Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Баниц некъф, ма подробностите ще да са от теб. (Понеже на кандрото тиган - нещо пражен ли!)Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Знам ги, имахме такива и не бяхме доволни - Тефал. Щипката бели тефлона, а като се понапълнят повечко по-големите се деформират, поради малката площ на захващане.
-
първите от този комплект, които купихме, бяха от Кауфланд на някаква промоция с точки преди повече от 12-13г., бяха много качествени и нищо не се белеше, просто се износиха от ползване, а на щипката се отчупи парче при падане на плочките. Бракувах ги и купих нови , уж същия модел от Метро..... ами нищо общо, точно при тях щипката хлопаше и тигана се обели... изхвърлих ги и минах на друга марка, но не със щипки. Има си тигани с цели дръжки, които спокойно се ползват и във фурна.
този на снимката е от "стария материал"
-
-
Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнениеКато казахте баница и тиган, се сетих за едни пържени банички. От по-дебелшки кори от готовите, сирене и яйца, много малко масло и мазнина за пърженето.Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
Ford Fiesta 1.4 Tdci
- 1 like
Коментар
-
Ходих специално да взимам кианти за джолана.
ма свърши шгое. Някакви пробити бутилки са ми далиИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Захлажда се и пак идва време на кулинарните експерименти. Досега в жегите можехме да караме (и да замезваме алкохола ) само със сурови зеленчуци и чат-пат някоя риба, но е време за нещо по-сериозно. Дълги години се чудех на големия интерес към тази тук тема. Но-о-о-о, след като се уредих с... ъ-ъ-ъ... май официално го продаваха в бензиностанциите на "Петрол" като "чугунена грил-плоча", станах голям фен. Най-важното е, че не чакаш да стане жар, нито ти трябват дебели дръвца или дървени въглища. Няколко клечки или сухи лозови пръчки и готово:
Това горе не са домати, а едни чушки, дето външно приличат на домат. Виждал съм ги само по "Добричкото Черноморие". Продават ги просто като "камби". Някой ми каза, че туй било "цариградска камба", ама не намирам потвърждение в нета:
Фазите:
Следващия път ще пробвам както в цитираната по-горе тема, да приготвя и десерт (печени ябълки / сини сливи) на същото нещо."An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill
- 1 like
Коментар
-
veskov коментира
Днес, 20:46
Пърженко си е
Сериозно обаче се замислям за печени плодове върху такова нещо. На вилата на жена ми, където правя експериментите, има десетина ябълкови дръвчета, всяко различен сорт, от вкусни по-вкусни. От три, всъщност станаха 4 години, никой не се грижи за тях и пак раждат купища необираеми плодове. За ракия... не останаха казани наблизо, най-близкият ми познат с такъв е в едно пернишко село - хамалогия ще е да се влачат бидони насам-натам, а "рандеманът" от ябълки е нисък.
"An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill
Коментар
-
Ябълкова ракия е най нискокачествена . Демек тоя тоя плод не е за тая работа. Яж ги пресни , печи ги , прави сладко...такива нещаНа нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
-
Коментар
-
Вярно е голЕм смях да ти искат минимална тукашна пенсия за бутилка калвадос
https://www.danmurphys.com.au/shop/c...s-apple-brandy
-
-
сто коментира
Вчера, 21:43
Глупости, ябълковото бренди е от най-добрите. Ма си иска своето. Виж му цените из европата и може да размислиш
Просто си нямат плодове - гроздето им малко, всичкото на вино го изпиват + маалко коняк, арманяк и т.п. Алкохол правят сЮрмашки - уЙскита некви, водки и др. простотиЙ от покълнал ечемик, че и от картофи даже А ябълки виреят и по-на север, съответно - стават на разни алкохоли като калвадос и сайдери разни, с които се опитват да развращават от правия винено-ракиен път младежта тука А при нашия избор на плодове, ябълката наистина не е най-подходящият вариант."An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill
Коментар
-
Явно съм доста дрЪт, ама добре си спомням времето в което ракията си беше по подразбиране сливова, а на гроздовата и викаха каруцарска.
- 2 likes
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар