Първоначално публикуван от сто
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнениеТехнологията...]
Коментар
-
Два пъти съм правил пиле под тенекия, и двата пъти с отличен резултат. Не е от собствен опит де, от четене на други хора които са казали кое-как.
Та как:
Подготовката е каквато ви хареса, там маринати, обливане, облизване, само сол, само хималайска сол, абе-кой както.
Важно е да се спазва правилната температура при печене.
Начупват се тънки клонки, или се нацепват дървета на тънко-като за разпалки. Идеята е да има пламък покрай тенекията, да е постоянен, и не особено силен. Това е много важно-да не е много дилен. Че като го засилиш-отвън изгаря, а вътре остава сурово. Тайната на вкусните меса е да се пекат колкото може по-бавно.
Та с клечки и разпалки се поддържа не много силен огън около тенекията, пилето се пече доста бързо, та за половин час, до 40 минути поддържане на пламъка трябва да е готово.
П.П. Бутилката на която е нанизано трябва да е С бира. Разбирате ли? С бира, а не ОТ бира.Последно редактирано от Кольо; 28-04-20, 20:57.Има ли желание-има и начин!
- 1 like
Коментар
-
Тропчо коментира
Днес, 20:30
... А тая картинка с пилето, наистина ме върна в Пети- А клас. Под прашките ни падаше, чат-пат, някой джавджар или гугутка и беше голям купон да се скрием в подземията на сегашния "Римски форум", дето тогава се казваше "Разкопките", да си напалим огън от кашони и клечки и да извъртим едно врабче на шиш след уморителна война с калеми.
У Граничните войски едно време кучетата бе`а, както знаем, пръв приятел на човека, но и... пръв враг на домашните птици. "Дръж!" - следва отчаяно "Кряк!!!!" и оп - има патка-гъска-пуйка-кокошка за мезе към вльашкия отелов "самоток". Но-о-о-о скубането на перушината си беше "чанч" - трябва съд, в който да се кипне вОда, че най-добре да се бухне целият "ловен трофей" в голяма тенджера, че да се попари и оскубе... при което оставаха купища летливи компромати пред старшината, който беше местен и люто бранеше "стоката" на съселяните си...
Чувал съм (или чел във... ъ-ъ-ъ... "Винету" или нещо подобно), че е гот птицата да се обмаже дебело с глина върху цялата перушина, печеш и после като чукнеш - печената глина се отделяла заедно с перушината, а отдолЕ мозък ? Някой пробвал ли е така ?"An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеКак го скубехте врабчето? Или со се перушината?
У Граничните войски едно време кучетата бе`а, както знаем, пръв приятел на човека, но и... пръв враг на домашните птици. "Дръж!" - следва отчаяно "Кряк!!!!" и оп - има патка-гъска-пуйка-кокошка за мезе към вльашкия отелов "самоток". Но-о-о-о скубането на перушината си беше "чанч" - трябва съд, в който да се кипне вОда, че най-добре да се бухне целият "ловен трофей" в голяма тенджера, че да се попари и оскубе... при което оставаха купища летливи компромати пред старшината, който беше местен и люто бранеше "стоката" на съселяните си...
Чувал съм (или чел във... ъ-ъ-ъ... "Винету" или нещо подобно), че е гот птицата да се обмаже дебело с глина върху цялата перушина, печеш и после като чукнеш - печената глина се отделяла заедно с перушината, а отдолЕ мозък ? Някой пробвал ли е така ?Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Девети клас, на бригада в едно русенско село, Голямо Враново, разквартировани по домовете на хората, заедно с местните апапи си устроихме среднощен пилешки пир. Качихме се на тавана под покрива на училището с фенерчета и в тъмното с метли или направо с голи ръце наловихме чувал гълъби. Всеки един, преди да влезе в чувала, се хващаше за главата и се тръсваше надолу. Главата хвърляш настрани. После скубане, пърлене, порене и други такива, след това в импровизирана фурна на двора. Станаха на каиш, няма сдъвкване. Напълно безсмилено упражнение. Ма и акъла ни толкова беше.
Коментар
-
В Земеделско знаме бях чел как се коли заек ,ама по френски начин ( или нещо такова ),единия за ушите ,другия за краката ,дърпа се рязко да го разпънеш и после вадиш окото да изтече кръвта -не успяхме с брат ми да стигнем до окото .Опитахме няколко пъти
Коментар
-
ГъБълите се считат за страхотен деликатес. Гугутките също, а гургулиците - за класика. Ама как се приготвят?
Аз не съм ял. Най-дребното изядено от мен нещо е било домашен пъдпъдък (коментирано някъде по-напред в тази тема) и дива яребица (то питомни май няма?). Винаги са ми приличали на врабци А истински врабец оскубан и сготвен сигурно е като буболечка някаква - със все костите го схрускваш на една хапка?"An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill
Коментар
-
Първоначално публикуван от gy6ter Преглед на мнениеВ Земеделско знаме бях чел как се коли заек ,ама по френски начин ( или нещо такова ),единия за ушите ,другия за краката ,дърпа се рязко да го разпънеш и после вадиш окото да изтече кръвта -не успяхме с брат ми да стигнем до окото .Опитахме няколко пъти"An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill
Коментар
-
Как ще ги хвърлят бе, луди ли са?
Ся, че в някои съзнания при вида на черва се получава спазъм в стомаха си е техен проблем.
Карантиите са си доста вкусно нещо, стига да са приготвени както трябва.
Иначе и аз съм изплювал хапка бахур пред домакинята която го е правила, при все, че ме беше много срам.
Ама после разбрах, че тя била гнуслива, та не е измила червата както трябва. Патка...
-
Готвача на заставата беше читав направи дреболийте с ориз ,мерудии ,зашихме ги в шкембето и ги сварихме .Първо ни коркаха заради миризмата ,но на другия ден доста черва изчистихме .Коленето на прасета е малък празник все още за нас ,кожа ,печени уши ,зурла и всякакви други мръвки ,греяна ракия и казана със зеле ,плюс счукан чесън ...
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар