Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • и една загадка: кой туй нящу?

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20170901_200305.jpg
Прегледи:369
Размер:438.8 КБ
ID:6701296

    ________________________________________________
    Subaru OUTBACK 2,5
    Hyundai TUCSON 2.0

    Коментар


    • Баниц некъф, ма подробностите ще да са от теб. (Понеже на кандрото тиган - нещо пражен ли!)
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • davc
        davc коментира
        Редактиране на коментар
        Знам ги, имахме такива и не бяхме доволни - Тефал. Щипката бели тефлона, а като се понапълнят повечко по-големите се деформират, поради малката площ на захващане.

      • IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        първите от този комплект, които купихме, бяха от Кауфланд на някаква промоция с точки преди повече от 12-13г., бяха много качествени и нищо не се белеше, просто се износиха от ползване, а на щипката се отчупи парче при падане на плочките. Бракувах ги и купих нови , уж същия модел от Метро..... ами нищо общо, точно при тях щипката хлопаше и тигана се обели... изхвърлих ги и минах на друга марка, но не със щипки. Има си тигани с цели дръжки, които спокойно се ползват и във фурна.

        този на снимката е от "стария материал"

      • davc
        davc коментира
        Редактиране на коментар
        Мисля, че не сме изхвърлили дръжките, ако се постарая, може и да успея да ги изровя някъде - ако на някой ще са му от полза.

    • Като казахте баница и тиган, се сетих за едни пържени банички. От по-дебелшки кори от готовите, сирене и яйца, много малко масло и мазнина за пърженето.
      Всеки трети е шести

      Коментар


      • Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
        Като казахте баница и тиган, се сетих за едни пържени банички. От по-дебелшки кори от готовите, сирене и яйца, много малко масло и мазнина за пърженето.
        Жена ми прави такива , на триъгълничета. Ма не ги пържи а маже с масло на богато и бам в тавата. Те с толкова масло излизат като пържени и стоят хрипкави постоянно.
        Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
        Ford Fiesta 1.4 Tdci

        Коментар


      • Техническата част на форума я престанах да чЕта / поради липсата на матрЯл/ преди 3-4 години сигурно. Ама кулинарната е номер 1. Да сте живи и здрави момчета. Наздраве.
        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

        Коментар


        • Ходих специално да взимам кианти за джолана.
          ма свърши шгое. Някакви пробити бутилки са ми дали
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

          Коментар


          • Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            И моите чаши все такива-спукани, та каквото налея-свършва.
            Само дето на масата няма разляно, къде ли отива?...

          • artefekt
            artefekt коментира
            Редактиране на коментар
            Така ти се пада....да беше си взел мавруд

        • Захлажда се и пак идва време на кулинарните експерименти. Досега в жегите можехме да караме (и да замезваме алкохола ) само със сурови зеленчуци и чат-пат някоя риба, но е време за нещо по-сериозно. Дълги години се чудех на големия интерес към тази тук тема. Но-о-о-о, след като се уредих с... ъ-ъ-ъ... май официално го продаваха в бензиностанциите на "Петрол" като "чугунена грил-плоча", станах голям фен. Най-важното е, че не чакаш да стане жар, нито ти трябват дебели дръвца или дървени въглища. Няколко клечки или сухи лозови пръчки и готово:

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20210911_142307.jpg
Прегледи:238
Размер:516.3 КБ
ID:6770767
          Това горе не са домати, а едни чушки, дето външно приличат на домат. Виждал съм ги само по "Добричкото Черноморие". Продават ги просто като "камби". Някой ми каза, че туй било "цариградска камба", ама не намирам потвърждение в нета:

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200830_153017.jpg
Прегледи:240
Размер:595.2 КБ
ID:6770768
          Фазите:

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20210911_142534.jpg
Прегледи:235
Размер:639.6 КБ
ID:6770769
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20210911_143357.jpg
Прегледи:242
Размер:424.8 КБ
ID:6770770
          Следващия път ще пробвам както в цитираната по-горе тема, да приготвя и десерт (печени ябълки / сини сливи) на същото нещо.
          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

          Коментар


          • Много хубаво , евала и наздраве
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

            Коментар


            • Моя не съм го ползвал от 2017 г . Най сполучливо става кавърма Натиснете снимката за да я уголемите

Име:кавърма.jpg
Прегледи:237
Размер:110.1 КБ
ID:6770784
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

              Коментар


              • veskov
                veskov коментира
                Редактиране на коментар
                Пърженко си е

            • veskov коментира
              Днес, 20:46
              Пърженко си е
              Е, може да с регулира с изваждане на месото към краищата на диска. Нещо като в "ротационните фритюрници" дето по едно време много ги рекламираха. Това при диск от брана, де. При мен на оребрена плоча ако се отдели повече мазнина от печивото, така, че да почне да се пържи вместо пече, просто хващам с някакви парцали или хартии за дръжките и отливам... в огъня (прави "Бум!" и требе да се Фнимава).
              Сериозно обаче се замислям за печени плодове върху такова нещо. На вилата на жена ми, където правя експериментите, има десетина ябълкови дръвчета, всяко различен сорт, от вкусни по-вкусни. От три, всъщност станаха 4 години, никой не се грижи за тях и пак раждат купища необираеми плодове. За ракия... не останаха казани наблизо, най-близкият ми познат с такъв е в едно пернишко село - хамалогия ще е да се влачат бидони насам-натам, а "рандеманът" от ябълки е нисък.
              "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

              Коментар


              • Ябълкова ракия е най нискокачествена . Демек тоя тоя плод не е за тая работа. Яж ги пресни , печи ги , прави сладко...такива неща
                На нас клиренс ни трябва , не скорост

                Коментар


                • сто
                  сто коментира
                  Редактиране на коментар
                  Глупости, ябълковото бренди е от най-добрите. Ма си иска своето. Виж му цените из европата и може да размислиш

              • Ай са ябълки и бренди ...грузинците ще си умрат от смях
                На нас клиренс ни трябва , не скорост

                Коментар


              • сто коментира
                Вчера, 21:43
                Глупости, ябълковото бренди е от най-добрите. Ма си иска своето. Виж му цените из европата и може да размислиш
                А, те цените са изкривени, а и ония не знаят кво да пият
                Просто си нямат плодове - гроздето им малко, всичкото на вино го изпиват + маалко коняк, арманяк и т.п. Алкохол правят сЮрмашки - уЙскита некви, водки и др. простотиЙ от покълнал ечемик, че и от картофи даже А ябълки виреят и по-на север, съответно - стават на разни алкохоли като калвадос и сайдери разни, с които се опитват да развращават от правия винено-ракиен път младежта тука А при нашия избор на плодове, ябълката наистина не е най-подходящият вариант.
                "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                Коментар


                • NovemberCharlie
                  NovemberCharlie коментира
                  Редактиране на коментар
                  Тука всеки в двора си има поне няколко ябълки и масово се цеди сок и се прави сайдер.

              • Абе ще дойдеш ти на моя , ама Стоян нали е от севера , та те развращава с тия ябълки
                На нас клиренс ни трябва , не скорост

                Коментар


                • Явно съм доста дрЪт, ама добре си спомням времето в което ракията си беше по подразбиране сливова, а на гроздовата и викаха каруцарска.

                  Коментар


                  • сто
                    сто коментира
                    Редактиране на коментар
                    Джибровата е каруцарска. От джибри, дето първо си им изпил виното и после, след втора ферментация, дестилираш ракия. Гроздова или винена са си в пъти по-добри на вкус от сливовата за мен. Особено мускатовата.

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X