От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Заека го правя пълнен с плънка - ориз, дробчето ако го има и малко гъби. Понякога слагам и бекон на ситно, шунка или някакъв друг колбас. Вече напълнен в тавата, заливам с половин вода/половин бира, фолио отгоре и във фурната все едно пека джолан. По някое време добавям в тавата около заека картофи на едро и допичам.
Другия начин ми е на порции запечен във тавата.
Зарекъл съм се да опитам заешка супа.
Заека го правя пълнен с плънка - ориз, дробчето ако го има и малко гъби. Понякога слагам и бекон на ситно, шунка или някакъв друг колбас. Вече напълнен в тавата, заливам с половин вода/половин бира, фолио отгоре и във фурната все едно пека джолан. По някое време добавям в тавата около заека картофи на едро и допичам.
Другия начин ми е на порции запечен във тавата.
Зарекъл съм се да опитам заешка супа.
Коментар