От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Мии, за безмесните чорби, дето се правят без много много варене е силно препоръчително. Стават по вкусни. За гъбената конкретно, режеш гъбите, 5-6 скилидки чесън и 1 морков. Запържваш чесъна и моркова за 1-2 минути, без да почернява чесъна, слагаш гъбите за 3-4 минути, слагаш шепа ориз да се бланшира и той, солиш, пипериш и тогава доливаш вряла вода да вариш до готовност. Може и брашно да се сложи при запръжката, за по гъст бульон, аз не го правя, не ми харесва.
Мии, за безмесните чорби, дето се правят без много много варене е силно препоръчително. Стават по вкусни. За гъбената конкретно, режеш гъбите, 5-6 скилидки чесън и 1 морков. Запържваш чесъна и моркова за 1-2 минути, без да почернява чесъна, слагаш гъбите за 3-4 минути, слагаш шепа ориз да се бланшира и той, солиш, пипериш и тогава доливаш вряла вода да вариш до готовност. Може и брашно да се сложи при запръжката, за по гъст бульон, аз не го правя, не ми харесва.
Ама и неговата рецепта е твърде сложна. Според мен кръчмари и кебапчиЙ блъскаха доматено пюре, олио и кромид (празът беше сезонна стока по времето на поклон-тряс-знаете). Но явно пюрето беше друго.
Коментар