам откъде да намеря за примерно от 1970 до 1989?
                Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
                  Гаврил Груев Хлътев коментира
                  Редактиране на коментар
                  за СССР има данни около 20% - ако мислиш че сме били много надолу. А дали са сметнали всичко?

• Urko
                  Urko коментира
                  Редактиране на коментар
                  Много ортодоксално го смяташ. Имаше изгъзици от типа на ракети срещу домати (не държа на пунктуалност или точност, но в този порядък), които не почиват на никаква логика или икономически номенклатури. Това не знам как да го смятам и към какво да го зачисля.

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Това за ракети срещу домати идва от друго . Цяла година стокообмена върви ние на тях те на нас накрая на годината удряме чертата и виждаме къде трябва да се изравни сметката . Такава дивотия като сега да платим предварително едни самолети и да ги чакаме с години никога не е било .

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
                но е станно как ти сега искаш КМБ да действа по същия начин с ЕСС както беше НРБ със СССР - ей това не го разбирам.
                В ЕС, НАТО, Шенген и еврозоната сме доброволно, сеш'се? Всяко сравнение с онова недоразумение е меко казано глупотевина.

Сега не ни казват каков да произвеждаме и да не, какво да работим или не, къде да живеем или не. Свободата, Санчо....

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
                Щото и там си бяхме 'пълноправни',
                Мдам, силно пълноправни бяхме. Сериозно, смени или пиенето, или хапчетата, или ароматните соли. Нещо не е така.

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
                колкото сега сме пълноправни със 0.4% право на глас в ЕЦБ и не само там.
                Това просто не е вярно. 0.8% ни е делът в икономиката на еврозоната. С толкова участваме в кинтите за това или онова. Като ни порасне икономиката като дял, ще участваме с повече.

Решения се взимат от 27 човека, 6 от тях (управителен съвет) имат постоянно право на глас, 5-те най-големи икономики имат 4 гласа, останалите 15 (в която група сме ние) имат 11 гласа. Дори имаме непропорционално голям дял от гласовете спрамо Германия например, ако гледаме размерите на икономиките.

Коментар

В ЕС, НАТО, Шенген и еврозоната сме доброволно, сеш'се?
                  Нима? Ма верно ли?
                  Затова ли направиха чудеса да няма референдуми по тези въпроси?

Сега не ни казват каков да произвеждаме и да не, какво да работим или не, къде да живеем или не. Свободата, Санчо....
                  Няма нужда. Всичките ни производства са или купени, или зависими за оборотни средства от чужди банки, или саботирани, като Чаира.
                  Всъщност не ни ли казаха да си затворим едни работещи реактори?

Мдам, силно пълноправни бяхме.
                  Поне на наша територия имаше наши, а не чужди войски

Това просто не е вярно. 0.8% ни е делът в икономиката на еврозоната. С толкова участваме в кинтите за това или онова. Като ни порасне икономиката като дял, ще участваме с повече.

Решения се взимат от 27 човека, 6 от тях (управителен съвет) имат постоянно право на глас, 5-те най-големи икономики имат 4 гласа, останалите 15 (в която група сме ние) имат 11 гласа. Дори имаме непропорционално голям дял от гласовете спрамо Германия например, ако гледаме размерите на икономиките.
                  Петимата големи батковци ще решават, кой ще е прецакан и от кого. Малките братчета ще ги питат отвреме-навреме дали да се ползва вазелин
                  Последно редактирано от ezhko; 30-01-26, 07:54.

Коментар

• Да се поздравим с полета на ф16 над Варна.
                    Резидента си тръгна и нашите орли се вдигнаха в небесата

Таралеж (по скоро таралеж в гащите), ум не ми идва какво всъщност искаш.
                    Айде земи напиши ясно не това което не ти харесва. А какво искаш. Какво трябва да с направи
                    Като ти чета постовете се сещам за македонците. Преди 20 години бяха на светлини години пред нас. Буквално, Имаха всичко работеха в Европа, а в България заплатата беше 3 долара. Не че тях ги питат за нещо де но там решенията се вземат от Москва-Белград. Виж резултата - изолация. Дивите албанци- това е страната с най малка икономика 90 _буквално- вече са пред тях.
                    Ето ти още един пример щото ние само се лашкаме на изток на запад - Словения. А сега се сети къде щяха да са сърбите.

Какво искаш таралеж еи сега имаш шанс докарваме резидента на власт , Махаме еврото и ще се молим като макетата да ни пуснат в джендерска Европа да изкараме някой лев , щото като в русия олигарсите ще направят заплатата отново 3 долара

Найстина не разбирам такива хора.
                    Какво искате . Глад мизеря и да серете в дупка в двора Идеал външна тоалетна

Коментар

• trav
                      trav коментира
                      Редактиране на коментар
                      никога не си бил в Швейцария.
                      Преди две години бях в Цюрих. Полета ми беше от там .Бутилка минерална вода в КООП техен супермаркет 12Е, билет за влак 35Е ако искаш. 2Е някакъв магнит за хладилник. Иначе е супер водата от улиците минава през пречиствателна станция. Всъщност пречистват реката преди да влезе в езерото. Лебеди на всякъде. Приказка ама за богатите руснаци и африканци- сборище на олигарси. Обикновените хора живеят на 2яаса с влака и събота неделя ходят до Констанц да пазаруват .

Не можем да бъдем независими , има възможни и не възможни неща.
                      Макетата се мислят за независими

• trapper
                      trapper коментира
                      Редактиране на коментар
                      ezhko: "Балканска славянска конфедерация с местно самоуправление" -

Би ли пояснил кои са "славянски" народи на Балканите?

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      При средна работна заплата в Швейцария 8 000 - 10 000 и нагоре евро едва ли някой го притесняват високите цени . Според евростат са най високите . https://money.bg/charts/chetiri-evro...i-v-sasht.html
                      Последно редактирано от sek.1; 30-01-26, 10:39.

• Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
                    Нима? Ма верно ли?
                    Затова ли направиха чудеса да няма референдуми по тези въпроси?
                    Ма вЕрно! За 2 години имаше 7 референдума - що не си избрахте Косьо-Краткия? Ако бяхте, нямаше да има евро. Или това че нямането на евро идва и с други малоумия (случаЕност?) много-много не ви допадна?

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
                    Няма нужда. Всичките ни производства са или купени, или зависими за оборотни средства от чужди банки,
                    Не може да се купи нещо, което не се продава. И първо никак не са всичките, второ дори в тия се плащат заплато, осигуровки, данъци. Зле та зле ти казвам. Толкова че БВП-то пораснало няколко пъти, заплатите няколко десетки пъти.

или саботирани, като Чаира.
                    Ма верно ли? Някой открадна парите за планови ремонти на ПАВЕЦ Чаира или ги накара да наемат ремонтьор дето осра работата?
                    Нарича се калпаво държавно управление, и енергетиката е прекрасен пример за което.

Всъщност не ни ли казаха да си затворим едни работещи реактори?
                    Всъщност не ни казаха. Сами избрахме да го направим, ако искаме ЕС. И критериите за това са кристално ясни. Заради същите част от чешките реактори работят, друга част бяха спрени. Ама там никой не въздиша.

Някой спря ли ни за тия 20 години да строим други реактори, или сами се провалихме заради корупция и системно източване на жизнеспособната част от енергетиката ни за да поддържаме на изкуствено дишане недоразумения като старозагорските ТЕЦ-ове и мини, Кремиковци и прочие бездънни ями за пари? Само от прибраната печалба от АЕЦ Козлодуй новите блокове щяха да са се случили. Е, нямаше да има едни партийни кадри, напълнили гушки.

Поне на наша територия имаше наши, а не чужди войски
                    Мхм, разбирам че ватниците си ги имаше за ваши, ма тая полюция си я запазете за собствена интимна употреба. Имахме 100% подчинена армия с подбрани, обучени и командировани хора, където трябва.

Петимата големи батковци ще решават, кой ще е прецакан и от кого. Малките братчета ще ги питат отвреме-навреме дали да се ползва вазелин
                    Всеки от петимата големи батковци има 0.8 гласа тежест. Всеки от 15-те малки има 0.69 гласа. 16-те малки имат общо почти 3 пъти повече влияние, отколкото 5-те големи и 2 пъти повече влияние от управителния съвет.

Претендираш за добро образование, а не можеш да направиш елеменарна сметка. Явно и доброто образование в Татов Златен Век ще се окаже партенка.

Коментар

• sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      Старозагорските ТЕЦ-ове на свободния пазар са нежизнеспособни от поне десетилетие. Генерират повече загуби от заплаттие, които плащат. Това са фактите.

Нежизнеспособни на свободния пазар значи именно че без тях може да се мине.

Същите работи ги каканижехте за Кремиковци - как щеше да се свърши света без него. Подобни ги какнижеха и разни икономически експерти преди няколко години - как без руски газ и петрол ще се свърши света. Нищо от това не се случи.

Няма да се свъри света и когато Топлофикация - София фалира, и когато въпросните ТЕЦове най-накрая приключат с безсмисленото си съществуване. И едните и другите са бездънна яма за крадене на пари, точно каквато беше и Кремиковци.
                      Последно редактирано от sparkybg; 30-01-26, 12:13.

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Спарки едни 30 до 50 % от електроенергията които дават старозагорските ТЕЦове няма от къде да дойде. Слава богу че никой не смее да си направи експеримента дали можем без тях . На мен на свещи не ми се живее .

• sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да бе, знам я тая мантра. И за Кремиковци я знам - щеше да се свърши светът и да фалира държавата.

Има енергиен пазар. Щом нещо е незаменимо, то на тоя пазар би се котирало скъпо. Щом не се котира скъпо, а се твърди че е незаменимо, то някой просто лъже. В нашия случай - и краде.

• Не разбрах - чаира във ф16 ли ще го вграждат?
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Поне за нещо смислено да се ползват . Да носят вода по баира .

Ма вЕрно! За 2 години имаше 7 референдума - що не си избрахте Косьо-Краткия? Ако бяхте, нямаше да има евро. Или това че нямането на евро идва и с други малоумия (случаЕност?) много-много не ви допадна?
                    Първо: правиш ли разлика между избор и референдум?
                    Второ: наистина ли вярваш, че на изборите има някакъв реален избор и резултатите не са манипулирани? И че Косьо нямаше да се преобуе, веднъж избран?

Не може да се купи нещо, което не се продава. И първо никак не са всичките, второ дори в тия се плащат заплато, осигуровки, данъци. Зле та зле ти казвам. Толкова че БВП-то пораснало няколко пъти, заплатите няколко десетки пъти.
                    Те и политиците се продават. Пазарна икономика...
                    Заплатите са 1/5 от тези в Германия при еднакви позиции. И не ми приказвай за производителност на труда, мерена в печалби, укривани от данъци в офшорки.
                    За данъците да не почвам. Само ще спомена, че повечето от големите предприятия бяха купени на безценица от конкуренти, които ги закриха, за да не им пречат. Какви данъци и заплати от тях?

Мхм, разбирам че ватниците си ги имаше за ваши, ма тая полюция си я запазете за собствена интимна употреба. Имахме 100% подчинена армия с подбрани, обучени и командировани хора, където трябва.
                    Спорно е, доколко беше подчинена. По-скоро зависима. Но главното е, че беше БЪЛГАРСКА. Сега са ЧУЖДИ войски, вкл. ТУРСКА жандармерия.

Всеки от петимата големи батковци има 0.8 гласа тежест. Всеки от 15-те малки има 0.69 гласа. 16-те малки имат общо почти 3 пъти повече влияние, отколкото 5-те големи и 2 пъти повече влияние от управителния съвет.
                    Малките не участват всеки път. Което сваля много реалната тежест на техните гласове. Големите ЧЕТИРИМА имат на практика контролния пакет. А останалите ще ги разделят и владеят с обещания за повече вазелин за послушните

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                    X