Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стари автомобили на служба

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • https://www.drive2.ru/b/491522380619841817/
    Последно редактирано от centurio; 10-11-19, 04:05.

    Коментар


    • Легендарни машини !Само МаЗ не съм подкарвал.Страхотни за времето си.Обаче без двойно с рисков военен товар е гадна работа.
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

      Коментар


      • Иванови, на първата снимка гледам са уволнявки? И нас така ни изкараха до Каспичан. на втората е поне десет години след нас, като им гледам ламарината на канатата как е изгнила... И стълбичка си имат, егати екстрите. При нас норматива за отл. беше 18 секунди целия взвод по местата си, от затворена каната. Но не сме имали и толкова нисък брезент, можеше да се стои вътре прав, доколко си спомням. И нещо като "за разпускане на нервите" ни беше станало по едно време да стъпваме отзад на канатата по време на движение. Особено след стрелби на Дивдядово, по хубавото шосе, пет човека отзад прави, тоя дето е вляво дава сигнал на шофера малко да "дрифти" и почва веселбата Абе ужас и безумие.
        Центурионе, благодаря за включването!! Куриозното е, че Газката /53 и междинката 52/ официално я водят първи съветски товарен автомобил който е мислен само за цивилни нужди, без да се питат генералите. Може би и за това се е получил с отлична проходимост като за 4х2, башка другите плюсове и няма начин впоследствие да не го включат в разчетите на тиловаците и не само. Особено при няколко милиона произведени бройки...
        При нас в ДАП-а камионите не знам какво им е било мобилизационното назначение, но всичко беше оборудвано за превоз на хора. Бордовите са ясни, самосвалите ГАЗ и Шкода бяха нагласени за шпригли и брезент, сигурно са имали и подвижни стълби отзад за коша., ЗиЛовете не ги знам как бяха, както и полуремаркетата... До 2000 г. съм живял почти срещу главния портал на казармата, на няколко пъти нощно време съм наблюдавал колона от десетки цивилни машини запас, какво са возели не знам, всичко с брезент и платнени затъмнители на светлините. 88 или 9-та година товарехме насипно домати в Камаз и Татри самосвал, тогаз ги загледах че са нагласени за пейки, но нямаха шпригли. Пълвата част на статията от линка също е интересна. Не знам при нас с автобусите как е била подготовката... Разказвал съм у форума, на 7.03.77-ма в нашия град се случи спонтанна евакуация, тогава хора се извозваха с всевъзможни МПС, аз бях на Жук фургон. Родилният дом беше в центъра, спирали са на улицата автобуси и на тях са качвали лежащи на носилки, не знам подробности.
        За евакуацията на Припят са мобилизирали над 1000 автобуса.

        Коментар


        • ''ГАЗ 53 А 016''-армейско изпълнение (обърнете внимание на допълнителния резервоар). Имаше ли такива във ВВ-МВР или бяха от другите-наши на ''Мадара''-Шумен, които първоначално са били под наименованието ''Рила 7''? Никога не съм виждал такива със ''сини'' номера, така че доста се учудих, като разбрах, че са били на въоръжение...
          Последно редактирано от centurio; 11-11-19, 22:15.

          Коментар


          • Всички превозни средства по ДАПове и предприятия бяха на военен отчет . Един път в годината имаше военен преглед . От военното окръжие идваха двама шапкари и преглеждаха техниката и оборудването . Естествено по голямата част не я виждаха защото беше на път . Някъде до 1997 година и частните товарни се водеха на военен отчет . В КАТ даваха един списък какво трябва да има камиона като оборудване ама никой вече не се напрягаше да го събира .
            Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
            Легендарни машини !Само МаЗ не съм подкарвал.Страхотни за времето си.Обаче без двойно с рисков военен товар е гадна работа.
            То с авиобомби и боеприпаси в карусерията предаването ти е най малкия проблем . На времето от вилиците на мотокара се изтърси една такава в дървена скара няма да ти казвам как един куп шапакари се нахвърляха по бетона Не че ако беше гръмнала щеше да ги отърве
            Последно редактирано от sek.1; 12-11-19, 04:52.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

            Коментар


            • ;;;;;;;;;;;
              Резултат с изображение за газ 53

              Центурио, единият вид бяха изцяло жълти /цвят Сахара?/ като на твоята втората снимка, другия вид със синята кабина и с "новия" модел маска, каросерия облечена с ламарина и две стремена на задната каната. Всичко с шпригли, допълнителни канати и брезент. /моите снимки са от обяви за продажби в интернет/ Допълнителни резервоари нямаха. Пейките отначало бяха афиф /от една талпа/ и често се чупеха, после взеха да ги правят както трябва и не сме имали проблем втората година. Ние бяхме близо до Шумен и може и затова да сме били с ГАЗ , но мисля че поне още в един батальон също са били с такива. При нас не помня колко са били, макар че съм ги обикалял нощно време една по една, може би към 15-ина... За превоз на 20 до 25 човека с багажа си е екстра машина, вози по-меко от Зил 130 /то онова е за 6 тона/, добра проходимост има... Навирали сме се навътре в горите из кал и локви, единя взвод вътре да тежи, другия отзад да подпира и докъдето задере брезента. Па веднъж май и разоборудвахме да може да завърне наобратно...





              Превозът на боеприпаси също се предполага да е изчисляван от умни хора. Там транспортното положение, тарата и т.н. са смятани с голям запас предполагам. Разглабял съм зелени сандъци да си правя кошери, това нещо е правено да се хвърля от хеликоптер. А подвоза от тила до предни складове е неоправдано да го возиш на друго освен на чисто транспортна техника.

              Хвърлянето на шапкарите по бетона може да говори само добре за тях. Показва придобит рефлекс и автоматика на действиятаВВ В ония години и в такава ситуация аз също бих залегнал... При "Атом отзад!" съм падал на натрошени шишетаВВ и то без да се обръщам да гледам бомбата дали е гръъмнала, па какво остава да я видя че пада пред мен от ниското, хахаха....
              ВВВВВ 
              Последно редактирано от jordanov sv; 12-11-19, 10:05.

              Коментар


              • Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение

                Хвърлянето на шапкарите по бетона може да говори само добре за тях. Показва придобит рефлекс и автоматика на действиятаВВ В ония години и в такава ситуация аз също бих залегнал... При "Атом отзад!" съм падал на натрошени шишетаВВ и то без да се обръщам да гледам бомбата дали е гръъмнала, па какво остава да я видя че пада пред мен от ниското, хахаха....
                ВВВВВ
                То ако беше гръмнала дали си прав или залегнал все тая Всички щяхме да сме

                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                Коментар


                • jordanov sv
                  jordanov sv коментира
                  Редактиране на коментар
                  Всеки цивилен с поне средно ниво интелигентност е наясно с това. Хората под пагон не разсъждават ами действат знаеш как е.

              • Аз, като се сетя за някой ''цепии'', вместо да ме избива на смях, почва да ме издува на рев и ми иде да почна да се кръстя с двете ръце... Имаше една ''скрита камера'', която Владислав Карамфилов-Въргала, ''спретна'' едно време на Мариус Куркински, заради която онзи и до сега не иска да го погледне-никъде я няма в нет-а... Е, там всичко е показано!

                Коментар


                • Като стана въпрос, как се казваше онова шоу с Въргала и скритите камери, шпионката ми се върти в главата, но май имаше друго име?

                  Коментар


                  • jordanov sv
                    jordanov sv коментира
                    Редактиране на коментар
                    Пирон или шаш

                  • Kirilpm
                    Kirilpm коментира
                    Редактиране на коментар
                    Сам се сетих, Сладко Отмъщение беше, даже има някои серии качени в нета.

                  • sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ще го питам като го видя .

                • Натиснете снимката за да я уголемите  Име:67509587_2413219272091101_2660503666007474176_n.jpg Прегледи:0 Размер:150.8 КБ ID:6527689
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

                  Коментар


                  • Това вече не го знам какво е.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

                    Коментар


                    • Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                      Това вече не го знам какво е.
                      Сдялано е по линията на ТНТМ в някой автотранспортен техникум . А снимката е от традиционното "дебютно представяне" на експонати от ония години - не в автосалон естествено, а на първомайска манифестация ( плакатът вдясно е подвеждащ) . Всъщност , нищо чудно и да греша . В смисъл че става въпрос за манифестация на 24-ти май .

                      Впрочем , "Това" може и да не се движи на самоход , а комсомолците имитирайки маршируване отзад да го бутат
                      Последно редактирано от Vlado_Ts; 15-11-19, 07:54.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

                      Коментар


                      • Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                        Това вече не го знам какво е.
                        http://www.automobileromanesti.ro/Rocar/TV_12/

                        Коментар


                        • Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

                          Сдялано е по линията на ТНТМ в някой автотранспортен техникум ...

                          Впрочем , "Това" може и да не се движи на самоход , а комсомолците имитирайки маршируване отзад да го бутат
                          Владо, той маторя му е вграден отзаде кабината бе- види се през джамлъчето. :-)
                          Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

                          Коментар


                          • Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение

                            Владо, той маторя му е вграден отзаде кабината бе- види се през джамлъчето. :-)
                            Ха! Сега се загледах.

                            Не бе , Коки . Маторя е качен в кароЦерията - да се види че "нема лъга , нема измама" ( както казват у Пернишко) и наистина е дизел .
                            ...а комсомолците си бутат .

                            Впрочем , ( нали се загледАх) - определено за 24-ти май иде реч . Един от младьежите отзад е с абитЮренския костюм . Което ше рече че предната вечер е бил на бал и от там са ги "впрегнАли" директно на манифестацията ( тя си беше задължителна) . Снимката е от `70-те .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X