Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

    Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    ...
    То и за мен си е Георги Кирков, ма кАжи Женски пазар, да те разбЕрат по-младите и новодошлите софиянци.
    Когато беше Георги Кирков, по- старите му викаха "Женския пазар", та вече се объркАх тотално. Да не говорим, че не съм софиянец.

    П.П. Преди година, една секретарка ми обяснява как да стигна до офиса им. Разбрахме се, че ще вървя по павираната улица с трамвай. Питам аз:
    - Ама, по- близо до "Двореца на пионерите" ли е или до "Японския"?
    – ??! Ама, ние сме в София!
    Последно редактирано от Тропчо; 24-09-16, 23:56.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

    Коментар


    • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

      Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
      Когато беше Георги Кирков...
      За осъществилите се като столичани, по времето на Георги Кирков, си е Георги Кирков...
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

        Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Когато беше Георги Кирков, по- старите му викаха "Женския пазар", та вече се объркАх тотално. Да не говорим, че не съм софиянец.
        Е, аз съм роден и растнал по времето, когато беше Георги Кирков.

        Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        П.П. Преди година, една секретарка ми обяснява как да стигна до офиса им. Разбрахме се, че ще вървя по павираната улица с трамвай. Питам аз:
        - Ама, по- близо до "Двореца на пионерите" ли е или до "Японския"?
        – ??! Ама, ние сме в София!
        Що ли се сетИх за тва:
        новоприет студент говори по телефона - В студентски град съм , сега пътувам за София.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

        Коментар


        • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

          Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
          това не е ли "боров мед" ?
          И така му викат щото много прилича на мед ама за мен меда си е само продукт от работата на пчелите . Всичко останало е някакъв вид сладко ; конфитюр и тнт. Предполагам че така наречената ракия шишарковица шишарките под някаква форма присъстват още в джибрите иначе си е някаква ракия с аромат на шишарки . Същото можеш да го постигнеш и със синтетичните хранителни ароматизатори .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

          Коментар


          • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

            Добре де,а каменарката от какво се прави? Да не е като шишарковицата?
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

            Коментар


            • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

              Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              За осъществилите се като столичани, по времето на Георги Кирков, си е Георги Кирков...
              Точно. За останалите не баш
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

              Коментар


              • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                ...новоприет студент говори по телефона - В студентски град съм , сега пътувам за София.
                Чувствам се 30 години по-млад. Щот аз и до сега така си се изразявам (е, не точно за Студентски град, а за Люлин и Младост например).
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                Коментар


                • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                  Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение

                  ...
                  Щот аз и до сега така си се изразявам
                  ...
                  за Люлин
                  ...
                  например
                  ...
                  Ми то Люлин си е 80 хиляден град,
                  обособен и отделен от София с мост и тунел.

                  ... и е пълно с люлинци, които с години не са го напускали.

                  ... и май оспамихме кулинарното порно !
                  Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 25-09-16, 11:41.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                  Коментар


                  • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                    Пишем, че пътуваме от Люлин за София, за да отидем до женския пазар Кирков, та да си купим карантия - и ето, че сме в темата.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                    Коментар


                    • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                      Гледам, темата поумряла,
                      а и без т'ва Ясен би ключа на самосъзнателната,
                      та да поразмърдам тази.

                      Треа нещо да се яде, ма к'во ?!
                      Времето е мръчкаво, и подходящо за манджи.
                      Но какви ?!

                      Миии, манджа с праз, голям праз, сега му е сезона.

                      Простичко:
                      Мръвката (плешка, в случая) се задушава, като аз слагам и кимион на зърна.
                      После яко праз и шушени сливи, а в случая имаше и малко пресни домати, които аз по-принцип не слагам, но се получи добре.
                      Слагам и 2-3 зрънца карамфил, за съвсееем лек акцент, но нямах, а и с доматите не знам как би се получило.

                      Преди малко издумках две чинии с хлебец, дето го бях отсвирил, но е манджа все пак.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                      Коментар


                      • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                        Миналия уикенд бяхме в осоговската планина в една къща, вдън гори тилилейски. Идеята бе да атакуваме връж Руен с 3 джипа, но извилата се буря с ураганни ветрове и проливен дъждо-сняг ни отказаха и приковаха вътре до огъня

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161112_151912.jpg
Прегледи:1
Размер:72.5 КБ
ID:5734784

                        И понеже имаше време за размисъл и наздравици се сътвори и следния бобец:

                        Парче сланина около 200-тина гр. (в случая даже бе домашна, осолена - от каче) се нарязва на кубчета и се мята във суха тенджера да цвърчи, като от време на време се разбърква.
                        Когато мас-та поизлезе и кубчетата започнат да придобиват златист цвят (по този край им викат "джмерки"), вътре се мята една-две глави едро нарязан кромид. Може да се добавят и малко горски гъби. След това се налива водата и се слага боба заедно с 3-4 сушени чушки цели, барабар с дръжките. По желания може да се сложат и сушени люти чушлета.
                        Като пооври боба се добаят 2-3 едронарязани скилидки чесън и сол на вкус. Вари се още 5-10 мин. и е готов.

                        Снимки на бобеца няма - не доживя :-P

                        По устав на групата, след употребата на подобни субстанции е забранено разкопчаването на спалните чували
                        Прикачени файлове
                        Калин - О88 б579I9I
                        Обичам да пътувам, не обичам да пристигам.

                        Коментар


                        • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                          Добре сте си изкарали !
                          Завиждам ви !

                          А къде е този заслон ?
                          ...
                          Ммм дааа, следствие и на тази тема съм позаоблил бузките, че за вкусните манджи си треа лЕб !
                          Правя си едно телешко варено за сефте на сезона, и пак минавам на салата месо иии ... мюсли !
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                          Коментар


                          • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                            Първоначално публикуван от sardokar Преглед на мнение
                            ....
                            И понеже имаше време за размисъл и наздравици се сътвори и следния бобец:
                            ......Парче сланина около 200-тина гр. (в случая даже бе домашна, осолена - от каче) се нарязва на кубчета и се мята във суха тенджера да цвърчи, като от време на време се разбъ.....Може да се добавят и малко горски гъби. След това се налива водата и се слага боба заедно с 3-4 сушени чушки цели, барабар с дръжките. По желания може да се сложат и сушени люти чушлета.
                            Като пооври боба се добаят 2-3 едронар....
                            Чудно! А запръжка или друго на боба?
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                            Коментар


                            • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                              Хм, чесън на фасул не съм пробвал - следващият път.
                              И настъпва сезонът на киселото зеле. Споделете впечатления за фабричен бахур, най-близък до домашна кървавица, или направо евентуален вариант за снабдяване с такава.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                              Коментар


                              • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                                Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                Хм, чесън на фасул не съм пробвал - следващият път.
                                И настъпва сезонът на киселото зеле. Споделете впечатления за фабричен бахур, най-близък до домашна кървавица, или направо евентуален вариант за снабдяване с такава.
                                Ако ти се разкарва до Нови Искър, по-точно Курило/че там са три села накуп/, можеш да си купиш първокласен, току-що произведен бахур, при това на доста по-ниска цена от София. Аз го нарязвам на тънки резени, съвсем леко го притоплям и много върви с тъмна бира или червено вино.
                                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                                имат право да гласуват на избори.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X