Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Да, баба ми всяко лято правеше. Яйца,мляко и брашно. Сушеше разточените кори на лятното слънце, като изсъхнеха ги прибираше в платнен чувал. Зимата за закуска ни сервираше таз благина. Първо я запичаше във фурната, после я сваряваше, отцеждаше и заливаше с препърженото масло. След тази закуска имахме сили до следобеда да играем в снега.Всеки трети е шести
Коментар
-
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Всяко лято същото, точеха мама и баба. На месали в двора сушене и в платнените торби. Но правеха и трахана, на баща ми е от Беломорска родата и се правеше редовно и зимата....ех, време беше. Кой да знае.Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
"Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
"Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."
Коментар
-
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Мдаа, баба ми правеше точно такава юфка, и трахана правеше.
С течение на времето тя си замина, а тая традиция изчезна.
Навява ми спомени за детските години..
Пък оня ден жена ми ми пекна едни свински ушета....
Много добре станаха, дори отлично
[/URL]
Коментар
-
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Днес врътнаха един боб с лук в гърне и лютеница с накълцан празИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеДнес врътнаха един боб с лук в гърнеВсеки трети е шести
Коментар
-
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнениеДа, баба ми всяко лято правеше. Яйца,мляко и брашно. Сушеше разточените кори на лятното слънце, като изсъхнеха ги прибираше в платнен чувал. Зимата за закуска ни сервираше таз благина. Първо я запичаше във фурната, после я сваряваше, отцеждаше и заливаше с препърженото масло. След тази закуска имахме сили до следобеда да играем в снега.
Имало готови в магазина,то и ракия има в магазина ама аз си искам домашна..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
А,има и такива,които не ги мързи. Просто не го могат, не им идва отръки. Тази връзка в традициите е прекъсната. Е нали виждаш на снимката, това не е снимка от детството ми, а от онзи ден. Ми има някой, който се е постарал да го направи, резултата обаче дори не се доближава до бабиния. Иначе на пазара на юфките, тази която се доближава най-много е инко нещо си.Всеки трети е шести
Коментар
-
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Освен, че не им идва от ръки, много импровизират. Брашното можело да се менка с еко меко пълнозърнесто, маслото със зехтин, сиренето лайт, шекера чер....зоор ще стане онази, макар и не само затуйА тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеОсвен, че не им идва от ръки, много импровизират. Брашното можело да се менка с еко меко пълнозърнесто, маслото със зехтин, сиренето лайт, шекера чер....зоор ще стане онази, макар и не само затуйВсеки трети е шести
Коментар
-
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеАбе да ви се чуди човек, какво толкова сте се запрехласвали по тия попари...
Вместо да кажете нещо за бабините ви пържоли.
Само спомени,по хубавият вкус на свинско месо.
След няколко кани вино,ги мяташе направо върху печката..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнениеЗа тая на снимката специално поне яйцата са домашни, брашното е от някаква мелница уж по-истинско,млякото е от магазина. Ама да ви кажа,има си значение с какво се хранят кокошките, това и за яйцата, не само за месото.
Какви са фуражите обаче си е друг въпрос, но варно разликата е космическа.
Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеНе бяха бабини,а дядови.
Само спомени,по хубавият вкус на свинско месо.
След няколко кани вино,ги мяташе направо върху печката.Последно редактирано от veskov; 16-10-18, 23:47.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар