Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

    Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
    Не за лютото.
    Сетих се едно време лятото какво ядяхме често - пържен салам и пържени картофи. Най-хубав ставаше май шпек. Лятото също ядяхме често и пържени чушки с доматен сос.
    Бе шпек пържен незнам и не помня, но леберкез или хамбургски в естествени черва (мити?) редовно имаше.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

    Коментар


    • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

      Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
      Бе шпек пържен незнам и не помня, но леберкез или хамбургски в естествени черва (мити?) редовно имаше.
      По Златно ТЗВ-време панираха салам (ама май от оня мекия тип "хамбургски", "мортадела" и т.п.) по столовете и го даваха вместо шницел. Казваха си, че е салам, де.
      "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

      Коментар


      • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

        Та той шпекът като го изпържиш, не става ли на гьон! Ние често си пържим, но от типа Хамбургски, Камчия и под.
        Ей-й, та се сетих.
        Майка навремето правеше едно нещо: "Пиленце в гнездо". Гнездото представляваше резен Хамбургски, запържен само от едната страна, така той се свива към нея. "Сламата" в гнездото е картофено пюре. Пиленцето е варено яйце, срязано на две, жълтъкът се намачква с чер пипер, лук, сол и друго на вкус и се връща в половинките белтък. Слага се нещо червенко за клюн, може нещо за гребен, две зърна пипер за очи, капачета от домати за крила. Може и пържени картофи, рязани на сламки из "гнездото" нещо зелено за шарения и пр.
        Правил съм го и аз на моите.
        Последно редактирано от davc; 09-02-19, 22:38.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

        Коментар


        • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

          Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          ... "Пиленце в гнездо"...
          Нещо на това ми заприлича:
          Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
          Филипинска храна:
          1. Balut
          [ATTACH=CONFIG]970342[/ATTACH]
          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

          Коментар


          • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

            Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Нещо на това ми заприлича:
            Нищо общо с мътеци... (тук си представете повръщащо пипонче)
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

              Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Добрютро.
              Агнешки курбан.
              Първоначално публикуван от FREEFLYER Преглед на мнение
              Я речи как го приготвяш тва нещо, че много ми се е доял. По Сливенски е само месото, лук и черен пипер обаче не съм ял такова нещо от 90-та година...
              Да почна с уговорката, че колкото места, толкова чишита "курбани". А курбан всъщност не е манджа, а жертва/дар, за каквато може да се даде всичко, включително хляб и сол.
              Та да кажем, това е някаква агнешка супа, компилация от поне три рецепти, с елементи на лично творчество.
              Агнешка плешка, като килограм и половина-два. Вари се в обикновена тенджера (не под налягане), защото се обира пяната, като се свари добре, се махат кокалите и месото се накъсва. В масло (ама така - обилно масло), леко запържени моркови на дребни кубчета (като зарчета за табла) и бройка-две праз лук (ей-й, за тоя праз бехме пред развод с жената, ми добре, че не сме женени - да бил кромид). "Загасява" се с бульона и се сипва във всичкото, добавя се кафена чаша ориз и се вари да се свари ориза. Чер пипер, пушен червен пипер, чубрица - турихме риган да е по еврогейско некси (бе, дома нямаше чубрица бе) - джоджен. Като е готов ориза, през нещо на дупки, се слагат като се претриват, две-три разбити яйца - фатката е да се пресекат на конци в горещата супа.
              От тези лютости, препоръчани погоре, така и нищо още не съм снабдил, та си я карам с Табаското (Халапеньо), щот го има в кварталната бакалия (не е достатъчно люто - никак), а супичката вече ще свърши. Ама нищо - следащият път.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

              Коментар


              • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                много добре звучи
                За мен задължителната подправка за агнешко е девесила, плюс кой какво харесва. У нас жената е за праз, ако може за всичко, аз уж се противя.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                Коментар


                • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                  Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                  Бе шпек пържен незнам и не помня, но леберкез или хамбургски в естествени черва (мити?) редовно имаше.
                  Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Та той шпекът като го изпържиш, не става ли на гьон! Ние често си пържим, но от типа Хамбургски, Камчия и под.
                  Е шпека на дебело и по-леко запържен. Иначе сме пържили и от другите. Обаче тоя леберкез ми е останал в съзнанието като деликатес, като че ли го нямаше често по магазините.

                  А също често и "попарвахме" кремвирши.
                  Всеки трети е шести

                  Коментар


                  • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                    Аа, кремвирши и дебърцини си бяха задължително в менюто, извън манджите. По столовете и яйца по панагюрски и кашкавал пане.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                    Коментар


                    • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                      Една хитрина за язваджиите който обичат люто. Колкото и да харесвам лютото , люспите на сухия червен пипер дразнят страшно стомаха. Отделно самия капсайцин е трудно разтворим , а рецепторите за люто са в устата ( и на изхода) . Та ако не се слага във вряла мазна супа-ака щкембе си е хвалене .

                      Китайците ползват чили оил , целта е екстракция на маслоразтворимия капсаицин , лютото се усеща в устата и не дразни стомаха.
                      Сухия пипер се слага в бурканче, олиото се загрява почти до кипване , маха се от огъня да изстине 2-3мин и се залива пипера. Идеята да е горещо но да няма вкус на запръжка . Отношението е горе долу 1:1.
                      В оригиналата рецепта при загряването на олиото се слага дафинов лист, анасон и съчуански пипер, който се махат преди да се сипе в чилито.
                      Съчуанския пипер е подобен на зеления пипер , не е лют а придава една стъпчивост която допълва много добре лютото
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:chili-oil-recipe-6.jpg
Прегледи:1
Размер:88.6 КБ
ID:5808617
                      линк

                      Коментар


                      • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                        Италианското бурканче е такова
                        https://www.offroad-bulgaria.com/sho...34#post3423534
                        Иначе само с горещ зехтин, но по- малко и се ползва само зехтина, или настойка с оцет, студен.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                        Коментар


                        • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                          Може аз си го приготвям не е трудно и скъпо, доставя ми удоволствие . Нещата ги взимам от китайския магазин на пиротска - при женски пазар. Там има и готови сосове и сериозно люти сухи чушки.

                          Сега погледнах че днес е 10, и скоро е свети валентин. Един съвет от мен как да изненадате половинките за празника и да блеснете като кулинар
                          Особено за преддесетоноевмвр... е важно да покажем че сме модерни, така де разбираме повече от цигари кент и бонбони тик так
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0585312001402917908_34266_600x458.jpg
Прегледи:1
Размер:67.2 КБ
ID:5808619
                          Лесния вариант, (съдържа реклама)
                          От фантастико купувам
                          Салата триколоре - изчистена, нарязана в пакет.
                          Пилешка пържола от гърди - трябва да я нарежете на ивички
                          Брускети- от дребните,
                          Сос цезър в бутилка
                          Бутилка бяло вино.
                          Бутилка бира.

                          Отваряте бирата и праската един голям гълток. Много е важно когато се готви, човек да е в добро настроение.
                          След това в голяма купа изсипвате зеленото , нарязаната пържолата , брускетите и соса.
                          Разбърквате добре ( ако има лимон няколко капки са перфектни)
                          Отваряте виното сипвате в две чаши .
                          Допивате бирата , след усилен труд, човек има нужда от почивка
                          Носите на жената салатата и виното и с френски акцент обяснявате колко е специална .Ъъъ Жената , но може да се похвалите и с труда който сте вложили

                          По трудния начин е да си приготвите соса сами ,
                          Две супени лъжици майонеза,
                          Една супена кисело мляко,
                          1 или 1.5 чаена лъжица горчица
                          1 чаена черен пипер (по малко)
                          1 супена зехтин
                          1 супена лимонов сок,
                          1 супена сос улочестър ( става и с рибен)
                          1 скалидка чесън пресован счукан..
                          Малко сол.

                          Останалото е същото, може да ползвате салата айсберг, за пилешката пържола си знаете, готовата салата наръсвам с пармезан.
                          Последно редактирано от biol; 10-02-19, 22:52.

                          Коментар


                          • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                            Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            От тези лютости, препоръчани погоре, така и нищо още не съм снабдил, та си я карам с Табаското (Халапеньо), щот го има в кварталната бакалия (не е достатъчно люто - никак), а супичката вече ще свърши. Ама нищо - следащият път.
                            Халапеньото е по слабо дори и от стандартното табаско. Търси табаско хабанеро.
                            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

                            Коментар


                            • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                              Хабанерото не е лошо. Ако работата е за нещо по-сериозно, в Хотфарм има доста интересни неща. Някой по-горе май също беше споменал.

                              Коментар


                              • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                                Току що, в една кулинарна група. Свинско месо нарязано на парчета, буркани Омния . Пълнене до горе с месото, 5-6 зърна черен пипер и една ч.л. сол. Най-отгоре 4-5 парченца сланина. Затварят се бурканите и във фурната на готварската печка на 180 гр. докато заври за 2 часа, след това на 160 гр. още 3 часа. Оставят се да изстинат във фурната. Някой правил ли е това и ако да, каква е трайността на консервата ? Поздрави.
                                Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                                "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                                "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X